$type=ticker$count=12$cols=4$cate=0

$type=grid$count=4$cate=0$rm=0$sn=0$au=0$cm=0$show=home

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΛΩΣΣΑΣ

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΕΝΙΑΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ  “ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛ...
ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΕΝΙΑΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ  “ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΛΩΣΣΑΣ”

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α'

ΑΡΘΡΟ 1
 ΙΔΡΥΣΗ

1. Ιδρύεται Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία «Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Γλώσσας», με έδρα τη Δημοτική Κοινότητα Γλώσσης του Δήμου Σκοπέλου Μαγνησίας.
2. Για τη σχέση του Σωματείου με την αλλοδαπή η επωνυμία αναγράφεται σε πιστή  μετάφραση στην επίσημη γλώσσα της  χώρας στην οποία απευθύνεται.

ΑΡΘΡΟ 2
 ΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ

1. Οι γενικοί σκοποί που έχουν τεθεί από το Σωματείο είναι:
Η πολιτιστική, πνευματική, κοινωνική και περιβαλλοντολογική ανάπτυξη της Δημοτικής Κοινότητας Γλώσσας .τόσο  των μελών του, όσο και των κατοίκων της περιοχής.
Η προαγωγή του κοινωνικού, οικονομικού, πολιτιστικού και πνευματικού επιπέδου τόσο  των μελών του Σωματείου, όσο και των κατοίκων της περιοχής.
Η ανάπτυξη πνεύματος κοινωνικής αλληλεγγύης, συνεργασίας, ομοψυχίας και σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ των μελών και των κατοίκων ολόκληρης της Δημοτικής Κοινότητας Γλώσσης  και της ευρύτερης περιοχής γενικότερα, απαλλαγμένης κάθε είδους κομματισμού, φανατισμού, διχόνοιας, ρατσισμού, σωβινισμού, ιδιοτέλειας και άλλων ενεργειών συμπεριφορών και δράσεων ικανών να διασύρουν το Σωματείο και να οδηγήσουν αυτόν σε συρρίκνωση, αφάνεια και διάλυση.
Η προβολή και ανάδειξη της Δημοτικής Κοινότητας Γλώσσης.
Η διάσωση και διατήρηση των στοιχείων του παραδοσιακού μας  πολιτισμού.
Η διαρκής μέριμνα και η λήψη πρωτοβουλιών για την βελτίωση της καθαριότητας, της υγιεινής, του φυσικού περιβάλλοντος και του οικοσυστήματος, που αφορούν την περιοχή μας, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς.
Η σταθερή επιδίωξη βελτίωσης της ποιότητας ζωής, της ευρύτερης αισθητικής καλλιέργειας και ανάπτυξης της οικολογικής συνείδησης των κατοίκων της Δ.Κ. Γλώσσης.
Η συνεχής βελτίωση του πνευματικού επιπέδου των κατοίκων της περιοχής και η επωφελή αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους.
Η ανάπτυξη συνεργασίας μέσα σε πνεύμα αλληλεγγύης, ομοψυχίας και συναδέλφωσης  με Πολιτιστικούς Φορείς και άλλα  Σωματεία, με Οργανισμούς Κρατικούς ή Ιδιωτικούς, με ομάδες πολιτών και με επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στον τομέα του πολιτισμού και της ευρύτερης έννοιας αυτού, όταν διαθέτουν παρόμοιους με το παρόν στόχους μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες, κατάλληλες να λειτουργούν και με την μορφή δικτύου, πάντα με όρους ισοτιμίας, αυτοτέλειας, αυτονομίας και δημοκρατικής διαδικασίας.
Η εκπόνηση, διαχείριση, υλοποίηση, αξιολόγηση τοπικών, περιφερειακών, Εθνικών και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Πρωτοβουλιών, για λογαριασμό του Σωματείου, σε σχέση με την ευρεία έννοια της πολιτιστικής – πνευματικής –κοινωνικής – περιβαλλοντικής – επιμορφωτικής αναβάθμισης και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων καθώς επίσης την αξιοποίηση όλων των δυνατών χρηματοδοτήσεων, και επιχορηγήσεων στο Σωματείο, προς αυτήν την κατεύθυνση.
Η συστηματική καταγραφή της πολιτιστικής κληρονομιάς του Τόπου μας, με τη διάσωση, διατήρηση και προβολή των ιστορικών στοιχείων, των ιδιωματισμών της γλώσσας, των εθίμων και παραδόσεων των κατοίκων, της αρχιτεκτονικής παράδοσης και συνολικά όλων των στοιχείων πολιτιστικής μνήμης .
Η ανάπτυξη, αξιοποίηση και ανάδειξη των πνευματικών, καλλιτεχνικών κ.λ.π. δυνάμεων της περιοχής.
Η ηθική και υλική στήριξη και ενίσχυση πρωτοβουλιών ατόμων, ομάδων, Φορέων, θεμάτων που άπτονται της πνευματικής, κοινωνικής, περιβαλλοντικής και πολιτιστικής δραστηριότητας της περιοχής, για μια ενιαία, αδιάσπαστη, κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή των κατοίκων.
Η συνεχής μελέτη, μέριμνα, έρευνα, δημοσιοποίηση, προβολή και διεκδίκηση όλων των αναγκών και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η περιοχή, σε έργα υποδομής, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και άλλων συναρμόδιων Φορέων, τέτοια που προσδίδουν μία πραγματική και ουσιαστική αναπτυξιακή πορεία ολόκληρης της Δημοτικής Κοινότητας Γλώσσης, σε όλους τους τομείς ανάπτυξής της.
Η επιβράβευση Μελών του Σωματείου, κατοίκων της περιοχής αλλά και Φίλων του Σωματείου, λόγω της προσφοράς τους στην πολιτιστική – πνευματική – κοινωνική – περιβαλλοντική –εκπαιδευτική και οικονομική αναβάθμιση του τόπου μας.
Η ανάπτυξη και η διάδοση με κάθε πρόσφορο μέσο, των ιδεών της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της αλληλεγγύης, της συλλογικότητας, του εθελοντισμού, της ευγενούς άμιλλας, του αλληλοσεβασμού, του αντιρατσισμού, της ξενοφοβίας και της προκατάληψης, με στόχο τη δημιουργία μίας πολυπολιτισμικής ελεύθερης και δημοκρατικής κοινωνίας και κυρίως ενός Πολιτισμού της Ειρήνης, βασικού αγαθού του Ανθρώπου.
Η ανάπτυξη φιλανθρωπικής δραστηριότητας για την ενίσχυση των φτωχών και αναξιοπαθούντων κατοίκων της Γλώσσας,
2. Όλοι οι ως άνω σκοποί επιδιώκονται μέσα στα νόμιμα ελληνικά και Ευρωπαϊκά πλαίσια, στα πλαίσια διακρατικών συνεργασιών, είτε απευθείας με το Σωματείο, είτε μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ή άλλων Φορέων του Δημόσιου ή του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα καθώς και Αναπτυξιακών Οργανισμών ή και ιδιωτών.





ΑΡΘΡΟ 3
 ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΩΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

1. Οι σκοποί του Σωματείου επιτυγχάνονται ενδεικτικά με τα παρακάτω μέσα:
Πιστή καταγραφή, διατήρηση και εκμάθηση όλων των ειδών παραδοσιακών, λαϊκών και σύγχρονων χορών, παραδοσιακών μουσικών οργάνων, Βυζαντινής Μουσικής, εκμάθηση Ελληνικής γλώσσας σε αναλφάβητους κατοίκους της περιοχής, σε αλλοδαπούς και οικονομικούς μετανάστες που διαμένουν στη περιοχή μας ή που είναι Μέλη ή φίλοι του Σωματείου, εκμάθηση παραδοσιακών κεντημάτων, ζωγραφικής, αγιογραφίας, γλυπτικής, φωτογραφίας κ.λ.π.
Ίδρυση και λειτουργία δανειστικής βιβλιοθήκης-αναγνωστηρίου σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινότητα Γλώσσης.
Συναντήσεις, συσκέψεις και συζητήσεις, ομιλίες, διαλέξεις, από καταξιωμένους ειδικούς επιστήμονες, με Φορείς της Πόλης κι όχι μόνο, για θέματα που αφορούν  τους κατοίκους.
Έκδοση ανακοινώσεων, δελτίων Τύπου, περιοδικού με την ονομασία εφημερίς «η Πλατάνα», θεματικών εργασιών, βιβλίων, ημερολογίων, καθώς και οποιουδήποτε εντύπου ή άλλου τεχνικού ή ηλεκτρονικού μέσου, κατάλληλου για την προώθηση των σκοπών του Σωματείου.
Με την εκμετάλλευση των δυνατοτήτων της σύγχρονης τεχνολογίας και εξέλιξης, την αξιοποίηση και ανάπτυξη διαδικτυακών εφαρμογών, ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής και πολυμέσων, για την διεθνή παρουσίαση και προβολή των δραστηριοτήτων του Σωματείου, αλλά και ομάδων κατοίκων ή μεμονωμένων ατόμων, που κατοικούν στην περιοχή μας και παρουσιάζουν εξαιρετική πολιτιστική, πνευματική, περιβαλλοντική ή κοινωνική  δραστηριότητα.
Οργάνωση, συντονισμό, στήριξη, προβολή και πραγματοποίηση φεστιβάλ θεματικού περιεχομένου, εκδηλώσεων μουσικής, χορού, τραγουδιού,  θεάτρου, κινηματογράφου και ντοκιμαντέρ, σκακιού, τάβλι κ.λ.π
Προώθηση, συνεργασία, πολιτιστικών ανταλλαγών και την συνύπαρξη σε εθνικά, ευρωπαϊκά και διεθνή πολιτιστικά δίκτυα με ομοειδή σωματεία.
Συνεργασία, επικοινωνία, αλληλοενημέρωση, και αδελφοποίηση Φορέων και Σωματείων του εσωτερικού και εξωτερικού, που έχουν τους ίδιους στόχους και σκοπούς . Ιδιαίτερη μέριμνα θα αναληφθεί στον τομέα αυτό, με τους απόδημους.
2. Ως μέσο, εννοείται κάθε νόμιμο μέσο, το οποίο κατά την κρίση του Δ.Σ. θεωρείται αναγκαίο, προκειμένου να επιτευχθούν οι σκοποί του Σωματείου, ακόμη και αν δεν αναφέρονται στο παρόν άρθρο.


ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β΄
ΜΕΛΗ - ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ – ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ - ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΑΡΘΡΟ 4
ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΜΕΛΩΝ

Τα μέλη του Σωματείου διακρίνονται σε ΤΑΚΤΙΚΑ και σε ΕΠΙΤΙΜΑ.

ΑΡΘΡΟ 5
Α: ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ – ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΩΝ

1. Τακτικά μέλη μπορούν να γίνουν οι μόνιμοι κάτοικοι της Δημοτικής Κοινότητας Γλώσσης, οι καταγόμενοι από τη Γλώσσα καθώς και οι κάτοικοι που δεν κατάγονται από τη Γλώσσα αλλά μπορούν να δουλέψουν και να προσφέρουν στο Σύλλογο.
Δικαίωμα εγγραφής  έχουν  όσοι έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους.
2. Οι εγγραφές γίνονται με αίτηση που κατατίθεται στη γραμματεία του Δ.Σ. και πρωτοκολλείται στο Βιβλίο Πρωτοκόλλου που τηρείται στο Σωματείο.
Η αίτηση εγγραφής εγκρίνεται ή απορρίπτεται, στην αμέσως πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ που έπεται της υποβολής της.
Από την ημερομηνία έγκρισης της αίτησης, το νέο Μέλος θεωρείται Τακτικό.
3. Όλα τα υποψήφια νέα Μέλη, με την υποβολή της αίτησης εγγραφής τους, καταβάλλουν εφάπαξ το ποσό που θα ορίσει το Δ.Σ. ως «Δικαίωμα Εγγραφής» και τις εισφορές τουλάχιστον ενός χρόνου, καθώς και τις υποχρεωτικές έκτακτες εισφορές που έχει αποφασίσει κατά την χρονική εκείνη στιγμή το Δ.Σ. ή η Γ.Σ..
4. Σε περίπτωση απόρριψης της αίτησης, κατόπιν αιτιολογημένης απόφασης του Δ.Σ., αυτή κοινοποιείται με επιστολή στον ενδιαφερόμενο, ο οποίος εφόσον το επιθυμεί, μπορεί να προσφύγει στη Γ. Σ. του Σωματείου στην αμέσως πρώτη συνεδρίασή της, η οποία και αποφασίζει οριστικά και τελεσίδικα, μετά από μυστική ψηφοφορία.
Στην περίπτωση κατά την οποία η Γ.Σ. επικυρώσει την απόρριψη της αίτησης εγγραφής, επιστρέφεται το ποσό της ετήσιας εισφοράς που έχει καταβάλλει ο υποψήφιος  αλλά όχι το ποσό που καταβλήθηκε ως Δικαίωμα Εγγραφής κατά την προηγούμενη παράγραφο

