$type=ticker$count=12$cols=4$cate=0

$type=grid$count=4$cate=0$rm=0$sn=0$au=0$cm=0$show=home

«Λαϊκή Τέχνη νήσου Σκοπέλου. Από το παρελθόν στο σήμερα και στο μέλλον»

Σάββατο 20 Ιουλίου 2019, ώρα 20.30  Κινηματοθέατρο «ΟΡΦΕΑΣ» Σκοπέλου Όπως ακριβώς προγραμματίστηκε από την αρχή του Θεματικού έτους Πολιτισμ...
Σάββατο 20 Ιουλίου 2019, ώρα 20.30 
Κινηματοθέατρο «ΟΡΦΕΑΣ» Σκοπέλου

Όπως ακριβώς προγραμματίστηκε από την αρχή του Θεματικού έτους Πολιτισμού 2018 - 2019  με τίτλο: «Μαγνήτων Τέχνες Λαϊκές», που διοργανώνει ο φορέας πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού,  «Μαγνήτων Κιβωτού, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Βόλο τον περασμένο Μάϊο, με θέμα: «Λαϊκή Τέχνη νήσου Σκοπέλου. Από το παρελθόν στο σήμερα και στο μέλλον», παρουσιάζεται τώρα και στον τόπο των λαϊκών της τεχνιτών, τη Σκόπελο.

Τα εγκαίνια θα γίνουν το προσεχές Σάββατο 20 Ιουλίου 2019, στις 20.30, στο Κινηματοθέατρο «ΟΡΦΕΑΣ» της Σκοπέλου, και όπως όλες οι δράσεις και εκδηλώσεις του φορέα, αναδεικνύουν και προάγουν τη συνεργασία μεταξύ των Συλλόγων, θέμα το οποίο θεωρείται εκ των θεμελιωδών στη «Μαγνήτων Κιβωτό».

 Κορυφώνεται πλέον η συνεργασία μας  με  το Κέντρο Μελετών Νήσου Σκοπέλου, και  τον Δήμο Σκοπέλου, με το οποίο η συναντίληψη στα θέματα πολιτισμού και η κοινή δράση σε πολλές δραστηριότητες  και εκδηλώσεις, μετρά πέντε χρόνια.
Στον νέο επιβατικό σταθμό του Λιμένα Βόλου (TERMINAL),  προσφορά της  Διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος Βόλου,  λειτούργησε καθημερινά, από την Δευτέρα 13 έως την Κυριακή 19 Μαΐου 2019, η Έκθεση όπου παρουσιάστηκε η μεγάλη ιστορική σύγχρονη παρακαταθήκη που ακόμη και σήμερα παρουσιάζει η Σκόπελος στον τομέα της Λαϊκής Τέχνης.
Γιατί δεν είναι μόνο η ιστορία που έχει γράψει με τον Ναυπηγό – Μικροτεχνίτη Μπουνταλά, με την οικογένεια Ρόδιου στην Αγγειοπλαστική, τους Μαχαιράδες Λεμονή και Πατσή και τόσους άλλους, αλλά και η συνέχιση νεότερων και σύγχρονων απογόνων από αυτές τις παραδοσιακές οικογενειακές δραστηριότητες, προσέτι δε και νέων τεχνιτών που μαθήτευσαν κοντά σε αυτούς και διατηρούν άσβεστη την αναφορά στη Λαϊκή τέχνη.
Είναι αρκετοί οι Σκοπελίτες που με αγάπη και επιμονή συνεχίζουν την τέχνη των παππούδων και των γονιών τους, που σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι  βιοποριστική αλλά το μεράκι και η αγωνία να μη χαθεί η παραδοσιακή λαϊκή τέχνη, γεγονός το οποίο τους δίνει δύναμη και θάρρος να συνεχίσουν. Γνωρίζουμε ευτυχώς αρκετούς Σκοπελίτες που ασχολούνται και σήμερα με τις Λαϊκές Τέχνες.

