Σπυριδούλα Καρβέλη: " ... η Δημοτική Αρχή εθελοτυφλεί και παραβλέπει"
35η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Κατάρτιση του τελικού σχεδίου του προϋπολογισμού του Δήμου Σκοπέλου 2021
Η έλλειψη ουσιαστικής διαβούλευσης σε συνδυασμό με την ακυρότητα της ψήφου σε περίπτωση μη κατάθεσης εναλλακτικής πρότασης (κάτι ανεδαφικό, διότι ως σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης, είμαστε επισκέπτες στο Δημαρχείο και η Δημοτική Αρχή δεν μας παρέχει τα εργαλεία που δικαιούμαστε, σύμφωνα με τον Νόμο ,για να ασκήσουμε το ρόλο μας )
Επιμένουμε να υπηρετούμε το θεσμικό ρόλο μας, δεν είμαστε αντίθετοι εκ προοιμίου σε όλα, αυτό άλλωστε το αποδεικνύει και η ψήφιση του τεχνικού προγράμματος έτους 2021,όμως στην έλλειψη ειλικρινούς διάθεσης διαλόγου και συνεργασίας απαντάμε με την γλώσσα της αλήθειας, η οποία μας οδηγεί να καταψηφίσουμε το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού 2021 και το ΟΠΔ, θέματα τα οποία θα εισαχθούν προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο θα διενεργεί δια περιφοράς, λόγω της πανδημίας, μη δίνοντας την δυνατότητα του ουσιαστικού διαλόγου και της ανταλλαγής απόψεων για την τελική έγκριση.
Ο προϋπολογισμός του Δήμου δεν καταρτίζεται με συνοπτικές διαδικασίες, είναι ο κορμός για την ορθή οικονομική διαχείριση, την πρόβλεψη και την κατανομή των πόρων στις αντίστοιχες υπηρεσίες του Δήμου και εδώ χρειάζεται η σύμπνοια και η ενεργή συμμετοχή όλων των δημοτικών παρατάξεων, γεγονός που η Δημοτική Αρχή εθελοτυφλεί και παραβλέπει.
Οι πολίτες ας κρίνουν.
ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΚΑΡΒΕΛΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ & ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