Β: ΔΙΑΓΡΑΦΗ – ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΗ

1. Κάθε Τακτικό Μέλος, μπορεί να ζητήσει τη διαγραφή του από το Σωματείο με αίτησή του προς το Δ.Σ., εφόσον έχει καταβάλει τις καθυστερούμενες εισφορές του μέχρι και την ημερομηνία αίτησης της διαγραφής του.
2. Μέλος που καθυστερεί πάνω από 4 έτη την καταβολή των εισφορών του, διαγράφεται με απόφαση του Δ.Σ., αφού προηγούμενα αποσταλεί συστημένη επιστολή στον ενδιαφερόμενο που τον ενημερώνει σχετικά και του θέτει προθεσμία 30 ημερών, για την τακτοποίηση της εκκρεμότητάς του αυτής. Εφόσον παρέλθει άπρακτη η παραπάνω ημερομηνία, το Δ. Σ. τον διαγράφει, χωρίς άλλη διατύπωση.
3. Εφόσον ένα Μέλος που έχει διαγραφεί, επιθυμεί να επανεγγραφεί μετά τη διαγραφή του, υποβάλλει νέα αίτηση, απευθυνόμενη στο Δ.Σ., και καταβάλλει υποχρεωτικά παλαιές καθυστερούμενες εισφορές του. Η επανεγγραφή ακολουθεί την διαδικασία του άρθρου 5.
4. Τακτικό μέλος μπορεί να ζητήσει τη διαγραφή άλλου τακτικού μέλους, εφόσον υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος ή ζημιογόνος αιτία για την λειτουργία του Σωματείου, ενώπιον του Δ.Σ. Η αίτηση είναι έγγραφη και πλήρως αιτιολογημένη.
Το Δ.Σ. αποφασίζει στην αμέσως πρώτη συνεδρίασή του επί της αίτησης αυτής και εφόσον η απόφασή του είναι θετική, εισηγείται το θέμα αυτό στην αμέσως πρώτη τακτική Γ. Σ., η οποία και αποφασίζει οριστικά.
5. Το όνομα Τακτικού Μέλους που αποβιώνει, διαγράφεται από το Σωματείο και το τηρούμενο βιβλίο μητρώου Μελών χωρίς άλλη διατύπωση.

 Γ: ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΜΕΛΩΝ

1. Όλα τα Τακτικά Μέλη οφείλουν να δέχονται ανεπιφύλακτα και να πειθαρχούν στους όρους του παρόντος καταστατικού, τις αποφάσεις της Γ. Σ. και του Δ. Σ.
2. Τα τακτικά Μέλη υποχρεούνται να καταβάλλουν:
α) το ποσό για «Δικαίωμα Εγγραφής» κατά την υποβολή της αίτησης εγγραφής,
β) την Ετήσια Εισφορά και
γ) την Υποχρεωτική Έκτακτη Εισφορά που αποφασίσουν το Δ.Σ ή η Γ.Σ, το ύψος  των οποίων ορίζεται  με απόφαση Δ.Σ.
Τα ποσά αυτά δεν μπορούν να είναι μικρότερα των 5 €.
3. Τακτικό Μέλος που δεν είναι συνεπές στην καταβολή της ετήσιας συνδρομής του και καθυστερεί την καταβολή της πέρα των 6 μηνών, θεωρείται μη ταμειακά τακτοποιημένο και δεν δικαιούται να ψηφίζει στις Γ. Σ. ούτε και να θέτει υποψηφιότητα στα όργανα του Σωματείου.
4. Τα τακτικά Μέλη, υποχρεούνται να συμμετέχουν ενεργά στο έργο του Σωματείου, να εκτελούν σωστά και με συνέπεια τις εργασίες που τους αναθέτει το Δ.Σ. ή η Γ. Σ., να συμπεριφέρονται μεταξύ τους φιλικά και αδελφικά και να συμμετέχουν στις ομάδες εργασίας και στους ειδικούς τομείς δραστηριότητας.
5. Οι φοιτητές και σπουδαστές, που είναι εγγεγραμμένα τακτικά Μέλη του Σωματείου, απαλλάσσονται από την καταβολή της ετήσιας συνδρομής, για όσο διάστημα διαρκούν οι σπουδές τους και μέχρι της ηλικίας των 24 ετών.
Υποχρεούνται όμως να καταβάλουν το δικαίωμα εγγραφής, κατά την υποβολή της αίτησης εγγραφής.
6. Τα νέα Μέλη που εγγράφονται στο Σωματείο για πρώτη φορά ή επανεγγράφονται, έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν των οργάνων του Σωματείου, εφόσον η εγγραφή τους έχει εγκριθεί από το Δ. Σ.
Για να έχουν το δικαίωμα του εκλέγεσθαι στα όργανα του Σωματείου, πρέπει να έχει εγκριθεί η εγγραφή τους από το Δ. Σ. τουλάχιστον 30 μέρες πριν από την ημερομηνία ανακοίνωσης των αρχαιρεσιών, για ανάδειξη Δ.Σ. και Ε.Ε. και έχουν την ηλικία των 18 ετών.

Δ: ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΜΕΛΩΝ

1. Τα Τακτικά Μέλη του Σωματείου, έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις, όταν αυτά έχουν εκπληρώσει και δεν καθυστερούν τις ταμειακές τους υποχρεώσεις πέρα των 6 μηνών και δεν έχουν διαγραφεί από το Μητρώο Μελών. Διαφορετικά δεν έχουν πλήρη δικαιώματα, όπως αυτά περιορίζονται στις ειδικότερες διατάξεις του παρόντος.
2. Παρακολουθούν τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. και των άλλων Οργάνων του Σωματείου κατά τις οποίες δικαιούνται να πάρουν το λόγο και να εκφράσουν ελεύθερα και ανεμπόδιστα την άποψή τους για τα θέματα που συζητούνται στην Ημερήσια Διάταξη. Δύνανται δε, πριν την έναρξη των συνεδριάσεων τόσο του Δ.Σ., των Γ.Σ. αλλά και των άλλων Οργάνων, να καταθέτουν προτάσεις, αιτήματα, για προσωπικά ή γενικότερου ενδιαφέροντος θέματα, για συζήτηση και την λήψη απόφασης.
3. Τα ταμειακά τακτοποιημένα Μέλη εκλέγουν τα όργανα του Σωματείου και εκλέγονται σε αυτά, συμμετέχουν στις εργασίες της Γ. Σ., των επιτροπών εργασίας και στις εκδηλώσεις γενικά του Σωματείου.
4. Τα ταμειακά τακτοποιημένα τακτικά Μέλη δικαιούνται να ενημερώνονται για τις αποφάσεις και ενέργειες του Δ.Σ., για το περιεχόμενο όλων των βιβλίων που τηρούνται από το Σωματείο, σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο του Δ.Σ., να αξιώνουν την πραγματοποίηση των σκοπών του Σωματείου, να ελέγχουν τις ενέργειες του Δ.Σ. και να προσφεύγουν στις περιπτώσεις κακοδιαχείρισης ή κακοδιοίκησης του Δ.Σ. στην Γ. Σ., μετά από τεκμηριωμένο αίτημά τους ενώπιόν της, διά του Δ.Σ..

  Ε: ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ

1. Τακτικό Μέλος, το οποίο δεν συμμορφώνεται στις διατάξεις του παρόντος καταστατικού ή αντιδρά ή αντιστρατεύεται δόλια τις αρχές ή τους σκοπούς του Σωματείου, ή προκαλεί αδικαιολόγητα εμπόδια στην εκτέλεση των αποφάσεων του Δ.Σ. ή της Γ. Σ., ή αρνείται να προσφέρει τις υπηρεσίες που του ανατίθενται από τα αρμόδια όργανα, ή επιδεικνύει συμπεριφορά
ασυμβίβαστη με τα συμφέροντα ή τους σκοπούς του Σωματείου, ή εκθέτει με λόγο ή πράξεις το Σωματείο και τα Μέλη του, τιμωρείται με απόφαση του Δ.Σ. με τις κατωτέρω πειθαρχικές ποινές, αναλόγως της βαρύτητας περίπτωσης:
Α)Απλή επίπληξη,
Β)Προσωρινή διαγραφή του μέλους μέχρι και 12 μήνες
Γ)Οριστική διαγραφή.
2. Μετά την εκδήλωση του παραπτώματος, το Δ.Σ. με αιτιολογημένη απόφασή του, την οποία και κοινοποιεί με επιστολή του στον ενδιαφερόμενο, καλεί το Μέλος σε απολογία ενώπιόν του. Αν το Μέλος δεν εμφανιστεί αδικαιολόγητα στην ορισμένη ημερομηνία, τόπο και χρόνο που έχει ορισθεί, το Δ.Σ. αποφασίζει ερήμην του.
Σε περίπτωση που κωλύεται να εμφανιστεί, ενημερώνει εγκαίρως το Δ.Σ. και ορίζεται νέα ημερομηνία και ώρα προκειμένου να εμφανιστεί.
3. Εφόσον ο απολογούμενος είναι Μέλος του Δ.Σ. ή της Εξ. Επ., δεν έχει δικαίωμα ψήφου κατά την λήψη της συγκεκριμένης απόφασης που τον αφορά. Για την περίπτωση αυτή και μόνο, το θέμα παραπέμπεται από το Δ.Σ. για λήψη της σχετικής απόφασης, στην αμέσως πρώτη Γ.Σ., με αιτιολογημένη απόφασή του, η οποία αποφασίζει οριστικά.
4. Σε περίπτωση κατά την οποία αποφασιστεί από το Δ.Σ. η διαγραφή Τακτικού Μέλους που υπέπεσε σε παράπτωμα, αυτό μπορεί να προσφύγει στη Γ. Σ., η οποία αποφασίζει οριστικά.
5. Μέλος που διαγράφηκε σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται στο παρόν άρθρο, μπορεί να επανεγγραφεί μετά από παρέλευση πέντε ετών, με απόφαση της Γ. Σ., μετά από αίτηση που υποβάλει προς το Δ.Σ. το οποίο και εισηγείται σχετικά.
ΑΡΘΡΟ 6
 ΕΠΙΤΙΜΑ ΜΕΛΗ

1. Επίτιμα Μέλη μπορούν να γίνουν και να ανακηρυχθούν από την Γ.Σ., Φυσικά Πρόσωπα που δεν είναι τακτικά Μέλη του Σωματείου και που έχουν προσφέρει ιδιαίτερη σημαντική ηθική, υλική ή επιστημονική βοήθεια στο Σωματείο, ή έχουν συμβάλει σημαντικά στην επιτυχία των σκοπών του Σωματείου ή της Δ.Κ. Γλώσσης του Δήμου Σκοπέλου Μαγνησίας, ύστερα από πρόταση του Δ.Σ. ή δέκα (10) τουλάχιστον τακτικών και οικονομικά τακτοποιημένων Μελών του Σωματείου.
2. Τα Επίτιμα Μέλη δύνανται να συμμετέχουν σε όλες τις διαδικασίες και εργασίες όλων των θεσμικών οργάνων του Σωματείου, να εκφράζουν την άποψή τους, δίχως να έχουν το δικαίωμα ψήφου, του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι και δεν ασκούν διοίκηση.
3. Τον τίτλο του Επίτιμου Μέλους μπορεί να αφαιρέσει μόνο η Γενική Συνέλευση με δικαιολογημένη απόφασή της, μετά από πρόταση του Δ.Σ. ή 10 τουλάχιστο τακτικών και ταμειακώς τακτοποιημένων Μελών, η οποία και κοινοποιείται με ευθύνη του Δ.Σ. στον ενδιαφερόμενο και διαγράφεται από το Βιβλίο Επίτιμων Μελών της παραγράφου 4.
4. Τα ονόματα των Επίτιμων Μελών αναγράφονται στο καλαίσθητο δερματόδετο Βιβλίο Επίτιμων Μελών που τηρείται για αυτόν τον σκοπό.

 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ΄
ΕΣΟΔΑ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ - ΠΟΡΟΙ

ΑΡΘΡΟ 7
 ΠΟΡΟΙ - ΕΣΟΔΑ.