Η «Μαγνήτων Κιβωτός», στον Επετειακό τόμο -  Ημερολόγιο 2018, με τίτλο: «Η Ελληνική Λαϊκή Τέχνη. Από το παρελθόν στο μέλλον», παρουσίασε εκτεταμένο αφιέρωμα στην Οικογένεια Ρόδιου, ενδεικτική αναφορά από τους λαϊκούς και παραδοσιακούς τεχνίτες του νησιού οι οποίοι στο διάβα τους δημιούργησαν την ιστορία της λαϊκής τέχνης της Σκοπέλου.
Ως σημαντική καταγράφεται και η προσπάθεια του φορέα, το θεματικό έτος 2018 – 2019 «Μαγνήτων τέχνες λαϊκές»,  να μετεξελιχθεί και να αποτελέσει αφορμή για ένα τοπικό δίκτυο λαϊκών τεχνιτών και οικοτεχνίας, όπου προϊόντα, τεχνικές και δραστηριότητες μπορούν να προσφέρουν στον επισκέπτη μια ιδιαίτερη τοπική αγορά, μια αξέχαστη βιωματική εμπειρία στους τόπους και χώρους παραγωγής λαϊκών προϊόντων, αλλά και να λειτουργήσουν ως εφαλτήριο για τη δημιουργία νέων λαϊκών τεχνιτών. Στην κατεύθυνση αυτή εξαιρετική καταγράφεται η συμφωνία του Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού και προέδρου της «Μαγνήτων Κιβωτού», με τον νέο Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου για αξιοποίηση χώρου στην περιοχή των Καλών Νερών Πηλίου.

Ο πολιτισμός των λαϊκών τεχνών και τα «έργα των χεριών», μπορούν να συναντηθούν και με τον  τουρισμό να συνυπάρξουν αρμονικά με την τοπική οικονομία και να αποτελέσουν πυλώνας μιας νέας αισθητικής και χρηστικότητας.
Πάνω σε αυτές τις σκέψεις και τις προοπτικές, ως «Μαγνήτων Κιβωτός», αποφασίσαμε να αναδείξουμε όπως αντιλαμβανόμαστε τον πολιτισμό των λαϊκών τεχνών, τους ανθρώπους  και τα «έργα των χεριών», της Σκοπέλου.
Η αρχή έγινε, σε συνεργασία με την Εκπαιδευτικό κυρία Βάσσα Παρασκευά, όταν αναδείξαμε και στον Βόλο το έργο της σύγχρονης Λαϊκής Τεχνίτριας της Σκοπέλου, Βιολέτας Σοφικίτου, εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία τον  Οκτώβριο στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Ιωνίας.
Και τώρα συνεχίζουμε σε συνεργασία με το Κέντρο Μελετών Νήσου Σκοπέλου, για δεύτερη φορά. Πρόκειται για έναν νεοσύστατο φορέα που δραστηριοποιείται στη Σκόπελο τα τελευταία τέσσερα χρόνια και έχει ως στόχο την καταγραφή και ανάδειξη όλων των πολιτιστικών πληροφοριών  του νησιού. Επίσης διοργανώνει βιωματικές δράσεις για τα σχολεία της Σκοπέλου και επιστημονικές συναντήσεις με στόχο την ενημέρωση των πολιτών σε θέματα που αφορούν τον πολιτισμό της περιοχής.  Ακόμη μελετά την τοπική ιστορία και  παρουσιάζει τις πληροφορίες σε εκδοτικές προσπάθειες, δημοσιεύσεις σε περιοδικά και  ενημερωτικές εισηγήσεις τόσο στη Σκόπελο όσο κι εκτός νήσου.
Η Εκδήλωση ιστορικής αναφοράς, γνωριμίας και παρουσίασης των Σύγχρονων Σκοπελιτών Λαϊκών Τεχνιτών, με τίτλο: «Λαϊκή Τέχνη νήσου Σκοπέλου.
Από το παρελθόν στο σήμερα και στο μέλλον», θα εγκαινιαστεί, με περισσότερες συμμετοχές και εμπλουτισμένη με νέες δημιουργίες, το Σάββατο 20 Ιουλίου 2019 από τον Σεβ Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού, που για το σκοπό αυτό θα βρεθεί για μια ημέρα στην Σκόπελο, στο Κινηματοθέατρο  «ΟΡΦΕΥΣ».
Θα λειτουργεί καθημερινά, από τις 18:00 έως 22:30, ενώ θα διαρκέσει έως την Τρίτη 30 Ιουλίου 2019.
Εξαιρετικά σημαντικό είναι και το γεγονός ότι καθ΄όλη τη διάρκεια της Έκθεσης θα παρουσιαστούν οι παρακάτω Παράλληλες Εκδηλώσεις.

