Έσβησε η ελπίδα να έρθει το Άγιο Φως στα νησιά των Σποράδων
Το Άγιο Φως στα νησιά των Σποράδων
Τις προηγούμενες ημέρες υπήρχε η πληροφορία και ελπίδα ότι το Άγιο Φως θα ερχόταν στα νησιά των Σποράδων, μετά από προσωπικές επαφές που έκανε ο κ. Ανδρέας Ποταμιάνος με ιθύνοντες της κυβέρνησης. Να τονίσουμε ότι κάθε χρόνο συμβάλει ο κ. Ποταμιάνος ώστε να έρχεται αεροπορικώς το Άγιο Φως από το Ελευθέριος Βενιζέλος στο αεροδρόμιο της Σκιάθου. Από κει σκάφος του Λιμενικού Σώματος το μοιράζει σε Λουτράκι Σκοπέλου, Χώρα Σκοπέλου και στην Αλόννησο.
Δυστυχώς όμως φέτος λόγω της πανδημίας του κορονοιού, η κυβέρνηση μέσα στα μέτρα της πρόληψης εξάπλωσης του, είχε αποφασίσει να μην σταλεί σε όλη την επικράτεια παρά μόνο στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην Εξαρχεία του Παναγίου Τάφου (Μετόχι Αγίων Αναργύρων Πλάκας).
Για το νησί της Σκοπέλου γνωρίζαμε μέχρι χθες ότι θα Το έφερνε σκάφος του κ. Βιολέτα από τη Σκιάθο, και το Άγιο Φως θα το λάμβανε ο εφημέριος του Αγίου Νικολάου π. Ρηγίνος Νομικός μαζί με τον αντιδήμαρχο Σκοπέλου, Νικόλαο Βαφίνη.
Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσης δήλωσε χθες για το ταξίδι του Αγίου Φωτός στη χώρα μας από τα Ιεροσόλυμα, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα πάει πουθενά αλλού εκτός από την Αθήνα:
« Έγιναν όλες οι συνεννοήσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την αντίστοιχη του Ισραήλ. Ένα αεροπλάνο της Aegean θα φύγει από την Αθήνα με προορισμό του Τελ Αβίβ. Εκεί θα το υποδεχθεί ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου με έναν βοηθό του, χωρίς να βγουν από το αεροπλάνο. Θα έρθει με όχημα του προξενείου μας κι ακολούθως θα αναχωρήσει το αεροσκάφος για το Ελευθέριος Βενιζέλος. Εκεί θα γίνει μία λιτή υποδοχή, διαφορετική από άλλες χρονιές. »
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!
Φωτογραφίες αρχείου 2018