1. Οι πόροι του Σωματείου προέρχονται από τις εισπράξεις εγγραφών των νέων Μελών, την Ετήσια Συνδρομή των Τακτικών Μελών και τις Υποχρεωτικές Εισφορές σύμφωνα με το άρθρο 5 Β παρ. 2, από επιχορηγήσεις και δωρεές του Κράτους, των Ο.Τ.Α., Οργανισμών, Φυσικών και Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού και Δημόσιου Δικαίου, ιδιωτικών επιχειρήσεων, κληροδοτημάτων, τα έσοδα από εκθέσεις, εκδρομές, εράνους, λαχειοφόρες αγορές, φεστιβάλ, χορούς, θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές, ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, συναυλίες, συνεστιάσεις, χοροεσπερίδες,  από Εθνικά και Ευρωπαϊκά προγράμματα και άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες.
2. Οι Εισφορές Μελών ορίζονται σε «τακτικές» και «έκτακτες»:
Α) Τις Τακτικές Εισφορές αποτελούν οι ετήσιες εισφορές των Μελών, οι εγγραφές των νέων Μελών, οι τακτικές επιχορηγήσεις από τους ΟΤΑ, Δημόσιους και Ιδιωτικούς Φορείς, Ιδρύματα, Οργανισμούς κ.ά..
Β) Έκτακτες Εισφορές εκείνες που επιβάλλει στα τακτικά Μέλη με απόφασή του το Δ.Σ. και μέχρι του ποσού των εκατό ΕΥΡΩ (€ 100) ή η Γ. Σ. από εκατό ΕΥΡΩ (€ 100) και άνω, με αιτιολογημένη απόφασή των και μόνο για την αντιμετώπιση σοβαρών λειτουργικών προβλημάτων του Σωματείου.
3. Το Σωματείο λαμβάνει κάθε άλλο έσοδο που προέρχεται από νόμιμες ενέργειες του Δ.Σ. με στόχο την προώθηση των σκοπών του Σωματείου σύμφωνα με το παρόν καταστατικό.
4. Το Σωματείο διατηρεί τραπεζικό λογαριασμό σε αναγνωρισμένη λειτουργούσα Ελληνική Τράπεζα, με την επωνυμία που αναφέρεται στο άρθρο 1 του παρόντος. Απαγορεύεται η χρησιμοποίηση ποσού χρημάτων που κατέχει το Σωματείο ή η διενέργεια οποιωνδήποτε άλλων τραπεζικών συναλλαγών για λογαριασμό οποιουδήποτε άλλου Φυσικού ή Νομικού Προσώπου, Μέλους  του Δ. Σ. ή της Εξ. Επ. ή Μέλος του Σωματείου.

ΑΡΘΡΟ 8
 ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ – ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ – ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

1. Στο τέλος κάθε οικονομικής χρήσης και στο πρώτο τρίμηνο κάθε έτους, συντάσσεται και εμφανίζεται στη Γ. Σ. προς έγκριση, ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός της προηγούμενης χρήσης, εφόσον προηγούμενα έχει ελεγχθεί και υπογραφεί από τα Μέλη της Εξ. Επ., έχει συνταχθεί πρακτικό από την Εξ.Επ., το οποίο αναγιγνώσκεται κατά την διάρκεια της Γ.Σ. από τον Πρόεδρό της και ο οικονομικός προγραμματισμός της επόμενης χρήσης.
2. Η οικονομική χρήση αρχίζει 1 Ιανουαρίου και λήγει 31 Δεκεμβρίου κάθε έτους.
3. Το Σωματείο δεν διανέμει κέρδη στα Μέλη του ούτε κατά τη λειτουργία του ούτε κατά τη διάλυσή του.
4. Διαχειριστικό πλεόνασμα κάθε οικονομικής χρήσης, παραμένει ως αποθεματικό, μεταφέρεται στην χρήση του επόμενου έτους και διατίθεται μόνο για τους σκοπούς του Σωματείου.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ΄
ΟΡΓΑΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ – ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝ

ΑΡΘΡΟ 9
 ΟΡΓΑΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Όργανα του Σωματείου είναι η Γενική Συνέλευση (Γ.Σ.), το Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) και η Εξελεγκτική Επιτροπή (ΕΞ. ΕΠ.)

ΑΡΘΡΟ 10
 Α:ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

1. Η Γ. Σ. είναι το ανώτατο και κυρίαρχο όργανο του Σωματείου και διακρίνεται σε «Τακτική» και «Έκτακτη».
2. Στην συνεδρίαση της Γ.Σ. συμμετέχουν με δικαίωμα λόγου και ψήφου μόνο τα ταμειακά τακτοποιημένα Τακτικά Μέλη του Συλλόγου και με δικαίωμα λόγου τα Επίτιμα Μέλη και τα μη ταμειακά τακτοποιημένα Τακτικά Μέλη του Σωματείου. Τα Τακτικά Μέλη που καθυστερούν την καταβολή της Ετήσιας Εισφοράς τους πάνω από έξι μήνες μέχρι και την ημερομηνία που πραγματοποιείται η Γ.Σ., δεν μετέχουν με δικαίωμα ψήφου, έχουν όμως δικαίωμα λόγου.

 B: ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

1. Η Τακτική Γ.Σ. συνεδριάζει κατά το πρώτο τρίμηνο κάθε έτους.
2. Καθορίζει σε γενικές γραμμές το έργο του Συλλόγου και δίνει γενικές κατευθύνσεις στο Δ.Σ.
3. Ανατρέπει, τροποποιεί, καταργεί και απορρίπτει αποφάσεις του Δ.Σ. εφόσον αποφασίζει ότι αυτές δεν είναι προς το συμφέρον του Σωματείου.
4. Έχει την εποπτεία όλων των θεμάτων που αφορούν το Σωματείο.
5. Αποφασίζει για τη διαγραφή μελών, σύμφωνα με το παρόν καταστατικό.
6. Οι αποφάσεις της Γ. Σ. είναι απολύτως δεσμευτικές για το Δ.Σ., την Εξελεγκτική Επιτροπή και για τα Μέλη του.
7. Ανακηρύττει τα Επίτιμα Μέλη σύμφωνα με το καταστατικό.
8. Ελέγχει τον τρόπο διαχείρισης των εσόδων και εξόδων του Σωματείου.
9. Εγκρίνει ή απορρίπτει Διοικητικούς και διαχειριστικούς απολογισμούς και ενέργειες των Οργάνων του Συλλόγου.
10.Αναζητά λύσεις και αποφασίζει σε προτάσεις, ενστάσεις και παράπονα των Μελών του Σωματείου, για τα οποία το Δ.Σ. αποφάσισε διαφορετικά ή αδιαφόρησε.
11. Απαλλάσσει το Δ.Σ. από κάθε διοικητική και οικονομική ευθύνη, μετά από ομόφωνη θετική έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής κάθε διαχειριστικής χρήσης.
12. Τροποποιεί ή συμπληρώνει το καταστατικό του Σωματείου όποτε αυτό κριθεί αναγκαίο από τις περιστάσεις.
13. Εκλέγει κάθε τρία χρόνια το Δ.Σ. και την Εξ. Επ..
14. Αποφασίζει για τη διάλυση του Σωματείου, σύμφωνα με το παρόν καταστατικό.
15. Αποφασίζει για την αγορά, ή ενοικίαση κινητών ή ακινήτων που απαιτείται η καταβολή δαπάνης  συνολικής αξίας άνω των οκτώ χιλιάδων Ευρώ (€ 8.000).
16. Αποφασίζει για την αποδοχή ή μη κληροδοσιών, δωρεών, κ.ά. κινητών και ακινήτων συνολικής αξίας άνω των πενήντα χιλιάδων Ευρώ (€ 50.000). Εφόσον έχει τεθεί υποχρεωτική προθεσμία εκ νόμου ή από τον δικαιοδόχο για την αποδοχή αυτών, πραγματοποιείται έκτακτη Γ.Σ. προκειμένου να λάβει σχετική απόφαση.
17. Επιλύει δε κάθε αμφισβήτηση που προκύπτει κατά την εφαρμογή του καταστατικού.

 Γ: ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

1. Συγκαλείται ύστερα από αιτιολογημένη απόφαση του Δ.Σ. ή της Εξελεγκτικής Επιτροπής ή έγγραφη αιτιολογημένη αίτηση του 1/5 των ταμειακά τακτοποιημένων τακτικών Μελών, στην οποία αναφέρονται λεπτομερώς οι λόγοι σύγκλησής της. Στην περίπτωση αυτή ο Πρόεδρος του Δ.Σ. είναι υποχρεωμένος αμέσως να συγκαλέσει έκτακτη Γ. Σ. με ανακοίνωση – πρόσκληση και εντός 15 ημερών από την επομένη της κατάθεσης του αιτήματος, τηρώντας την διαδικασία του άρθρου 11.
2. Τα Μέλη που υπογράφουν την αίτηση αυτή, είναι υποχρεωμένα να παρευρίσκονται στην Γενική Συνέλευση για να αναπτύξουν τα θέματα για τα οποία απαιτούν την σύγκλιση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης.

ΑΡΘΡΟ 11
 ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ

1. Η Τακτική Γ. Σ. συνέρχεται μία φορά το χρόνο, κατά το πρώτο τρίμηνο, ύστερα από πρόσκληση και ανακοίνωση του Προέδρου του Δ.Σ. πριν από 15 τουλάχιστον μέρες από την ημερομηνία πραγματοποίησης της. Στην ανακοίνωση αυτή ορίζεται και η επαναληπτική Γ. Σ. στην περίπτωση κατά την οποία δεν θα σχηματιστεί απαρτία, τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης που θα συζητηθούν, η ημερομηνία και ο τόπος πραγματοποίησής της.
2. Η ανακοίνωση- πρόσκληση αποστέλλεται στα Μέλη ταχυδρομικώς ή με email, ή με S.M.S., δημοσιεύεται στο site του Συλλόγου και αναρτάται στην είσοδο του γραφείου του Σωματείου.
3. Η Γ.Σ. έχει απαρτία όταν είναι παρόντα περισσότερα από τα μισά συν ένα ταμειακά τακτοποιημένα Μέλη.
4. Σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας η συνεδρίαση της Γ.Σ. ματαιώνεται και νέα συνεδρίαση συγκαλείται εντός 10 ημερών χωρίς νέα πρόσκληση, στον ίδιο τόπο και χρόνο με τα ίδια θέματα, οπότε θεωρείται ότι υπάρχει απαρτία, εφόσον παρίστανται τουλάχιστον 20 τακτικά και ταμειακά τακτοποιημένα μέλη. Σε περίπτωση που είναι παρόντα λιγότερα από 20 μέλη, η Γ.Σ. επαναλαμβάνεται.
5. Στις Τακτικές και Έκτακτες Γ. Σ. προεδρεύει ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και πρακτικά τηρεί και συντάσσει ο Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ. τα οποία στο τέλος τα συνυπογράφουν.
6. Οι Γ.Σ. που πραγματοποιούνται για την ανάδειξη Μελών του Δ.Σ. και της Εξ. Επ. ή στην περίπτωση μομφής κατά του Δ.Σ., εκλέγεται τριμελής Εφορευτική Επιτροπή από τα παρόντα Μέλη της Γ.Σ. η οποία και τηρεί την διαδικασία σύμφωνα με το παρόν καταστατικό, και αποτελείται από τον Πρόεδρο, τον Γραμματέα και ένα μέλος.
7. Η Γ.Σ. που συνέρχεται με θέμα την τροποποίηση του καταστατικού, μομφή κατά του Δ.Σ. ή της Εξ. Επ., βρίσκεται σε απαρτία και κατά την επαναληπτική συγκέντρωση, αν παρίσταται το ½ συν ένα των ταμειακά τακτοποιημένων μελών. Η απόφαση λαμβάνεται με πλειοψηφία των ¾ των παρόντων μελών.
8. Ένσταση σε ψηφοφορία στις Γ.Σ., υποβάλλεται αμέσως στον Πρόεδρο της Γ.Σ., ο οποίος θέτει το θέμα σε ψηφοφορία και πριν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας που έγινε. Αν γίνει δεκτή η ένσταση, επαναλαμβάνεται η ψηφοφορία. Αν όχι, επικυρώνεται το αποτέλεσμά της.
9. Ο Γραμματέας της Γ.Σ ελέγχει με βάση τον ενημερωμένο πίνακα-κατάλογο που του δίνει ο Ταμίας του Σωματείου, τα ταμειακά τακτοποιημένα τακτικά Μέλη, που συμμετέχουν στις Γ.Σ.
11. Με μυστική ψηφοφορία λαμβάνονται οι αποφάσεις που αφορούν: α) Την εκλογή των Μελών του Δ.Σ, β)την εκλογή Μελών της Εξελεγκτικής Επιτροπής, γ) θεμάτων που αφορούν την προσωπική τους κατάσταση ως πολιτών, δ) την επιβολή κυρώσεων κατά Μελών του Σωματείου και του Δ.Σ. ή της Εξ. Επ., ε) Μομφή και θέματα εμπιστοσύνης κατά Μελών ή ολόκληρου του Δ.Σ. ή της Εξ. Επ.. Με ονομαστική ψηφοφορία λαμβάνονται οι αποφάσεις που αφορούν α) την τροποποίηση του καταστατικού και β) τη διάλυση του Σωματείου. Για κάθε άλλο θέμα η ψηφοφορία γίνεται δια ανατάσεως της χειρός και ποτέ δια βοής εκτός εάν αποφασίσει διαφορετικά η Γ.Σ.

