Εκπαιδευτικό σεμινάριο για τον χειρισμό των απινιδωτών από τον Σύλλογο Απανταχού Γλωσσιωτών

Ο Σύλλογος Απανταχού Γλωσσιωτών, διοργανώνει εκπαιδευτικό σεμινάριο για τον χειρισμό των απινιδωτών που είναι εγκατεστημένοι στο Λιμεναρχείο Λουτρακίου και στο Ιατρείο Γλώσσας.

Οσοι ενδιαφέρονται για την εκπαίδευση που θα γίνει από τον κ. Νείρο Σταύρο, χειρουργό του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης στις 17/8 και ώρα 18:30μμ.

Επικοινωνία: Καλλιακάτσος Απόστολος  697 426 9587

                        Καραμεσίνη Εύα  697 041 4443



 Απινιδωτής

Ο απινιδωτής είναι ιατρική συσκευή η οποία σε συνεργασία με καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση μπορεί να ανατάξει μια θανατηφόρα καρδιακή αρρυθμία,αυτό επιτυγχάνεται μέσω ενός ηλεκτρικού σοκ. Οι απινιδωτές διακρίνονται σε δυο μεγάλες κατηγορίες: στους χειροκίνητους και τους αυτόματους. Σε κάθε περίπτωση αποτελούν το πιο σημαντικό εργαλείο της αναζωογόνησης. 

Σύμφωνα με τα σύγχρονα στατιστικά η κοιλιακή μαρμαρυγή (VF) που αντιμετωπίζεται με απινίδωση και αναζωογόνηση στα 3-5 min έχει ποσοστό επιβίωσης 49-75% ενώ είναι σημαντική η κατανόηση πως κάθε λεπτό που καθυστερεί η απινίδωση μειώνει την πιθανότητα επιβίωσης κατά 10-12%

Οι παραπάνω πληροφορίες αποδεικνύουν στην σπουδαιότητα ύπαρξης των απινιδωτών σε πολυσύχναστα μέρη όπως αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμούς τρένων, πολυκαταστήματα, εμπορικά κέντρα, αεροπλάνα, κρουαζιερόπλοια, γήπεδα, σχολεία κλπ

ΧΟΡΗΓΟΣ

Χορηγός
-->