Κυριακή 21 Ιουλίου, ώρα 20.30,  Κινηματοθέατρο "ΟΡΦΕΑΣ" 
Διάλεξη: «Τέχνες και τεχνίτες στην αρχαία Πεπάρηθο». 
Αργυρούλα Ιντζεσίλογλου - Δουλγέρη,  Αρχαιολόγος,                     
πρώην προϊσταμένη ΙΓ΄ Εφορίας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας.

Και την επόμενη Κυριακή 28 Ιουλίου, ώρα 20.30, επίσης στο Κινηματοθέατρο "ΟΡΦΕΑΣ" , την διάλεξη: «Η Σκόπελος μέσα από τα μάτια του Ίωνα Δραγούμη».
Από την Αννίτα Πρασσά, Προϊσταμένη Γ.Α.Κ. Μαγνησίας & την Ελένη Σπηλιώτη – Κεσμετζή, Φιλόλογο. Οι Σκοπελίτες Λαϊκοί τεχνίτες που θα εκθέσουν είναι οι:

Νίκος Ρόδιος - Αγγειοπλάστης
Μάγδα Ροδίου - Κεραμίστρια
Βιολέτα Σοφικίτου - Ζωγράφος
Αντώνης Αμπελάκιας - Μαχαιροποιός
Χαράλαμπος Κοχύλης - Ξυλογλύπτης
Παναγιώτης Σοφικίτης - Μικροναυπηγός
Κωνσταντίνος Κοσύφης - Ξυλοναυπηγός
Ουρανία Γιακείμ - Καλλιανού - Κέντημα Παραδοσιακών ενδυμασιών
Παναγιώτα Κεχριώτη - Ύφανση, κέντημα

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει χαιρετισμό του Δημάρχου Σκοπέλου Χρήστου Βασιλούδη και της Αντιπροέδρου Κέντρου Μελετών Νήσου Σκοπέλου, Αικατερίνης Προβιά.
Εκ μέρους της ¨Μαγνήτων Κιβωτού» θα γίνει μια εισηγητική αναφορά στην Ελληνική Λαϊκή Τέχνη, από το παρελθόν στο μέλλον.
Την Κεντρική ομιλία, με θέμα:  «Η λαϊκή τέχνη στη Σκόπελο ως φορέας πολιτισμού και οικονομικής δραστηριότητας», θα κάνει ο  Πρόεδρος Κέντρου Μελετών Νήσου Σκοπέλου, Κωνσταντίνος Ιω. Σύρος, Καθηγητής Θεολογίας.
Σύντομη παρουσίαση των τεχνιτών που εργάζονται σήμερα στο νησί της Σκοπέλου, θα κάνουν τα  μέλη του Κέντρου Μελετών Νήσου Σκοπέλου, Ελένη Σπηλιώτη και Ρηγίνα Κασσανδριανού.
Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τους πολυάριθμους επισκέπτες της Σκοπέλου την περίοδο αυτή να γνωρίσουν καλύτερα το Νησί, του ανθρώπους του και τον πανάρχαιο πολιτισμό του.