ΑΡΘΡΟ 12
 ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (Δ.Σ.) – ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ(ΕΞ.ΕΠ.)– ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

1. Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη Δ.Σ. και Εξ. Επ. πραγματοποιούνται κάθε τρία χρόνια και κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους. Δέκα (10) ημέρες πριν από την ημερομηνία πραγματοποίησης της Γ.Σ., ανοίγει κατάλογος υποψηφίων Μελών για την εκλογή νέου Δ. Σ. και Εξ. Επ. και κλείνει δύο μέρες πριν, με ευθύνη του απερχόμενου Δ.Σ..
2. Όσοι έχουν δικαίωμα για υποψηφιότητα σύμφωνα με το άρθρο 5 περ.Γ παρ. 6 του παρόντος καταστατικού, υποβάλλουν στο Δ.Σ. έντυπη αίτηση υποψηφιότητας για την εκλογή τους ως Μέλη του Δ.Σ. ή της Εξ. Επ., την οποία παραλαμβάνουν από τα γραφεία του Σωματείου, αφού πρώτα ελεγχθεί από τον Ταμία η εγγραφή στο Μητρώο Μελών και η ταμειακή τακτοποίησή του. Το Δ.Σ. βεβαιώνει ότι τα μέλη του Σωματείου που έχουν θέσει υποψηφιότητα, πληρούν στο πρόσωπό τους όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις, ανακηρύσσει τους υποψηφίους και δίδει προς εκτύπωση το ψηφοδέλτιο.
3. Το Δ.Σ. μετά την παρέλευση της προθεσμίας της παραγράφου 1 του παρόντος, καταρτίζει ένα και μοναδικό ενιαίο ψηφοδέλτιο στο οποίο αναφέρονται με αλφαβητική σειρά και με κεφαλαία γράμματα τα ονόματα των υποψηφίων του Δ. Σ. και της Εξελεγκτικής Επιτροπής (Εξ. Επ).
4. Στο άνω τμήμα του ψηφοδελτίου αναγράφονται τα ονόματα των υποψηφίων Μελών του Δ.Σ. και έπονται τα ονόματα των υποψηφίων Μελών της Εξ. Επ. Στο κάτω τμήμα του ψηφοδελτίου, με την μορφή παρατήρησης, θα αναφέρεται με μικρά γράμματα, μέχρι πόσοι σταυροί προτίμησης θα μπαίνουν στους υποψηφίους του Δ.Σ. και μέχρι πόσοι σταυροί προτίμησης στους υποψηφίους της Εξ. Επ..
5. Το ψηφοδέλτιο αυτό δακτυλογραφημένο, καθαρό και σε ικανοποιητικό αριθμό αντιτύπων, παραδίδεται από τον απερχόμενο Πρόεδρο του Δ.Σ. στον Πρόεδρο της Εφορευτική Επιτροπή της Γ. Σ., αμέσως μετά την εκλογή της, το οποίο και παρουσιάζεται κατά την διάρκεια των εργασιών της Γ. Σ. και εμφανίζονται και οι υποψήφιοι. Υποψήφιοι για το Δ.Σ. δεν δικαιούνται να είναι και υποψήφιοι της Εξ. Επ. και αντίστροφα. Το Ψηφοδέλτιο τοιχοκολλάται στην είσοδο της αίθουσας στην οποία πραγματοποιείται η εκλογοαπολογιστική Γ.Σ. την ίδια μέρα.
6. Την διαδικασία της εκλογής της Εφ. Επ. αναλαμβάνει να τηρήσει ο Πρόεδρος μαζί με τον Γεν. Γραμματέα του απερχόμενου Δ.Σ..
7. Την διαδικασία της εκλογοαπολογιστικής Γ.Σ., διεξάγει τριμελής Εφορευτική Επιτροπή η οποία εκλέγεται από την Γ.Σ. πριν από την έναρξη των εργασιών της, δια ανατάσεως της χειρός και αποτελείται από τον Πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής, τον Γραμματέα της και ένα Μέλος αυτής.
8. Ένσταση κατά του διορισμού Μελών της Εφ. Επ., μπορεί να υποβληθεί πριν την ανάληψη των καθηκόντων τους, από οποιοδήποτε παρόν τακτικό και ταμειακά τακτοποιημένο Μέλος, για την οποία ένσταση αποφασίζει η Γ.Σ.. Αν γίνει δεκτή η ένσταση, η Γ.Σ. εκλέγει ξανά νέα Εφ. Επ..
9. Τα Μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής αποκλείονται να είναι υποψήφιοι για το Δ.Σ. ή την Εξ. Επ..
10. Η Εφ. Επ. ζητά από το απερχόμενο Δ.Σ. κάθε σχετικό με τα καθήκοντά της βιβλία, καταγράφει σε κατάσταση τα ονόματα των παρόντων Μελών που έχουν δικαίωμα ψήφου, τα οποία και υπογράφουν τόσο κατά την προσέλευσή τους, όσο και κατά την στιγμή της ψηφοφορίας.
11.Η Εφ. Επ. λύνει κάθε διαφωνία ή αμφισβήτηση, τηρεί αμερόληπτα και δημοκρατικά την διαδικασία των εργασιών, αποφασίζει για κάθε ένσταση που κατατίθεται, κάνει την διαλογή των ψήφων, συντάσσει το πρακτικό των εκλογών, τηρεί και ελέγχει τις καταστάσεις των παρόντων ψηφισάντων Μελών και ανακοινώνει τα αποτελέσματα στους υποψηφίους.
12. Η διαλογή των ψήφων και η ανακήρυξη των επισήμων αποτελεσμάτων, γίνεται από την Εφορευτική Επιτροπή, στην αίθουσα στην οποία έγιναν οι αρχαιρεσίες και με το πέρας της διαδικασίας.
13. Κάθε Μέλος που προσέρχεται για να ψηφίσει, λαμβάνει από την Εφορευτική Επιτροπή ένα ψηφοδέλτιο και οδηγείται σε παραβάν που είναι τοποθετημένο σε παρακείμενο χώρο. Εντός του παραβάν, με μυστικότητα, το Μέλος του Σωματείου έχει την δυνατότητα να ψηφίσει μέχρι πέντε (5) υποψηφίους για το Δ.Σ. και μέχρι δύο (2) υποψηφίους για την Εξελεγκτική Επιτροπή.
Στη συνέχεια διπλώνει το ψηφοδέλτιο, προσέρχεται ενώπιον της Εφορευτική Επιτροπής, υπογράφει σε κατάσταση των ψηφισάντων που τηρείται, και ρίπτει αυτό στην κάλπη.
14. Οι σταυροί προτίμησης σχηματίζονται αριστερά ή δεξιά του ονόματος κάθε υποψηφίου και το χρώμα του στυλό που χρησιμοποιείται, είναι μπλε ή μαύρο.
15. Κάθε ψηφοδέλτιο που βγαίνει από την κάλπη μετά το πέρας της ψηφοφορίας, μονογράφεται από τα τρία Μέλη της Εφ. Επ., σφραγίζεται με την στρογγυλή σφραγίδα του Σωματείου και αριθμείται από την Εφ. Επ..
16. Ενεργεί την διαλογή των ψηφοδελτίων και σημειώνει σε πίνακα πόσες ψήφους έλαβε κάθε υποψήφιος του Δ. Σ. και πόσους κάθε υποψήφιος της Εξ. Επ..
17. Σε περίπτωση ισοψηφίας δύο ή περισσοτέρων υποψηφίων στην έβδομη  θέση για το Δ.Σ. και σε περίπτωση ισοψηφίας δύο ή περισσοτέρων υποψηφίων στην τρίτη θέση για την Εξ. Επ., διεξάγεται από τη Εφ. Επ. δημόσια κλήρωση και εκλέγεται εκείνος που ο κλήρος ευνόησε.
18. Η Εφ. Επ. ανακηρύσσει τακτικά Μέλη του Δ.Σ. τους επτά  (7) πρώτους κατά σειρά επιτυχίας και τους υπόλοιπους κατά σειρά επιτυχίας, αναπληρωματικά Μέλη. Κατά τον ίδιο τρόπο ανακηρύσσει επιτυχόντα τακτικά Μέλη της Εξ. Επ. τους τρείς πρώτους κατά σειρά επιτυχίας και τα υπόλοιπα κατά σειρά επιτυχίας, αναπληρωματικά Μέλη.
19. Ψηφοδέλτιο, στο οποίο θα βρεθεί να έχει πάνω από πέντε (5) σταυρούς προτίμησης σε υποψηφίους για το Δ.Σ. ή περισσότερους από δύο (2) σταυρούς  προτίμησης σε υποψηφίους για την Εξ. Επ., είναι φθαρμένο, έχει σημάδια, είναι λερωμένο ή στο οποίο έχει χρησιμοποιηθεί άλλο μελάνι εκτός από μαύρο ή μπλε, θεωρείται άκυρο.
20. Η ψηφοφορία θεωρείται περατωμένη με το πέρας του χρονικού διαστήματος που έχει
αποφασίσει η Εφ. Επ. από πριν. Στην περίπτωση όμως κατά την οποία υπάρξει μεγάλη προσέλευση και συμμετοχή τακτικών Μελών και το χρονικό διάστημα που έχει ορισθεί από την Γ.Σ. για αυτόν τον σκοπό δεν επαρκεί, τότε η Εφ. Επ. δύναται να δώσει παράταση, ώστε να ψηφίσουν όλα τα παρευρισκόμενα τακτικά και ταμειακά τακτοποιημένα Μέλη.
21. Οποιοδήποτε Μέλος του Σωματείου που συμμετείχε στη διαδικασία των εκλογοαπολογιστικής Γ.Σ., δικαιούται να ελέγξει το Πρακτικό της Εφ. Επ. που τηρείται, και ολόκληρο το υλικό που χρησιμοποιήθηκε για τις αρχαιρεσίες, μετά το πέρας της ολοκλήρωσης της διαδικασίας, παρουσία της Εφ. Επ..
22. Οποιοδήποτε τακτικό Μέλος του Σωματείου που έλαβε μέρος στη διαδικασία της εκλογοαπολογιστικής Γ.Σ. και ψήφισε σε αυτήν, δικαιούται να καταθέσει αιτιολογημένη έγγραφη ένσταση ακύρωσης των εκλογών εντός τριών ημερών από την ημέρα πραγματοποίησή της, εφόσον παρατήρησε παράβαση των διατάξεων του καταστατικού κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ενώπιον της Εφ. Επ.. Στην περίπτωση αυτή η Εφ. Επ. εξετάζει διεξοδικά την ένσταση και αποφασίζει σχετικά, δικαιολογώντας με σαφήνεια την απόφασή της στο βιβλίο πρακτικών Γ.Σ.. Στην περίπτωση που η ένσταση γίνει δεκτή, τότε η Εφ. Επ. ακυρώνει τις εκλογές και συγκαλεί εκ νέου την Γ. Σ. την οποία και ενημερώνει σχετικά. Επαναλαμβάνει με ευθύνη της, την ίδια διαδικασία εκλογής νέου Δ.Σ. και Εξ. Επ., σύμφωνα με το παρόν καταστατικό.
23. Η Εφ. Επ. υποχρεούται μετά την παρέλευση τριών ημερών και εφόσον δεν υπάρχουν ενστάσεις να συγκαλέσει τους νεοεκλεγέντες, τους ανακοινώνει τα αποτελέσματα και παραδίδει το βιβλίο πρακτικών υπογεγραμμένο από όλα τα Μέλη της Εφ. Επ. καθώς επίσης ολόκληρο το υλικό που προήλθε από τις εκλογές, στον πρώτο σε ψήφους σύμβουλο του νέου Δ.Σ..
24. Στις αρχαιρεσίες συμμετέχουν μόνο τα τακτικά Μέλη του Σωματείου που έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές υποχρεώσεις τους μέχρι και την μέρα της πραγματοποίησής τους.
25. Κάθε τακτικό Μέλος έχει δικαίωμα υποψηφιότητας στο Δ.Σ. και στην Εξ. Επ., μετά την παρέλευση ενός μηνός από την εγγραφή του στα αντίστοιχα Μητρώα Μελών, που τηρεί το Σωματείο.
26. Στην περίπτωση που παραιτηθεί το Δ.Σ. πριν την λήξη της θητείας του και δεν τηρήσει τη σύμφωνα με το παρόν καταστατικό και εντός ενός μηνός από την παραίτηση των μελών του διαδικασία σύγκλησης της Γ.Σ. για την εκλογή νέου Δ.Σ. και Εξ. Επιτρ., τεκμαίρεται αμάχητα ότι παρέλειψε αυτό δολίως και υπέχει και αστική και ποινική ευθύνη για κάθε ζημία που θα υποστεί το Σωματείο. Το ίδιο ισχύει και σε περίπτωση κανονικής λήξης της θητείας.
28. Στην περίπτωση αυτή και μόνο, την διαδικασία προκήρυξης νέων αρχαιρεσιών αναλαμβάνει να διεκπεραιώσει η Εξελ. Επ.. Εφόσον και η Εξ. Επ., δεν τηρήσει την διαδικασία εκλογής νέου Δ.Σ. και νέας Εξ. Επ., η ποινική και ηθική ευθύνη καταλογίζεται σε όλα τα τακτικά Μέλη του Δ.Σ. και της Εξ. Επ. της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου και τους επιβάλλεται η ποινή της διαγραφής δια παντός από τα Μητρώα του Σωματείου. Την Γ.Σ. τότε αναλαμβάνει να συγκαλέσει τριμελής συντονιστική επιτροπή από τα τακτικά Μέλη του Σωματείου που είναι εγγεγραμμένα στα Μητρώα Μελών και ακολουθείται η ίδια διαδικασία που προβλέπεται από το παρόν καταστατικό.
29. Η Εφορευτική Επιτροπή εκλέγεται από τη Γ.Σ. δια ανατάσεως της χειρός.

ΑΡΘΡΟ 13
Α:ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (Δ.Σ.)

1. Το Σωματείο διοικείται από επταμελές Δ.Σ., το οποίο εκλέγεται από τη Γ.Σ. με μυστική ψηφοφορία κάθε τρία χρόνια και αποτελείται από τα παρακάτω Μέλη: τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο, τον Γενικό Γραμματέα, τον Ταμία και τα τρία (3) Μέλη.
2. Οι παραπάνω ιδιότητες των μελών του Δ. Σ. δεν συμπίπτουν στο ίδιο πρόσωπο.
3. Όλοι οι επιλαχόντες υποψήφιοι στις αρχαιρεσίες που εξελέγησαν νομίμως σύμφωνα με το άρθρο 12, θεωρούνται αναπληρωματικά Μέλη του Δ.Σ., τα οποία αναπληρώνουν σύμφωνα με τη σειρά που εξελέχθησαν, παραιτηθέν ή μη ικανό να ασκήσει τα καθήκοντά του Μέλος του Δ. Σ. ή σε περίπτωση κατά την οποία αυτό εκπέσει της θέσης του ή απεβίωσε κατά τη διάρκεια της θητείας του και μετά από σχετική απόφαση του Δ.Σ..
Εάν δεν υπάρχουν επιλαχόντες καλείται η Γενική Συνέλευση προς εκλογή του αντικαταστάτη του παραιτηθέντος. Τέτοια αντικατάσταση μπορεί να γίνει μέχρι τρεις (3)  το πολύ Συμβούλους.
4. Το Δ.Σ. εντός επτά (7) ημερών από την εκλογή του, συγκαλείται με πρόσκληση του συμβούλου που πλειοψήφησε και καταρτίζεται σε σώμα.
5. Παρόντων και των επτά εκλεγμένων υποψηφίων, εκλέγει με μυστική ψηφοφορία και με απόλυτη πλειοψηφία το Προεδρείο που το αποτελούν οι: Πρόεδρος –Αντιπρόεδρος –Γεν. Γραμματέας – Ταμίας και τρία (3) Μέλη και αναλαμβάνει αυθημερόν τα καθήκοντά του, για τα επόμενα τρία χρόνια.
6. Η ιδιότητα του Μέλους του Δ. Σ. είναι άμισθο αξίωμα, αποκλειόμενης της παροχής οποιασδήποτε μορφής αποζημίωσης κατά την απασχόλησή του στο Σωματείο.
7. Τηρείται πρωτόκολλο παράδοσης και παραλαβής των πάσης φύσης βιβλίων, περιουσιακών στοιχείων και του Ταμείου, από το απερχόμενο Δ.Σ. στο νεοσύστατο ΔΣ, το οποίο καταχωρείται στο Βιβλίο πρακτικών του Δ.Σ. και υπογράφεται από τον Πρόεδρο, τον Γραμματέα και τον Ταμία του απερχομένου και του νεοεκλεγέντος Δ.Σ.. Παραδίδεται το ταμείο του Σωματείου (καταθέσεις και μετρητά) και όλα τα συνοδευτικά στοιχεία αυτών από τον απερχόμενο Ταμία στον νέο Ταμία και υπογράφουν στο βιβλίο εσόδων –εξόδων που τηρείται, με σχετική αναφορά σε αυτό.
8. Το Δ.Σ. συνέρχεται σε τακτική συνεδρίαση μία φορά το μήνα και έκτακτη όταν το προσκαλέσει ο Πρόεδρος, ή αν το ζητήσουν τουλάχιστο πέντε από τα μέλη του Δ.Σ. με έγγραφό τους, στο οποίο και πρέπει να αναφέρουν τους λόγους.
9. Το Δ.Σ. μπορεί να συγκαλέσει και ο Αντιπρόεδρος, όταν κωλύεται ή απουσιάζει ο Πρόεδρος. Η πρόσκληση γίνεται με όλα τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας, με έγγραφα μηνύματα (email, SMS), ταχυδρομείο κ.λ.π., τρεις ημέρες πριν την σύγκλιση και σε αυτήν ορίζονται η ημερομηνία, η ώρα και τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.
10. Το Δ.Σ. βρίσκεται σε απαρτία, όταν είναι παρόντα 5 τουλάχιστο μέλη μεταξύ των οποίων υποχρεωτικά ο Πρόεδρος ή ελλείψει αυτού ο Αντιπρόεδρος.
11. Οι αποφάσεις λαμβάνονται με  πλειοψηφία. Σε περίπτωση ισοψηφίας υπερισχύει η ψήφος του Προέδρου ή του Αντιπροέδρου αν προεδρεύει, απόντος του Προέδρου.
12. Μέλος του Δ.Σ. που απουσιάζει αδικαιολόγητα για τέσσερις συνεχείς τακτικές συνεδριάσεις, θεωρείται ότι έχει παραιτηθεί και εκπίπτει από το τιμητικό αξίωμά του. Θέτει ο ίδιος τον εαυτό του εκτός Δ.Σ. χωρίς άλλη διατύπωση και αντικαθίσταται αμέσως από το πρώτο στη σειρά αναπληρωματικό μέλος με απόφαση του Δ.Σ., η οποία αποστέλλεται με συστημένη επιστολή.
13. Όλα τα παρόντα μέλη στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. οφείλουν να υπογράφουν τα πρακτικά των συνεδριάσεων έστω και αν διαφωνούν, αφού καταχωρηθεί σε αυτά η γνώμη τους.
14. Άρνηση υπογραφής των πρακτικών, από οποιαδήποτε Μέλος του Δ.Σ., που ήταν παρόν στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, θεωρείται σοβαρή παράβαση του καταστατικού, έλλειψη σεβασμού απέναντι στα Μέλη του Σωματείου και του Δ.Σ., στις δημοκρατικές αξίες του. Σε αυτήν την περίπτωση το Δ.Σ. με συστημένη επιστολή καλεί το Μέλος αυτό του Δ.Σ. σε απολογία εντός 10 ημερών. Μετά την παρέλευση του χρόνου αυτού και εφόσον δεν προσέλθει για να υπογράψει το πρακτικό, θέτει ο ίδιος τον εαυτόν του εκτός Δ.Σ. χωρίς άλλη διατύπωση και αντικαθίσταται αμέσως από το πρώτο στη σειρά αναπληρωματικό μέλος με απόφαση του Δ.Σ. αναλαμβάνοντας την θέση του αποχωρήσαντος σε όλες τις αρμοδιότητες και καθήκοντα.
15. Το Δ.Σ. διοικεί δημοκρατικά, υπεύθυνα, συλλογικά, αντικειμενικά και με πνεύμα ενωτικό, τις υποθέσεις του Σωματείου και εκτελεί τις αποφάσεις της Γ.Σ.
16. Αποφασίζει για κάθε θέμα που αφορά την επίτευξη των σκοπών του Σωματείου.
17. Μπορεί να συγκροτεί επιτροπές εργασίας από τα μέλη του Σωματείου και από ειδικούς και να αναθέτει τη σύνταξη μελετών  για τους σκοπούς του Σωματείου.
18. Το Δ.Σ. φέρει ακέραια την ευθύνη υλοποίησης των σκοπών του Σωματείου, με κάθε θεμιτό και νόμιμο μέσο.
19. Είναι αρμόδιο για την προπαρασκευή των εργασιών και τις εισηγήσεις των θεμάτων στις Γ. Σ.
20. Προωθεί και συντονίζει τις εργασίες των διαφόρων επιτροπών του Σωματείου.
21. Διαχειρίζεται με σύνεση, προσοχή και υπευθυνότητα τα οικονομικά του Σωματείου.
22.Αποκλείει την επένδυση χρημάτων του Σωματείου σε μετοχές, χρεόγραφα και άλλες επενδυτικές χρηματιστηριακές συναλλαγές .
23. Συντάσσει τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό, τον προϋπολογισμό και ισολογισμό.
24. Επιβάλλει ποινές όπου και όπως το καταστατικό ορίζει.
25. Προγραμματίζει και υλοποιεί ό,τι είναι αναγκαίο για τη λειτουργία του Σωματείου και την επίτευξη των σκοπών του.
26. Αναζητά λύσεις και αποφασίζει σχετικά και σύμφωνα με τις δυνατότητές του για αιτήματα, προτάσεις, ενστάσεις και παράπονα των Μελών του.
27. Τα Μέλη του Δ.Σ. των οποίων η θητεία έληξε, είναι επανεκλέξιμα και παραμένουν στη θέση τους μέχρι την επανεκλογή τους ή την εκλογή νέων μελών.
28.Το Δ.Σ. δύναται να αναθέτει σε τρίτους την επ’ αμοιβή πραγματοποίηση μελετών, ερευνών, έργων, εργασιών, για σκοπούς που αναφέρονται στο παρόν καταστατικό.
29. Το Δ.Σ. συνεδριάζει στην έδρα του Σωματείου. Όλες οι συνεδριάσεις είναι ανοικτές στα Μέλη του Σωματείου, τα οποία δικαιούνται να εκφράζουν ελεύθερα τη γνώμη τους αλλά και σε όσους ακόμη ενδιαφέρονται, χωρίς οι τελευταίοι να έχουν δικαίωμα λόγου.
30. Τα μέλη του Δ.Σ. και όλων των επιτροπών που προβλέπονται από το καταστατικό είναι άμισθα. Τα έξοδα όμως που δημιουργούνται κατά τη διεκπεραίωση των υπηρεσιών τους βαρύνουν το Σωματείο και μετά από έγκριση του Δ.Σ..
31.Το Δ.Σ. αποφασίζει με αιτιολογημένη απόφασή του για την αποδοχή ή μη κληροδοσιών, δωρεών, κ.λπ. κινητών και ακινήτων συνολικής αξίας κάτω των πενήντα χιλιάδων Ευρώ (€ 50.000).
32. Το Δ.Σ. αποφασίζει για κάθε θέμα το οποίο δεν προβλέπεται στο καταστατικό και για το οποίο δεν απαιτείται απόφαση της Γ. Σ.

Β: ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ.

1. Προεδρεύει των συνεδριάσεων του Δ.Σ. και των τακτικών και εκτάκτων Γ.Σ. εκτός της Γ.Σ. που έχει εκλογοαπολογιστικών χαρακτήρα, και αυτής στην οποία έχει τεθεί θέμα εμπιστοσύνης στον ίδιο και αυτής στην οποία έχει τεθεί θέμα διάλυσης του Σωματείου.
2. Εισηγείται τα θέματα στις συνεδριάσεις του Δ.Σ. και των Γ. Σ. και στις περιπτώσεις διαφωνίας, θέτει τα θέματα σε ψηφοφορία.
3. Εκπροσωπεί το Σωματείο σε κάθε διοικητική, δικαστική ή άλλη Αρχή και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης
4. Υπογράφει όλα τα έγγραφα, τα δελτία τύπου, τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δ.Σ. και των Γ. Σ. (εκτός των εκλογοαπολογιστικών), τα εντάλματα πληρωμών και εισπράξεων και τις ταυτότητες που εκδίδει το Σωματείο για τα τακτικά και επίτιμα μέλη του Σωματείου.
5. Έχει την ευθύνη για την αποτελεσματικότερη υλοποίηση των αποφάσεων του Δ.Σ. και των Γ.Σ., την τήρηση του παρόντος καταστατικού από τα Μέλη του Σωματείου και του Δ.Σ., καθώς επίσης τον συντονισμό της εύρυθμης λειτουργίας όλων των οργάνων και των επιτροπών του Σωματείου.
6. Δύναται να παραχωρεί αποκλειστικές αρμοδιότητές του σε Μέλη του Δ.Σ. για τις ενέργειες και παραλείψεις των οποίων ευθύνεται.
7. Σε περίπτωση που ο Πρόεδρος προτίθεται να απουσιάσει από τα καθήκοντά του για περισσότερο από δέκα πέντε  (15) συνεχείς εργάσιμες ημέρες, ενημερώνει εγγράφως το Δ.Σ.. Τα καθήκοντά του αναλαμβάνει πλήρως ο Αντιπρόεδρος.

 Γ: ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ.

1. Συνεπικουρεί τον Πρόεδρο στα καθήκοντά του και σε ότι του ανατεθεί από τον Πρόεδρο.
2. Σε περίπτωση που ο Αντιπρόεδρος προτίθεται να απουσιάσει από τα καθήκοντά του για περισσότερο από δέκα πέντε (15) συνεχείς εργάσιμες ημέρες, ενημερώνει εγγράφως το Δ.Σ.. Τα καθήκοντά του αναλαμβάνει πλήρως το μέλος του Δ.Σ. που αυτό θα ορίσει με σχετική απόφαση του.
3. Δικαιούται να προσλαμβάνει με δική του ευθύνη ως βοηθούς Μέλη του Σωματείου για τις ενέργειες και παραλείψεις των οποίων ευθύνεται ατομικά έναντι του Σωματείου.

Δ: ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ Δ.Σ.

1. Ο Γενικός Γραμματέας διευθύνει τα γραφείο του Σωματείου και φροντίζει για την εσωτερική του οργάνωση και λειτουργία.
2. Συντάσσει και διεκπεραιώνει την αλληλογραφία του Δ.Σ. και τηρεί το βιβλίο αλληλογραφίας.
3. Παρακολουθεί την πορεία υλοποίησης των αποφάσεων του Δ.Σ. και της αλληλογραφίας του Δ.Σ.
4. Συνυπογράφει με τον Πρόεδρο όλα τα έγγραφα.
5. Συντάσσει τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δ.Σ. και των τακτικών και έκτακτων Γ.Σ. (εκτός των εκλογοαπολογιστικών Γ.Σ.) και συγκεντρώνει όλες τις υπογραφές των παρόντων Μελών του Δ.Σ. μετά από κάθε συνεδρίαση. Στην περίπτωση κατά την οποία κάποιο Μέλος του Δ.Σ. αρνηθεί να υπογράψει πρακτικό συνεδρίασης, ενώ ήταν παρόν στην συνεδρίαση αυτή, ενημερώνει αμέσως τον Πρόεδρο του Δ.Σ..
6. Με συνεννόηση με τον Πρόεδρο, ενημερώνει με πρόσκληση τα Μέλη του Δ.Σ. για την σύγκλιση του Δ.Σ. την ημερομηνία, την ώρα και τα θέματα που θα συζητηθούν και την πρόσκληση αυτή την τοποθετεί στον πίνακα ανακοινώσεων των γραφείου  του Σωματείου.
7. Φυλάσσει το αρχείο και τη σφραγίδα του Σωματείου.
8. Συντάσσει τις εκθέσεις πεπραγμένων του Δ. Σ. και καταθέτει στις αρμόδιες Υπηρεσίες κατά το πρώτο τρίμηνο κάθε έτους τα στοιχεία που προβλέπονται, από την κείμενη νομοθεσία περί Σωματείων.
9. Ενημερώνει και βελτιώνει συνεχώς την μηχανοργάνωση του Σωματείου.
10. Εκδίδει τις ταυτότητες των Τακτικών Μελών, που είναι ταμειακά τακτοποιημένα, σε συνεργασία με τον Ταμία και τον Πρόεδρο.
11. Δικαιούται να προσλαμβάνει με δική του ευθύνη ως βοηθούς Μέλη του Σωματείου για τις ενέργειες και παραλείψεις των οποίων ευθύνεται ατομικά έναντι του Σωματείου.
12. Σε περίπτωση που ο Γραμματέας προτίθεται να απουσιάσει από τα καθήκοντά του για περισσότερο από δέκα πέντε (15) συνεχείς εργάσιμες ημέρες, ενημερώνει εγγράφως το Δ.Σ.. Τα καθήκοντά του αναλαμβάνει πλήρως το μέλος του Δ.Σ. που αυτό θα ορίσει με σχετική απόφαση του.

Ε: ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΑΜΙΑ Δ.Σ.

1. Ο Ταμίας του Δ.Σ. διαχειρίζεται υπεύθυνα και αποκλειστικά τα οικονομικά του Σωματείου σύμφωνα με το παρόν καταστατικό και των αποφάσεων του Δ.Σ. και της Γ. Σ..
2. Εκτελεί όλες τις εισπράξεις και πληρωμές, με βάση τα εντάλματα που φέρουν τη σφραγίδα του Σωματείου και τις υπογραφές του Προέδρου και την δική του.
3.Τηρεί με επιμέλεια τα θεωρημένα από την αρμόδια Ελεγκτική Δημόσια Υπηρεσία που προβλέπεται από την νομοθεσία περί Σωματείων, τα Βιβλία Εισπράξεων και πληρωμών, τα γραμμάτια και μπλοκ είσπραξης και πληρωμών, τα οποία και πρέπει να έχουν αριθμητική συνέχεια των προηγουμένων και φυλάσσει τα σχετικά δικαιολογητικά και παραστατικά στοιχεία σε ασφαλή και ξεχωριστό χώρο.
4. Συντάσσει κατά το πρώτο τρίμηνο κάθε έτους, τον ετήσιο οικονομικό απολογισμό-προϋπολογισμό-ισολογισμό του Σωματείου και τον υποβάλλει έγκαιρα στον Πρόεδρο του Δ.Σ., στην Γ.Σ., στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. και στην αρμόδια Ελεγκτική Δημόσια Υπηρεσία που προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία περί Σωματείων.
5. Εξοφλεί εμπρόθεσμα κάθε οικονομική υποχρέωση του Σωματείου σε Δημόσιους Φορείς, Ασφαλιστικά Ταμεία, Οργανισμούς, Ιδιώτες και ότι άλλο απαιτεί η Νομοθεσία περί Σωματείων, ενημερώνοντας σχετικά το Δ.Σ. πριν από κάθε εκταμίευση χρημάτων ή πληρωμή δαπανών του, ώστε έγκαιρα να αποφασίζει για κάθε δαπάνη.
6. Ενημερώνει τακτικά το Δ.Σ. για την ταμειακή κατάσταση του Σωματείου, καθώς επίσης και οποιοδήποτε τακτικό και ταμειακά τακτοποιημένο Μέλος του Σωματείου το ζητήσει, με έγγραφο αίτημά του.
7. Για τις αναλήψεις χρημάτων από τους τραπεζικούς λογαριασμούς  που τηρούνται  στο όνομα του Σωματείου, απαιτείται απόφαση του Δ.Σ., επικυρωμένο αντίγραφο της οποίας, υπογεγραμμένο από τον Πρόεδρο και τον Γεν. Γραμματέα του Δ.Σ., φέρον την σφραγίδα του Σωματείου, καταθέτει στην Τράπεζα. Η απόφαση του Δ.Σ. περιέχει την αιτιολογία εκταμίευσης καθώς και ειδική εξουσιοδότηση αυτού προς τον Ταμία να πραγματοποιήσει την συναλλαγή. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις προσωρινής αδυναμίας του ταμία το Δ.Σ. δύναται με απόφασή του να εξουσιοδοτήσει ειδικά άλλο Μέλος του προκειμένου να πραγματοποιηθεί η εκταμίευση.
8. Εκτελεί κάθε απόφαση του Δ.Σ. που έχει σχέση με οικονομικά θέματα.
9. Ο Ταμίας απαγορεύεται να έχει στην κατοχή του ποσό χρημάτων μεγαλύτερο των χιλίων  Ευρώ (€ 1.000) το οποίο ανήκει στο Σωματείο, εκτός αν το εγκρίνει το Δ.Σ.. Το πλεονάζον ποσό κατατίθεται στην τράπεζα όπου τηρείται ο τραπεζικός λογαριασμός του Σωματείου.
10. Για την είσπραξη κάθε μορφής εσόδου ο Ταμίας εκδίδει θεωρημένη και υπογεγραμμένη από τον ίδιο, σχετική απόδειξη είσπραξης.
11. Φροντίζει για την έγκαιρη είσπραξη των οφειλών προς το Σωματείο και για την εμπρόθεσμη εκπλήρωση οικονομικών υποχρεώσεων του Σωματείου. Στην περίπτωση δε, που εξ αμελείας του κληθεί το Σωματείο να πληρώσει πρόστιμο λόγω μη εμπρόθεσμης εξόφλησης οικονομικής υποχρέωσης του Σωματείου ή για οποιοδήποτε άλλη αιτία, τότε η δαπάνη αυτή
καταλογίζεται στον ίδιο, εκτός εάν το Δ.Σ. αποφασίσει διαφορετικά.
12. Ο Ταμίας φροντίζει για την καταχώριση των ετήσιων εισφορών των Μελών, στο Μητρώο Τακτικών Μελών, σε συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα.
 13. Ο Ταμίας είναι αποκλειστικά υπεύθυνος και υπόλογος ενώπιον του Σωματίου για κάθε διαχειριστική ανωμαλία της αρμοδιότητάς του και για κάθε απώλεια χρημάτων του Σωματείου.
14. Σε περίπτωση που ο Ταμίας προτίθεται να απουσιάσει από τα καθήκοντά του για περισσότερο από δέκα πέντε (15) συνεχείς εργάσιμες ημέρες, ενημερώνει εγγράφως το Δ.Σ.. Τα καθήκοντά του αναλαμβάνει πλήρως το μέλος του Δ.Σ. που αυτό θα ορίσει με σχετική απόφαση του.
15. Ο Ταμίας υποχρεούται να εισπράττει από τα Τακτικά Μέλη τις ετήσιες εισφορές, κάθε οφειλή που παρουσιάζεται, καθώς επίσης τα τυχόν έσοδα από τις εκδηλώσεις του Σωματείου, εφόσον αυτές, με απόφαση του Δ.Σ. έχουν εισπρακτικό χαρακτήρα, από επιχορηγήσεις κ.λπ. δωρεές εκδίδοντας σφραγισμένες, χρονολογημένες αριθμημένες και θεωρημένες αποδείξεις είσπραξης του Σωματείου.
16. Συνεργάζεται στο οικονομικό μέρος με τα άλλα Μέλη του Δ.Σ. που έχουν αναλάβει μετά από σχετική αιτιολογημένη έγγραφη απόφαση του Δ.Σ. να διεκπεραιώνουν διάφορες οικονομικές υποχρεώσεις.
17. Με προσωπική ευθύνη του μπορεί να προσλάβει βοηθούς Τακτικά Μέλη του Σωματείου για τις παραλείψεις και πράξεις των οποίων αποκλειστικά ευθύνεται.

ΑΡΘΡΟ 14
 ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

1. Η Εξελεγκτική Επιτροπή είναι τριμελές όργανο, το οποίο εκλέγεται με το ίδιο ψηφοδέλτιο που εκλέγεται το Δ.Σ. και έχει ισόχρονη με αυτό θητεία. Τα Μέλη της συνέρχονται εντός 8 ημερών από την εκλογή τους και εκλέγουν τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα με μυστική ψηφοφορία. Αμέσως μετά ζητούν και λαμβάνουν από τον Γενικό Γραμματέα του Δ.Σ. αντίγραφο του παρόντος καταστατικού, το οποίο και υποχρεούνται να τηρούν, καθώς επίσης και των βιβλίων πρακτικών της Επιτροπής.
2. Η Εξ. Επ. ελέγχει το Δ.Σ. για τη νομιμότητα των αποφάσεών του, την περιουσιακή κατάσταση και την οικονομική διαχείριση του Σωματείου κατά τακτά χρονικά διαστήματα ή τουλάχιστο μια φορά το έτος και υποβάλει με πόρισμά της στο Δ.Σ. τα αποτελέσματα των ελέγχων της και τυχόν διαχειριστική ανωμαλία ή αταξία παρατηρηθεί από τους ελέγχους της και θέτει χρονοδιάγραμμα τακτοποίησή της στο Δ.Σ. Στην περίπτωση που το Δ.Σ. δεν αποκαταστήσει την διαχειριστική τάξη,
σύμφωνα με τις υποδείξεις της Εξ. Επ., εκείνη μπορεί να ζητήσει την άμεση σύγκλιση της Γ.Σ. με τεκμηριωμένη απόφασή της προς το Δ.Σ., το οποίο και είναι υποχρεωμένο να τηρήσει τη διαδικασία σύγκλησης έκτακτης Γ.Σ..
3. Η Εξ. Επ. υποβάλλει πριν από κάθε Γ.Σ. έκθεση για τη διοικητική και οικονομική διαχείριση γενικώς του Σωματείου, την οποία υπογράφουν τα Μέλη, που πραγματοποίησαν τον έλεγχο. Αυτά δεν μπορεί να είναι λιγότερα των δύο.
4. Κατά την άσκηση των καθηκόντων της, η Εξ. Επ. υποχρεούται να εξετάζει τα πάσης φύσης λογιστικά βιβλία και γραμμάτια είσπραξης και πληρωμών του Σωματείου, τις εγκριτικές αποφάσεις και τα παραστατικά στοιχεία δαπανών και εξόδων του Δ.Σ., την κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών που τηρούνται  από το Σωματείο και να ζητά την επίδειξη του χρηματικού υπολοίπου που βρίσκεται στο ταμείο. Δικαιούται να ζητά από τον Ταμία Δ.Σ. και τον Γενικό Γραμματέα όλα τα βιβλία, έγγραφα κ.λ.π. στοιχεία που είναι απαραίτητα για τον έλεγχο της δράσης τους.
5. Ο έλεγχος των βιβλίων και των άλλων εγγράφων και δικαιολογητικών γίνεται από την Εξ .Επ. στο γραφείο του Σωματείου απαγορευμένης της μεταφοράς των σε άλλο τόπο και
παρουσία του Προέδρου, του Γεν. Γραμματέα και του Ταμία του Δ.Σ..
6. Τα Μέλη της Εξ. Επ. έχουν το δικαίωμα να παρευρίσκονται και να εκφράζουν γνώμη, στις συνεδριάσεις του Δ.Σ., στις Επιτροπές Εργασίας και σε όλα τα Όργανα του Σωματείου που λειτουργούν σύμφωνα με το παρόν καταστατικό, χωρίς όμως δικαίωμα ψήφου.
7. Τα Μέλη της Εξ. Επ. δεν μπορούν να είναι ταυτόχρονα και Μέλη του Δ.Σ..
8. Οι διατάξεις του παρόντος καταστατικού αφορώσες το Δ.Σ. εφαρμόζονται αναλόγως και για την Εξ.Επ..
9. Το Δ.Σ. υποχρεούται να διευκολύνει την Εξ.Επ. στο έργο της και να παρέχει κάθε πληροφορία και στοιχείο ζητηθεί.

ΑΡΘΡΟ 15
 ΤΗΡΟΥΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ

1. Το Σωματείο υποχρεούται να τηρεί:
Α) ΒΙΒΛΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ Δ.Σ, στο οποίο καταχωρούνται τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δ.Σ. και υπογράφεται από όλα τα Μέλη του Δ.Σ., που παραβρέθηκαν στην συνεδρίαση, με ευθύνη του Γεν. Γραμματέα.
Β) ΒΙΒΛΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ Γ.Σ., στο οποίο καταχωρούνται τα πρακτικά συνεδριάσεων των τακτικών και έκτακτων Γ.Σ. και υπογράφονται από τον Πρόεδρο και το Γραμματέα του Δ.Σ.
Γ) ΒΙΒΛΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΕΞ. ΕΠ, στο οποίο καταχωρούνται τα πρακτικά των συνεδριάσεών της και οι εκθέσεις που συντάσσονται, σε κάθε οικονομικό και διοικητικό έλεγχο που πραγματοποιεί. Τα πρακτικά αυτά υπογράφονται από τα Μέλη της Εξ. Επ. που πραγματοποιούν τους ελέγχους αυτούς.
Δ) ΒΙΒΛΙΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ, στο οποίο καταχωρούνται όλα τα κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία του Σωματείου, καθώς επίσης και όλες οι μεταβολές αυτών.
Ε) ΒΙΒΛΙΟ ΜΗΤΡΩΟΥ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΜΕΛΩΝ, στο οποίο καταχωρούνται όλα τα ονόματα και τα προσωπικά στοιχεία των Τακτικών Μελών του Σωματείου κατά αύξοντα αριθμό, οι μεταβολές των στοιχείων τους, οι νέες εγγραφές και διαγραφές και τηρείται από τον Γεν. Γραμματέα. Στο ίδιο βιβλίο φαίνονται και οι ετήσιες εισφορές των Μελών, το οποίο και ενημερώνει ο Ταμίας.
ΣΤ) ΒΙΒΛΙΟ ΜΗΤΡΩΟΥ ΕΠΙΤΙΜΩΝ ΜΕΛΩΝ, στο οποίο καταχωρούνται τα ονόματα των Επίτιμων Μελών και ενημερώνει ο Γεν. Γραμματέας.
Ζ) ΒΙΒΛΙΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΩΝ - ΕΞΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ, στο οποίο καταχωρούνται όλα τα εισερχόμενα και εξερχόμενα έγγραφα που αφορούν το Σωματείο και τηρεί ο Γεν. Γραμματέας.
Η) ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΜΕΛΩΝ, στο οποίο καταχωρούνται με αλφαβητική σειρά το ονοματεπώνυμο και ο αριθμός μητρώου των τακτικών μελών του Σωματείου το οποίο ενημερώνει ο Γεν. Γραμματέας.
Θ) ΒΙΒΛΙΟ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΣΟΔΩΝ – ΕΞΟΔΩΝ, στο οποίο καταχωρούνται κωδικοποιημένα, όλα τα έσοδα και έξοδα του Σωματείου, με αναλυτικές εγγραφές, το οποίο και ενημερώνει ο Ταμίας.

2. Το Δ.Σ. δύναται να αποφασίζει για την τήρηση και οποιουδήποτε άλλου βιβλίου κρίνει απαραίτητο με απόφασή του ή επιβάλλει η ισχύουσα Νομοθεσία περί Σωματείων
  ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ε΄
 ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΑΡΘΡΟ 16

1. Συγκροτούνται και Λειτουργούν Επιτροπές Εργασίας για κάθε τομέα δράσης του Σωματείου, μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.
 Οι Επιτροπές Εργασίας έχουν ως σκοπό:
Α) την κινητοποίηση, ευαισθητοποίηση και δραστηριοποίηση των Μελών του Σωματείου και των κατοίκων της  περιοχής.
Β) την αποκέντρωση αρμοδιοτήτων του Δ.Σ. και
Γ) τη δημιουργία νέων φυτώριων εθελοντών, για την μελλοντική τους ενασχόληση στα κοινά.
2. Ο επικεφαλής κάθε Επιτροπής είναι ένας εκ των τριών μελών του Δ.Σ , ο οποίος  ορίζεται με απόφαση του Δ.Σ.,  και έχει την ευθύνη του ελέγχου της Επιτροπής του.
3. Οι Επιτροπές αυτές εισηγούνται στο Δ.Σ. κάθε θέμα αρμοδιότητάς τους, που αποφασίζουν και έχουν τη σχετική ευθύνη υλοποίησης των συγκεκριμένων αποφάσεών τους, μετά από έγκριση του Δ.Σ.
4. Στην κάθε Επιτροπή εργασίας τηρείται πρακτικό αποφάσεων, από τον Γραμματέα της.
5. Κάθε Επιτροπή στελεχώνεται από το μέλος του Δ.Σ. ως Πρόεδρο, τον Γραμματέα και τουλάχιστον ένα τακτικό Μέλος.
Την επιλογή των Μελών της επιτροπής, την εύρυθμη λειτουργία, τον συντονισμό και την υλοποίηση των αποφάσεών της τον έχει ο Πρόεδρός της. Ο αριθμός των μελών της επιτροπής δεν μπορεί να είναι μικρότερος των τριών και σε κάθε περίπτωση σχηματίζουν περιττό αριθμό.
6. Οι συνεδριάσεις των Επιτροπών γνωστοποιούνται με ανακοίνωση του Προέδρου της και είναι ανοικτές στα Μέλη του Σωματείου και στους κατοίκους της περιοχής και με δικαίωμα λόγου.
7. Απόφαση Επιτροπής Εργασίας δεν εκτελείται και θεωρείται άκυρη, εφόσον δεν έχει αποφασιστεί από το Δ.Σ. με ευθύνη του Προέδρου της.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ζ΄
ΣΦΡΑΓΙΔΑ - ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ – ΔΙΑΛΥΣΗ

ΑΡΘΡΟ 17
  ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

1. Η σφραγίδα του Σωματείου έχει σχήμα κυκλικό. Πλαισιώνεται από την επωνυμία του Συλλόγου και το έτος ιδρύσεως 1981 στο κέντρο της απεικονίζεται το νησί Σκόπελος με μια κουκίδα στη θέση που βρίσκεται το χωριό Γλώσσας Σκοπέλου.

ΑΡΘΡΟ 18
 ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ

1. Τροποποίηση του καταστατικού του Σωματείου εν μέρει ή στο σύνολό του μπορεί να γίνει μόνο με απόφαση ειδικής Γ.Σ., η οποία συγκαλείται ειδικά για τον σκοπό αυτό από το Δ.Σ. με απόφαση του και με μοναδικό θέμα συζήτησης, την τροποποίηση του καταστατικού.
Η συγκεκριμένη Γ.Σ. γνωστοποιείται σε όλα τα εγγεγραμμένα στο μητρώο Μέλη του Σωματείου, με ενημερωτική πρόσκληση που στέλνεται 15 ημέρες πριν την πραγματοποίησή της στις διευθύνσεις αλληλογραφίας τους με επιστολή και αναρτάται στο site του Συλλόγου και στον τοπικό ηλεκτρονικό τύπο.
2. Εφόσον η προβλεπόμενη στο προηγούμενο άρθρο διαδικασία δεν τηρηθεί, η Γ.Σ. είναι άκυρη. Η απόφασή της είναι έγκυρη εφόσον σε αυτήν συμμετέχουν τουλάχιστον τα ½ συν έναν όλων των εγγεγραμμένων τακτικών μελών του Σωματείου και αποφασίσουν τελικά τα ¾ των παρόντων και ταμειακά τακτοποιημένων μελών.
3. Το τροποποιούμενο καταστατικό ισχύει από την έκδοση της απόφασης του Δικαστηρίου που θα εγκρίνει αυτό. Μέχρι την έγκριση της τροποποίησης αναθεώρησης του καταστατικού από το Ειρηνοδικείο Σκοπέλου και εφόσον η θητεία του Δ.Σ. έχει λήξει, παρατείνεται η θητεία του. Το Δ.Σ. εντός ενός μηνός από την έγκριση του Ειρηνοδικείου διενεργεί εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και Εξ.Επ. σύμφωνα με το νέο καταστατικό.

ΑΡΘΡΟ 19
 ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

1. Διάλυση του Σωματείου πραγματοποιείται εφόσον συντρέχουν σωρευτικά οι εξής περιπτώσεις:
Α)Το Σωματείο δεν παρουσιάζει καμία δραστηριότητα, δεν λειτουργούν τα θεσμοθετημένα Όργανα, δεν συγκαλείται το Δ.Σ για να συνεδριάσει, δεν πραγματοποιούνται τακτικές ή εκλογοαπολογιστικές Γ.Σ., η Εξ. Επ. δεν πραγματοποιεί ελέγχους και γενικά το Σωματείο είναι ανενεργό, επί πέντε συνεχή χρόνια.
 Β)Τα Μέλη του Σωματείου έπαυσαν να ενδιαφέρονται για τις τύχες και τους σκοπούς ύπαρξής του, δεν συμμετέχουν στις εκδηλώσεις, στις Γ.Σ. και στα θεσμοθετημένα Όργανα του Σωματείου και δεν εγγράφονται νέα Μέλη.
Γ) Εφόσον ο αριθμός των ταμειακά τακτοποιημένων τακτικών μελών του μειωθεί σε λιγότερα από δέκα άτομα.
Δ)Όταν συντρέχει κάποιος εξαιρετικός λόγος.
2. Η περιουσία του Σωματείου δεν διανέμεται στα μέλη του.
3. Για την τύχη της περιουσίας του Συλλόγου αποφασίζει η Γεν.Συνελ..
4. Η απόφαση για την διάλυση του Σωματείου είναι  έγκυρη εφόσον σε αυτήν συμμετέχουν τουλάχιστον τα ½ συν έναν όλων των εγγεγραμμένων τακτικών μελών του Σωματείου και αποφασίσουν τελικά τα ¾ των παρόντων και ταμειακά τακτοποιημένων μελών.

ΑΡΘΡΟ 20
 ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

1. Ό,τι δεν προβλέπεται από το παρόν καταστατικό, ρυθμίζεται με απόφαση της Γ.Σ. και τη σχετική νομοθεσία.
2.Το παρόν καταστατικό, αποτελείται από 20 άρθρα και αποτελεί τροποποίηση του με αριθμ. μητρώου σωματείων 676 και αναγνωρισμένο από την υπ’ αριθμ. 1/12-01-1982. Απόφαση του . Πρωτοδικείου Βόλου , εγκρίθηκε σήμερα από την Γ.Σ. του Σωματείου και ισχύει, όπως τροποποιήθηκε, από την εγγραφή του στο τηρούμενο Βιβλίο Σωματείων του Ειρηνοδικείου Σκοπέλου και με την λήξη της θητείας του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου

Γλώσσα ....................................
Ακολουθούν υπογραφές των μελών της Γενικής Συνέλευσης

ΣΧΟΛΙΑ


Virginias Style | Χειροποίητες Δημιουργίες- Handmade Creations

CELESTINO | FOR WOMEN & MEN

Όνομα

''Πλατεία",22,''ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ",72,'Ένωση Ξενοδόχων Σκοπέλου,30," ΠΡΩΤΕΥΣ",192," kouziνα " souvlaki and health bar,2,"Η Γλωσσιώτισα",4,"Μονόγραμμα",10,"Ο ΝΙΚΟΣ",1,"Στο Ψητό",4,"Kastani" Beach Bar,2,"Virginias Style",4,<< Σκόπελος Πράσινη και Καθαρή >>,5,<< Το νησί μας πρώτα - δημιουργία ξανά >>,52,15ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ,18,1ο «Πεπαρήθειο» Δημοτικό Σχολείο Σκοπέλου,3,25η ΜΑΡΤΙΟΥ,46,28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ,19,Α.Ο. ΣΚΟΠΕΛΟΥ,2,Α.Ο.Κεραυνός,19,ΑΓΓΕΛΙΕΣ,36,Άγγελος Ξηντάρης,4,ΑΓΙΑΣΜΟΣ,27,ΑΓΙΟΣ ΡΗΓΙΝΟΣ,30,Αγροεφόδια,25,ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ,3,Αγρότες,12,ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ,16,ΑΔΜΗΕ,11,ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ - ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΙΣΗ,8,ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ,23,ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ,125,ΑΙΤΗΣΕΙΣ,4,ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ,2,ΑΚΙΝΗΤΑ,3,ΑΚΤΟΠΛΟΙΑ,218,ΑΛΙΕΙΑ,20,Αλλοδαποί,2,ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ,70,ΑμεΑ,6,ΑΝΕΣ FERRIES,224,ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ,6,ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ,164,ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ,73,Αντωνίου,4,ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ,11,Απάτη,10,ΑΠΕΡΓΙΑ,28,ΑΠΟΚΡΙΕΣ,129,Απολογισμός,3,ΑΠΟΨΕΙΣ,16,ΑΡΘΡΟ - ΚΕΙΜΕΝΟ,157,ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ,4,ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ,58,ΑΤΥΧΗΜΑ,29,ΑΦΙΕΡΩΜΑ,8,Β.ΣΠΟΡΑΔΕΣ,59,ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΟΔΙΟΣ,1,ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ,75,ΒΙΑΙΟΠΡΑΓΙΑ,13,βιν,1,ΒΙΝΤ,1,ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟΚΡΙΑΣ,17,ΒΙΝΤΕΟ ΔΙΑΦΟΡΑ,25,ΒΙΝΤΕΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ,74,ΒΙΝΤΕΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ,39,ΒΙΝΤΕΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ,18,Βλάβες,16,ΒΟΛΟΣ,22,ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ,66,ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ,40,ΒΡΑΒΕΙΟ,3,ΓΑΜΟΣ,2,ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ,10,ΓΕΩΡΓΙΑ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ,2,ΓΙΑΤΡΟΣ,94,ΓΙΟΡΤΗ,236,ΓΛΩΣΣΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ,217,γυμνα,1,ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ,59,ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ,49,Δ.ΚΟΛΥΝΔΡΙΝΗ,4,ΔΑΣ ΟΤΑ,26,ΔΑΣΟΣ,2,ΔΕΔΔΗΕ,2,ΔΕΗ,35,ΔΕΥΑΣ,87,Δήμαρχος Αλοννήσου,8,Δήμαρχος Σκιάθου,3,ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ,253,ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ,37,δημο,2,ΔΗΜΟΣ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ,43,ΔΗΜΟΣ ΣΚΙΑΘΟΥ,42,ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ,1330,Δημοτικά - Tοπικά νέα ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΒΙΝΤΕΟ,4,ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΕΡΓΑ,80,ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ,208,Δημοτική Δημοκρατική Κίνηση Πολιτών,13,Δημοτική Τοπική Κοινότητα Σκοπέλου,1,Δημοτική Υπέρβαση,24,Δημοτικό (Βίντεο),9,Δημοτικό Συμβούλιο,61,ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ,92,Δημοτικός Σύμβουλος,57,Δημοτικός υπάλληλος,1,Διαγωνισμός,10,Διαδίκτυο,13,Διακοπές,149,ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ,3,Διάφορα κείμενα,29,ΔΙΑΦΟΡΕΣ,8,ΔΙΕΘΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ,59,ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ,5,ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ,125,Δυστύχημα,4,ΔΩΡΕΑ-ΠΡΟΣΦΟΡΑ,315,ΕΓΓΡΑΦΕΣ,2,Εγκαίνια,18,Εθελοντισμός,12,ΕΘΙΜΟ,3,ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ,723,ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ,472,Εκδηλώσεις καλοκαιριού 2011-2013(φωτό),12,ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ,180,ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ,309,Εκδρομή,3,ΕΚΘΕΣΗ,7,Έκθεση,1,Εκλογές,163,ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ,129,Ελαιοπαραγωγή,16,Ελαιοτριβείο,12,ΕΛΛΑΔΑ,253,Ελληνική Ομάδα Διάσωσης,1,ΕΛΤΑ,2,ΕΜΒΟΛΙΟ,50,ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ,3,Εμπόριο προϊόντων,74,Ενέργεια-Θέρμανση,4,ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ,375,ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ - ΖΗΤΗΣΗ,11,ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ,4,ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ,2,ΕΠΙΔΟΜΑ,5,ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ,2,ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ,3,Επισκευή,3,Επιστήμη,10,ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ,15,Επιτάφιος (φωτό),10,Επιχείρηση-Ανάπτυξη,5,ΕΡΓΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ,53,ΕΡΓΑΣΙΑ,174,ΕΣΤΙΑΣΗ,31,Ευχές,171,Εφημερίδα Βόρειες Σποράδες,1,ΕΦΚΑ,1,Ζώα,17,Η Κληματαριά,26,Η Νησιώτισσα,2,Θαλάσσιο ατύχημα,2,ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΑΡΚΟ,3,ΘΕΑΤΡΟ,34,ΘΕΟΦΑΝΙΑ,37,ΘΕΣΣΑΛΙΑ,3,Ι.Μ. ΧΑΛΚΙΔΟΣ,291,Ι.Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ,27,Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης,3,ΙΔΡΥΜΑ ΒΑΚΡΑΤΣΑ,1,ΙΣΡΑΗΛ,1,Ιστορία,12,Ιστορικά μέρη,2,Ιωάννης Καραγκιόζος,1,Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ,27,Κ.Α.Π.Η.,1,Κ.Ε.Π.,2,ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ,82,ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,260,ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ,29,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,125,ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ,1,Κατασκευές,11,Καταστροφές,62,ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ,1,ΚΕΙΜΕΝΑ π. ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΛΛΙΑΝΟΣ,280,Κέντρο Κοινότητας,30,Κέντρο Υγείας,79,ΚΕΠ,2,Κιβωτός του Κόσμου,9,ΚΚΕ,88,Κλοπή,12,Κοινότητα,83,ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΛΩΣΣΑΣ,92,ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΕΟΥ ΚΛΗΜΑΤΟΣ,13,ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ,8,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,381,ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ,426,ΚΟΣΜΟΥΓΕΙΑ,2,ΚΟΣΜΟΫΓΕΙΑ,107,Κοτανίδης,1,Κτηματολόγιο,4,ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ,132,ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΛΩΣΣΑΣ,1,ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ,6,Λιμάνι,26,ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ,76,Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου,61,ΛοΪζεια 2011,1,Λούνα Παρκ,1,ΛΟΥΤΡΑΚΙ,2,ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΣΚΟΠΕΛΟΥ,135,Λύκειο,2,Μ.Μ.Ε.,5,Μαθήματα,4,Μάθηση,1,Μαντούδι,19,Μανώλης Ραμαντάνης,3,Μάρκετ Τροφίμων,14,ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ,1,Μεταφορές,11,ΜΚΟ "ΠΛΕΓΜΑ",27,ΜΜΕ,42,ΜΟΥΣΙΚΗ - ΤΡΑΓΟΥΔΙ,81,Ν.Α.Ο.Σ,2,Ν.Ι.Κ.Ο.Σ,12,Ναρκωτικά,4,ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,9,Νεκτάριος Ρήγας,3,ΝΕΟ ΕΤΟΣ,13,ΝΕΟ ΚΛΗΜΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ,118,ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ,15,Νικόλαος Καπαδούκας,9,ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΚΙΑΘΙΤΗΣ,3,Ξενοδοχεία,11,ΟΑΕΔ,4,ΟΓΑ,1,ΟΙΚΙΣΜΟΣ,1,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1,Ομάδα Εργασίας Πολιτισμού,2,Ομιλία,26,ΟΝΝΕΔ,7,Οραμα-Συνεργασία-Ανάπτυξη,20,ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ,48,ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ,1,ΟΤΕ,2,Οφειλές,4,ΟΧΗΜΑΤΑ,4,Π.Α.ΜΕ,15,Παγκόσμια ημέρα,11,Παιδική Χαρά,3,Παιδικός Σταθμός,21,Παλαιό Κλήμα,5,ΠΑΡΑΔΟΣΗ,316,Παραδοσιακή Γωνιά,34,ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΦΟΡΕΣΙΑ,5,ΠΑΡΑΛΙΑ,2,ΠΑΣΧΑ,187,Πάτερ Αλέξιος,5,ΠΕΝΘΟΣ,95,ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ,166,ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ,28,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,316,Πολιτική Προστασία,41,ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ "ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ" ΓΛΩΣΣΑΣ,14,ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ν.ΚΛΗΜΑΤΟΣ,27,ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ,28,ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ,20,ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΛΩΣΣΑΣ,32,ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ,324,Πόντος,1,ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ,1,Πρατήριο υγρών καυσίμων,1,προ,1,Προβιάς,25,ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ,110,Πρόεδρος,51,ΠΡΟΛΗΨΗ,208,Πρόσκοποι Σκοπέλου,8,ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ,289,Πρωτομαγιά,19,Πρωτοχρονιά,60,Πρωτοχρονιά (Βίντεο),5,ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ,1,Πυρκαγιά,106,ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ,82,ΠΩΛΗΣΗ,8,Πώληση,3,Ρύθμιση,1,Σ,1,Σάκης Ζλατούδης,4,ΣΑΟΝΗΣΟΣ,6,ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ,15,Σεισμός,16,ΣΚΙΑΘΟΣ,63,ΣΚΟΠΕΛΟΣ,134,Σπύρος Λεμονής,11,ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΠΕΡΙΣΣΗΣ,197,Συγκοινωνίες,15,Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου-Λυκείου,45,Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού,71,Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου,11,Σύλλογος Γυναικών Σκοπέλου,1,Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Σκοπέλου,3,Σύλλογος Επαγγελματιών Γλώσσας και Λουτρακίου,32,Συνάντηση,2,ΣΥΝΑΥΛΙΑ,38,Συνεργασία-Όραμα-Ανάπτυξη,6,ΣΥΡΙΖΑ,27,ΣΧΟΛΕΙΑ,247,Σχολή Γονέων,2,ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ,62,Σχολική Επιτροπή,2,ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΣΚΟΠΕΛΟΥ,16,ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΣΚΟΠΕΛΟΥ,1,ΤΑΧΙ,3,Ταχυμεταφορές,5,Τέντες-Ταπετσαρίες-Καλύμματα,1,ΤΕΧΝΕΣ - ΓΡΑΜΜΑΤΑ,94,Τεχνικό Γραφείο,3,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ,192,ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ,383,Τουριστική Επιτροπή Σκοπέλου,79,ΤΡΑΓΩΔΙΑ,6,ΤΡΑΠΕΖΑ,3,Τράπεζα,10,Τρόφιμα,21,Τροχαίο,2,ΥΓΕΙΑ,369,Υγρά καύσιμα,1,Υδατοδρόμιο,1,Ύδρευση,1,Υπουργός,44,Φαγητό,164,ΦΑΡΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ,72,ΦΕΣΤΙΒΑΛ,125,ΦΛΟΙΣΒΟΣ,1,Φόλες-Δηλητήριο,2,Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης Κων. Νάνος,10,ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ,119,Φώκια,1,ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ,2,Χιονόπτωση,44,Χορευτική Ομάδα "Διαμαντής Παλαιολόγος",1,Χορευτική ομάδα Γλώσσας-Λουτρακίου,36,Χορευτικό,11,Χορευτικό Συγκρότημα "Διαμαντής Παλαιολόγος",7,ΧΟΡΟΣ,24,ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ,1,Χρήστος Βασιλούδης,26,Χριστούγεννα,213,Χριστούγεννα (βίντεο),1,Χώρα Σκοπέλου,102,ΨΑΡΕΜΑ,1,Ψαροταβέρνα "ο Βράχος",20,Ψητοπωλείο ''η Κληματαριά",11,Ψιλικά είδη,2,ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ,185,AΠΟΨΕΙΣ - ΠΡΟΣΩΠΑ,92,ACS Σκοπέλου,8,Aegean Flying Dolphins,4,Aqua Ferries,1,ARAMIS,21,Beach Bar,1,Best Shop,245,Camphill,2,COSMOSHEALTH,92,DREAM cars,2,DroneView,9,EΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ,1,Flisvos restaurant,1,Gantas,1,GIOLDASIS COMPUTERS NETWORKS,2,GOUMAS TRANS,4,GOUMAS transport,3,HELLENIC SEAWAYS,28,Husqvarna,3,La Casa De Phone,2,magali,9,Natura,1,Perivoliou,2,Rigas Hotel,9,RIGAS SERVICE COMPUTER & CELL PHONES,1,SΕAJETS,23,Saintukeri,5,SAOS FERRIES,10,SkiathosLife.gr,10,Skopelos Holidays Hotel and Spa,21,Spyrou Hotels,52,Spyrou Philoxenia,19,Spyrou Skopelos Experience,34,Vicko,43,Vigla Cafe,10,YOUTUBE,4,
ltr
item
ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ: ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΛΩΣΣΑΣ
ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΛΩΣΣΑΣ
ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
https://www.dromenatoutopoumas.gr/2014/01/blog-post_49.html
https://www.dromenatoutopoumas.gr/
https://www.dromenatoutopoumas.gr/
https://www.dromenatoutopoumas.gr/2014/01/blog-post_49.html
true
1871062361202337554
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις Δείτε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα... Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Προβολή όλων Συνιστάται για εσάς ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης ΠΙΣΩ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Tρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Tρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Mάρτιος Aπρίλιος Mάιος Ιούνιος Ιούλιος Aύγουστος Σεπτέβριος Oκτώβριος Nοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Mαρ Aπρ Mάιος Ιου Ιου Aυγ Σεπ Οκτ Nοε Δεκ Μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Χθες $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Παρακολουθούν Ακολουθεί Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο ΒΗΜΑ 1: Μοιραστείτε με ένα κοινωνικό δίκτυο Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε όλο τον κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων