ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ | ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΚΟΠΕΛΟΣ - ΓΛΩΣΣΑ - ΠΑΡΑΔΟΣΗ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Γερμανία στο πλευρό της Τουρκίας | "Ξέχασε" ακόμα και την εθνική μας επέτειο...

Η Γερμανία στο πλευρό της Τουρκίας | "Ξέχασε" ακόμα και την εθνική μας επέτειο...

Εντύπωση έχει προκαλέσει η στάση της Γερμανίας όχι μόνο στη Σύνοδο Κορυφής, όσο και απέναντι στην επέτειο της Ελλάδας για την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Είναι χαρακτηριστικό, ότι δεν έγινε καμία δήλωση, ούτε ανακοίνωση, ούτε εστάλη κάποιο γραπτό μήνυμα με αφορμή την επέτειο για τα 200 χρόνια.

« Η Γερμανία δεν στήριξε ούτε σε συμβολικό επίπεδο, ούτε χθες στη Σύνοδο τα ελληνικά δίκαια » ειπώθηκε χαρακτηριστικά. Αντίθετα ανήμερα της 25ης Μαρτίου η Ανγκελα Μέρκελ στήριξε ξεκάθαρα την Τουρκία στη Σύνοδο Kορυφής, γεγονός που εκτίμησε και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

«Η ευημερία μας στην Ευρώπη είναι εφικτή μόνο με καλές σχέσεις με τους γείτονές μας και εκτός ΕΕ. Και αυτό ισχύει κυρίως για την εταίρο στο ΝΑΤΟ, Τουρκία», με την οποία οι σχέσεις είναι πολύπλευρες, δήλωσε η κυρία Μέρκελ και συνέχισε: «Αποτελεί καλή είδηση το γεγονός ότι η Τουρκία, μετά τις προκλητικές δραστηριότητες σε κυπριακά και ελληνικά ύδατα, έδειξε τους τελευταίους μήνες ένα δείγμα αποκλιμάκωσης στην ανατολική Μεσόγειο, μπήκε και πάλι σε διάλογο με την Ελλάδα και θα συνεχιστούν και οι συνομιλίες για το μέλλον της Κύπρου στο σχήμα 5+1 υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών».

ΧΟΡΗΓΟΣ

Χορηγός
-->