Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στη Σκόπελο

Με απόλυτη πλειοψηφία πέρασε χθες 4/3/2019 από το Δημοτικό Συμβούλιο Σκοπέλου, η πρόταση του τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας  και Πολιτισμού του Δήμου Σκοπέλου, για την ίδρυση και λειτουργία Σχολείου Δεύτερης  Ευκαιρίας. Θα ξεκινήσει τη λειτουργία του τον ερχόμενο Σεπτέμβριο συστεγαζόμενο, στο Γυμνάσιο Σκοπέλου σε απογευματινή βάρδια.


Η αρμόδια Αντδήμαρχος κ. Αθηνά Ντάκη - Αρκομάνη τόνισε ότι:

<< Το Σ.Δ.Ε. είναι ένα δωρεάν καινοτόμο, δημόσιο σχολείο εκπαίδευσης ενηλίκων, το οποίο απευθύνεται σε πολίτες 18 ετών και άνω, που δεν είχαν την ευκαιρία να ολοκληρώσουν την υποχρεωτική, πλέον δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Η Αντ/χία Κοιν/κής Μέριμνας σε συνεργασία με τη νέα δομή "Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Σκοπέλου" πραγματοποιήσαμε κοινωνική έρευνα και αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες και τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας αποφασίσαμε την έναρξη διαδικασιών για την σύσταση και λειτουργία Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στο Δήμο μας, το οποίο  θα αποτελεί παράρτημα του ΣΔΕ Βόλου.
Θα πρέπει εδώ να  τονίσουμε ότι οι ενδιαφερόμενοι, ως σήμερα, είναι 32 άτομα και  πιστεύουμε  ότι θα αυξηθούν μετά τη ανακοίνωση της λειτουργίας του.
Η λειτουργία του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, θα συμβάλει στην αναβάθμιση  του τομέα της Παιδείας του Δήμου μας και θα βοηθήσει, ιδιαίτερα όλους όσους δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν τη αίτηση τους στο Γυμνάσιο. >>

ΧΟΡΗΓΟΣ

Χορηγός
-->