ΣΧΟΛΙΑ


Virginias Style | Χειροποίητες Δημιουργίες- Handmade Creations

CELESTINO | FOR WOMEN & MEN

Όνομα

''Πλατεία",22,''ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ",72,'Ένωση Ξενοδόχων Σκοπέλου,30," ΠΡΩΤΕΥΣ",192," kouziνα " souvlaki and health bar,2,"Η Γλωσσιώτισα",4,"Μονόγραμμα",10,"Ο ΝΙΚΟΣ",1,"Στο Ψητό",4,"Kastani" Beach Bar,2,"Virginias Style",4,<< Σκόπελος Πράσινη και Καθαρή >>,5,<< Το νησί μας πρώτα - δημιουργία ξανά >>,52,15ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ,18,1ο «Πεπαρήθειο» Δημοτικό Σχολείο Σκοπέλου,3,25η ΜΑΡΤΙΟΥ,46,28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ,19,Α.Ο. ΣΚΟΠΕΛΟΥ,2,Α.Ο.Κεραυνός,19,ΑΓΓΕΛΙΕΣ,36,Άγγελος Ξηντάρης,4,ΑΓΙΑΣΜΟΣ,27,ΑΓΙΟΣ ΡΗΓΙΝΟΣ,30,Αγροεφόδια,25,ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ,3,Αγρότες,12,ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ,16,ΑΔΜΗΕ,11,ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ - ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΙΣΗ,8,ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ,23,ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ,125,ΑΙΤΗΣΕΙΣ,4,ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ,2,ΑΚΙΝΗΤΑ,3,ΑΚΤΟΠΛΟΙΑ,211,ΑΛΙΕΙΑ,20,Αλλοδαποί,2,ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ,70,ΑμεΑ,6,ΑΝΕΣ FERRIES,224,ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ,6,ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ,164,ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ,73,Αντωνίου,4,ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ,11,Απάτη,10,ΑΠΕΡΓΙΑ,28,ΑΠΟΚΡΙΕΣ,129,Απολογισμός,3,ΑΠΟΨΕΙΣ,15,ΑΡΘΡΟ - ΚΕΙΜΕΝΟ,156,ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ,4,ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ,58,ΑΤΥΧΗΜΑ,29,ΑΦΙΕΡΩΜΑ,8,Β.ΣΠΟΡΑΔΕΣ,55,ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ,75,ΒΙΑΙΟΠΡΑΓΙΑ,13,βιν,1,ΒΙΝΤ,1,ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟΚΡΙΑΣ,17,ΒΙΝΤΕΟ ΔΙΑΦΟΡΑ,25,ΒΙΝΤΕΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ,74,ΒΙΝΤΕΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ,37,ΒΙΝΤΕΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ,18,Βλάβες,16,ΒΟΛΟΣ,21,ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ,62,ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ,40,ΒΡΑΒΕΙΟ,3,ΓΑΜΟΣ,2,ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ,10,ΓΕΩΡΓΙΑ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ,2,ΓΙΑΤΡΟΣ,94,ΓΙΟΡΤΗ,236,ΓΛΩΣΣΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ,212,γυμνα,1,ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ,59,ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ,49,Δ.ΚΟΛΥΝΔΡΙΝΗ,4,ΔΑΣ ΟΤΑ,26,ΔΑΣΟΣ,2,ΔΕΔΔΗΕ,2,ΔΕΗ,35,ΔΕΥΑΣ,87,Δήμαρχος Αλοννήσου,8,Δήμαρχος Σκιάθου,3,ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ,253,ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ,37,δημο,2,ΔΗΜΟΣ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ,43,ΔΗΜΟΣ ΣΚΙΑΘΟΥ,42,ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ,1327,Δημοτικά - Tοπικά νέα ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΒΙΝΤΕΟ,4,ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΕΡΓΑ,80,ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ,208,Δημοτική Δημοκρατική Κίνηση Πολιτών,13,Δημοτική Τοπική Κοινότητα Σκοπέλου,1,Δημοτική Υπέρβαση,24,Δημοτικό (Βίντεο),9,Δημοτικό Συμβούλιο,60,ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ,92,Δημοτικός Σύμβουλος,57,Δημοτικός υπάλληλος,1,Διαγωνισμός,10,Διαδίκτυο,13,Διακοπές,149,ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ,3,Διάφορα κείμενα,29,ΔΙΑΦΟΡΕΣ,8,ΔΙΕΘΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ,58,ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ,5,ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ,120,Δυστύχημα,4,ΔΩΡΕΑ-ΠΡΟΣΦΟΡΑ,315,ΕΓΓΡΑΦΕΣ,2,Εγκαίνια,18,Εθελοντισμός,12,ΕΘΙΜΟ,3,ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ,723,ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ,469,Εκδηλώσεις καλοκαιριού 2011-2013(φωτό),12,ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ,180,ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ,309,Εκδρομή,3,ΕΚΘΕΣΗ,7,Έκθεση,1,Εκλογές,162,ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ,129,Ελαιοπαραγωγή,16,Ελαιοτριβείο,12,ΕΛΛΑΔΑ,253,Ελληνική Ομάδα Διάσωσης,1,ΕΛΤΑ,2,ΕΜΒΟΛΙΟ,50,ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ,3,Εμπόριο προϊόντων,74,Ενέργεια-Θέρμανση,4,ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ,372,ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ - ΖΗΤΗΣΗ,11,ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ,4,ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ,2,ΕΠΙΔΟΜΑ,5,ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ,2,ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ,3,Επισκευή,3,Επιστήμη,10,ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ,15,Επιτάφιος (φωτό),10,Επιχείρηση-Ανάπτυξη,5,ΕΡΓΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ,53,ΕΡΓΑΣΙΑ,174,ΕΣΤΙΑΣΗ,31,Ευχές,171,Εφημερίδα Βόρειες Σποράδες,1,ΕΦΚΑ,1,Ζώα,16,Η Κληματαριά,26,Η Νησιώτισσα,2,Θαλάσσιο ατύχημα,2,ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΑΡΚΟ,3,ΘΕΑΤΡΟ,34,ΘΕΟΦΑΝΙΑ,37,ΘΕΣΣΑΛΙΑ,3,Ι.Μ. ΧΑΛΚΙΔΟΣ,291,Ι.Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ,26,Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης,3,ΙΔΡΥΜΑ ΒΑΚΡΑΤΣΑ,1,ΙΣΡΑΗΛ,1,Ιστορία,12,Ιστορικά μέρη,2,Ιωάννης Καραγκιόζος,1,Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ,27,Κ.Α.Π.Η.,1,Κ.Ε.Π.,2,ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ,82,ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,260,ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ,29,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,121,ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ,1,Κατασκευές,11,Καταστροφές,62,ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ,1,ΚΕΙΜΕΝΑ π. ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΛΛΙΑΝΟΣ,280,Κέντρο Κοινότητας,29,Κέντρο Υγείας,79,ΚΕΠ,2,Κιβωτός του Κόσμου,9,ΚΚΕ,86,Κλοπή,12,Κοινότητα,83,ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΛΩΣΣΑΣ,92,ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΕΟΥ ΚΛΗΜΑΤΟΣ,13,ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ,8,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,375,ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ,426,ΚΟΣΜΟΥΓΕΙΑ,2,ΚΟΣΜΟΫΓΕΙΑ,103,Κοτανίδης,1,Κτηματολόγιο,4,ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ,130,ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΛΩΣΣΑΣ,1,ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ,6,Λιμάνι,26,ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ,76,Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου,61,ΛοΪζεια 2011,1,Λούνα Παρκ,1,ΛΟΥΤΡΑΚΙ,2,ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΣΚΟΠΕΛΟΥ,133,Λύκειο,2,Μ.Μ.Ε.,5,Μαθήματα,4,Μάθηση,1,Μαντούδι,19,Μανώλης Ραμαντάνης,3,Μάρκετ Τροφίμων,14,ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ,1,Μεταφορές,11,ΜΚΟ "ΠΛΕΓΜΑ",27,ΜΜΕ,42,ΜΟΥΣΙΚΗ - ΤΡΑΓΟΥΔΙ,81,Ν.Α.Ο.Σ,2,Ν.Ι.Κ.Ο.Σ,12,Ναρκωτικά,4,ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,9,Νεκτάριος Ρήγας,3,ΝΕΟ ΕΤΟΣ,13,ΝΕΟ ΚΛΗΜΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ,118,ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ,15,Νικόλαος Καπαδούκας,9,ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΚΙΑΘΙΤΗΣ,3,Ξενοδοχεία,11,ΟΑΕΔ,4,ΟΓΑ,1,ΟΙΚΙΣΜΟΣ,1,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1,Ομάδα Εργασίας Πολιτισμού,2,Ομιλία,26,ΟΝΝΕΔ,7,Οραμα-Συνεργασία-Ανάπτυξη,20,ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ,47,ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ,1,ΟΤΕ,2,Οφειλές,4,ΟΧΗΜΑΤΑ,4,Π.Α.ΜΕ,15,Παγκόσμια ημέρα,11,Παιδική Χαρά,3,Παιδικός Σταθμός,21,Παλαιό Κλήμα,5,ΠΑΡΑΔΟΣΗ,316,Παραδοσιακή Γωνιά,34,ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΦΟΡΕΣΙΑ,5,ΠΑΡΑΛΙΑ,2,ΠΑΣΧΑ,185,Πάτερ Αλέξιος,5,ΠΕΝΘΟΣ,94,ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ,165,ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ,28,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,315,Πολιτική Προστασία,40,ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ "ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ" ΓΛΩΣΣΑΣ,14,ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ν.ΚΛΗΜΑΤΟΣ,27,ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ,28,ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ,20,ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΛΩΣΣΑΣ,31,ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ,324,Πόντος,1,ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ,1,Πρατήριο υγρών καυσίμων,1,προ,1,Προβιάς,25,ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ,109,Πρόεδρος,51,ΠΡΟΛΗΨΗ,207,Πρόσκοποι Σκοπέλου,8,ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ,289,Πρωτομαγιά,19,Πρωτοχρονιά,60,Πρωτοχρονιά (Βίντεο),5,ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ,1,Πυρκαγιά,103,ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ,80,ΠΩΛΗΣΗ,8,Πώληση,3,Ρύθμιση,1,Σ,1,Σάκης Ζλατούδης,4,ΣΑΟΝΗΣΟΣ,6,ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ,15,Σεισμός,16,ΣΚΙΑΘΟΣ,63,ΣΚΟΠΕΛΟΣ,133,Σπύρος Λεμονής,11,ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΠΕΡΙΣΣΗΣ,197,Συγκοινωνίες,14,Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου-Λυκείου,45,Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού,71,Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου,11,Σύλλογος Γυναικών Σκοπέλου,1,Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Σκοπέλου,3,Σύλλογος Επαγγελματιών Γλώσσας και Λουτρακίου,32,Συνάντηση,2,ΣΥΝΑΥΛΙΑ,38,Συνεργασία-Όραμα-Ανάπτυξη,6,ΣΥΡΙΖΑ,25,ΣΧΟΛΕΙΑ,247,Σχολή Γονέων,1,ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ,62,Σχολική Επιτροπή,2,ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΣΚΟΠΕΛΟΥ,16,ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΣΚΟΠΕΛΟΥ,1,ΤΑΧΙ,3,Ταχυμεταφορές,5,Τέντες-Ταπετσαρίες-Καλύμματα,1,ΤΕΧΝΕΣ - ΓΡΑΜΜΑΤΑ,94,Τεχνικό Γραφείο,3,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ,192,ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ,379,Τουριστική Επιτροπή Σκοπέλου,75,ΤΡΑΓΩΔΙΑ,6,ΤΡΑΠΕΖΑ,3,Τράπεζα,10,Τρόφιμα,21,Τροχαίο,2,ΥΓΕΙΑ,368,Υγρά καύσιμα,1,Υδατοδρόμιο,1,Ύδρευση,1,Υπουργός,44,Φαγητό,164,ΦΑΡΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ,71,ΦΕΣΤΙΒΑΛ,125,ΦΛΟΙΣΒΟΣ,1,Φόλες-Δηλητήριο,2,Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης Κων. Νάνος,10,ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ,118,Φώκια,1,ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ,2,Χιονόπτωση,44,Χορευτική Ομάδα "Διαμαντής Παλαιολόγος",1,Χορευτική ομάδα Γλώσσας-Λουτρακίου,36,Χορευτικό,11,Χορευτικό Συγκρότημα "Διαμαντής Παλαιολόγος",7,ΧΟΡΟΣ,24,ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ,1,Χρήστος Βασιλούδης,26,Χριστούγεννα,213,Χριστούγεννα (βίντεο),1,Χώρα Σκοπέλου,102,ΨΑΡΕΜΑ,1,Ψαροταβέρνα "ο Βράχος",20,Ψητοπωλείο ''η Κληματαριά",11,Ψιλικά είδη,2,ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ,185,AΠΟΨΕΙΣ - ΠΡΟΣΩΠΑ,92,ACS Σκοπέλου,8,Aegean Flying Dolphins,4,Aqua Ferries,1,ARAMIS,21,Beach Bar,1,Best Shop,245,Camphill,2,COSMOSHEALTH,89,DREAM cars,2,DroneView,9,EΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ,1,Flisvos restaurant,1,Gantas,1,GIOLDASIS COMPUTERS NETWORKS,2,GOUMAS TRANS,4,GOUMAS transport,3,HELLENIC SEAWAYS,27,Husqvarna,3,La Casa De Phone,2,magali,9,Natura,1,Perivoliou,2,Rigas Hotel,9,RIGAS SERVICE COMPUTER & CELL PHONES,1,SΕAJETS,20,Saintukeri,5,SAOS FERRIES,9,SkiathosLife.gr,10,Skopelos Holidays Hotel and Spa,21,Spyrou Hotels,52,Spyrou Philoxenia,19,Spyrou Skopelos Experience,34,Vicko,43,Vigla Cafe,10,YOUTUBE,4,
ltr
item
ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ: «Λαϊκή Τέχνη νήσου Σκοπέλου. Από το παρελθόν στο σήμερα και στο μέλλον»
«Λαϊκή Τέχνη νήσου Σκοπέλου. Από το παρελθόν στο σήμερα και στο μέλλον»
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh4MX3vyNoPjbbGMtu8c9aXvHLlU9SZOgIriWNvB8o_Rf-ll2am9X_Kz_UInXh9m5_-l4yJBg-b96TedHkGxVg3OzXxe4w_hes4X8Ovk6cqO52ThaH9FRuLeGohir_CAAhOtKXne0Yk93yi/s320/66746383_1312686892247286_1432263428759617536_n.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh4MX3vyNoPjbbGMtu8c9aXvHLlU9SZOgIriWNvB8o_Rf-ll2am9X_Kz_UInXh9m5_-l4yJBg-b96TedHkGxVg3OzXxe4w_hes4X8Ovk6cqO52ThaH9FRuLeGohir_CAAhOtKXne0Yk93yi/s72-c/66746383_1312686892247286_1432263428759617536_n.jpg
ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
https://www.dromenatoutopoumas.gr/2019/07/blog-post_14.html
https://www.dromenatoutopoumas.gr/
https://www.dromenatoutopoumas.gr/
https://www.dromenatoutopoumas.gr/2019/07/blog-post_14.html
true
1871062361202337554
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις Δείτε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα... Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Προβολή όλων Συνιστάται για εσάς ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης ΠΙΣΩ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Tρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Tρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Mάρτιος Aπρίλιος Mάιος Ιούνιος Ιούλιος Aύγουστος Σεπτέβριος Oκτώβριος Nοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Mαρ Aπρ Mάιος Ιου Ιου Aυγ Σεπ Οκτ Nοε Δεκ Μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Χθες $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Παρακολουθούν Ακολουθεί Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο ΒΗΜΑ 1: Μοιραστείτε με ένα κοινωνικό δίκτυο Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε όλο τον κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων