$type=ticker$count=12$cols=4$cate=0

$type=grid$count=4$cate=0$rm=0$sn=0$au=0$cm=0$show=home

Εκδήλωση με ομιλίες για τις τοπικές εκλογές στη Σκόπελο / Λαϊκή Συσπείρωση Σκοπέλου

Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του «ΞΕΝΙΑ» παρουσιάστηκαν την Κυριακή 17 Φλεβάρη, οι επικεφαλής των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην...
Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του «ΞΕΝΙΑ» παρουσιάστηκαν την Κυριακή 17 Φλεβάρη, οι επικεφαλής των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Θεσσαλίας Τάσος Τσιαπλές και στο Δήμο Σκοπέλου Γιώργος Αναγνώστου.

Την εκδήλωση άνοιξε κάνοντας έναν μικρό απολογισμό της δράσης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ο δημοτικός σύμβουλος Μανώλης Ραμαντάνης, ο οποίος αναφέρθηκε στην επιδείνωση της κατάστασης σε όλους τους τομείς των αρμοδιοτήτων του δήμου ως αποτέλεσμα της εφαρμογής της αντιλαϊκής πολιτικής της Κεντρικής Διοίκησης, που με συνέπεια και συνέχεια εφάρμοσε και η τωρινή δημοτική αρχή. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στο τρίπτυχο διεκδικήσεων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στα ζητήματα της αντιπλημμυρικής - αντισεισμικής - αντιπυρικής θωράκισης του νησιού, οι υποδομές του οποίου δοκιμάστηκαν από έντονα καιρικά φαινόμενα τα τελευταία χρόνια.

Αφού τόνισε ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» υπερασπίστηκαν ανυποχώρητα τα λαϊκά συμφέροντα όλα αυτά τα χρόνια, είπε ότι έφτασε η ώρα της ανανέωσης του επικεφαλής δίνοντας τη σκυτάλη και το λόγο στον υποψήφιο δήμαρχο Γιώργο Αναγνώστου, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε:

«Απευθυνόμαστε σε όλους όσοι επλήγησαν από την καπιταλιστική κρίση, τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες. Έχει συσσωρευτεί πλούσια πείρα στις λαϊκές οικογένειες από διάφορα πολιτικά σχήματα, που υπηρέτησαν όμως με συνέπεια την ίδια πολιτική, αυτήν της θυσίας των σύγχρονων αναγκών μας για να ενταθεί η κερδοφορία του κεφαλαίου. Αυτή η πολιτική, που με ζήλο συνέχισε και εφαρμόζει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί και την αιτία της χειροτέρευσης της ζωής μας στο νησί», τόνισε αρχικά ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Στη συνέχεια έκανε λόγο για «τρίμηνη προεκλογική πασαρέλα "ανεξάρτητων", "άφθαρτων" και "έμπειρων" υποψηφίων», αναφερόμενος σε υποψηφίους και σχήματα τα οποία προσπαθούν να καλλιεργήσουν αυταπάτες για σχετική αυτονομία του χαρακτήρα της Τοπικής Διοίκησης από την κεντρική πολιτική.

Έθεσε, μάλιστα, σειρά ερωτημάτων προς όσους αρνούνται να προβάλλουν ακόμη τις θέσεις τους για κρίσιμα ζητήματα που αφορούν το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία των δήμων, όπως για τον «Καποδίστρια», τον «Καλλικράτη», τον «Κλεισθένη 1», τη συμμόρφωση με τα μεσοπρόθεσμα προγράμματα δημοσιονομικής πολιτικής, την ανταποδοτικότητα των υπηρεσιών, τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην ΤτΕ, τη μετακύλιση και άλλων φορολογικών βαρών στους δημότες είτε μέσω των περικοπών των ΚΑΠ είτε δια του δανεισμού για την εκτέλεση έργων, όπως με το πρόγραμμα «Φιλόδημος» κλπ.

Στη συνέχεια ο υποψήφιος δήμαρχος περιέγραψε το δύσκολο περιβάλλον που έχει διαμορφώσει για το νησί η υλοποίηση όλων των «μνημονιακών» πολιτικών, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τον ουσιαστικό αποκλεισμό για μεγάλο χρονικό διάστημα από τη χερσαία Μαγνησία των Σκοπελιτών, που χρειάζονται ακόμη και δύο διανυκτερεύσεις για να διεκπεραιώσουν μια απλή υπόθεσή τους στο Βόλο, θυμίζοντας παράλληλα ότι κάποιοι πανηγύριζαν για την άρση του καμποτάζ λόγω της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ οι δημοτικές αρχές συμβιβάστηκαν με τις κυβερνήσεις και τους κατά καιρούς υπουργούς-υπαλλήλους των εφοπλιστών.

Επίσης υπενθύμισε τις απαράδεκτες για ασθενείς και εργαζομένους συνθήκες λειτουργίας του Κέντρου Υγείας, με τα σοβαρότατα προβλήματα στην κτιριακή του υποδομή και τις δραματικές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που ανέδειξαν και με κινητοποίηση σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και τοπικοί φορείς.

Ανάλογη από πλευράς υποδομών είναι και η κατάσταση στο δίκτυο ύδρευσης, όπου κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει το ποσοστό των απωλειών νερού, η αγροτική οδοποιία, το λιμάνι του Αγνώντα, τις σχολικές μονάδες, τα δημοτικά κτίρια, ενώ σε κίνδυνο βρίσκεται η περιοχή του Μύλου και του Κάστρου.

Στη συνέχεια, ο Γ. Αναγνώστου τόνισε ότι από όποια θέση κι αν τοποθετήσουν οι Σκοπελίτες τη «Λαϊκή Συσπείρωση», αυτή θα λειτουργήσει ως λαϊκή αντιπολίτευση καλώντας όλους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους από τη συνεισφορά των πέντε κομμουνιστών δημάρχων προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων. «Θα σταθούμε απέναντι σε κάθε αντεργατική πολιτική και σε κοινή πορεία με το μαζικό κίνημα παλεύοντας, μεταξύ άλλων, για:

-Κατάργηση του αντιδραστικού πλαισίου της Τοπ. Διοίκησης ("Καλλικράτης", "Κλεισθένης", Οικονομικό Παρατηρητήριο κλπ.).

-Εξασφάλιση από τον κρατικό προϋπολογισμό όλων των πόρων για εκτέλεση έργων, μισθοδοσία υπαλλήλων, κατάργηση της ανταποδοτικότητας.

-Μείωση κατά 50% των δημοτικών τελών και λογαριασμών ΔΕΥΑ.

-Ελάφρυνση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

-ΟΕΥ του δήμου στη βάση των αναγκών των υπηρεσιών, μονιμοποίηση συμβασιούχων.

-Σύγχρονη, φθηνή, δημόσια ακτοπλοϊκή συγκοινωνία.

-Δημόσια δωρεάν Παιδεία και Υγεία με βάση τις σύγχρονες ανάγκες για πρόληψη, θεραπεία και μόρφωση, κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικούς, άμεση στελέχωση του ΚΥ.

-Επαναφορά μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά, αυξημένο επίδομα θέρμανσης».

Τέλος, τόνισε ότι στόχος είναι μέσα και από τις εκλογές -δημοτικές, περιφερειακές, ευρωβουλής και εθνικές όποτε αυτές κι αν γίνουν- να βγει πιο δυνατή η φωνή της κοινωνικής συμμαχίας για την απόκρουση και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης, Ευρωπαϊκής Ένωσης, ΝΑΤΟ.

«Όπως πάντα, εμείς θα είμαστε στο μετερίζι του αγώνα, δεν θα μας ψάχνουν οι Σκοπελίτες την επαύριο των εκλογών», τόνισε με έμφαση καταχειροκροτούμενος ο ομιλητής καλώντας όλους τους παρευρισκόμενους να δώσουν τη μάχη για την ενίσχυση της "Λαϊκής Συσπείρωσης", κάνοντάς την δική τους υπόθεση!





Η παρέμβαση του Τάσου Τσιαπλέ

«Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι,

Στην αποψινή συγκέντρωση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" εδώ στη Σκόπελο, σας μεταφέρω αισιόδοξα μηνύματα, ότι μαζί μας στις εκλογές του ερχόμενου Μάη, έρχονται στα ψηφοδέλτιά μας, αγωνιστές που έφυγαν από άλλους πολιτικούς χώρους και συμπαρατάσσονται μαζί μας αναγνωρίζοντας την ανάγκη να δυναμώσει το ΚΚΕ παντού, αλλά και δημιουργούνται καλύτερες προϋποθέσεις, να ενισχυθούν τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" σε Περιφέρεια, δήμο και κοινότητες, αλλά και του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές, με τη δική μας δουλειά βεβαίως.

Και απ’ αυτό το βήμα, απευθύνουμε κάλεσμα σε κάθε εργατοϋπάλληλο, μικροεπαγγελματία, μικρό αγρότη, συνταξιούχο, αλλά ιδιαίτερα στους νέους και τις νέες που φέτος ψηφίζουν από τα 17 και το σύστημα τους θέλει στο περιθώριο θεατές, τώρα να ψηφίσουν τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στην Περιφέρεια και στο δήμο και του ΚΚΕ, στην ευρωβουλή και τη Βουλή, που ήταν πάντα μπροστά στους λαϊκούς αγώνες, για να υπάρχει πιο δυνατή λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική, για να δυναμώσει η διεκδίκηση ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών, είτε ο λαός μας τάξει στη Διοίκηση, είτε στην αντιπολίτευση της Περιφέρειας και του δήμου και για να δυναμώσει ο αγώνας για εργατική εξουσία και οικονομία.

Να μην εξαπατηθούν και εγκλωβισθούν ακόμα μια φορά, με τα ψέματα, τα ψίχουλα, την κάλπικη αντιπαράθεση για δήθεν σύγκρουση των δυνάμεων της προόδου που τάχα εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ και της οπισθοδρόμησης που εκπροσωπεί η ΝΔ, ενώ στην πράξη στηρίζουν και οι δυο το κεφάλαιο, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ. Να μην σκορπίσουν την δυσαρέσκειά τους στις διάφορες οπορτουνιστικές δυνάμεις που δεν έχουν εναλλακτική πρόταση απέναντι στο εκμεταλλευτικό σύστημα. Κανείς να μην ξεγελαστεί από το δήθεν αντισυστημικό προφίλ της ναζιστικής, εγκληματικής ΧΑ που είναι το πιο πιστό στήριγμα του καπιταλισμού.

Η αποχή από τις εκλογές και τους αγώνες που σκέφτονται κάποιοι, δεν αποτελεί λύση, αλλά εκχώρηση λευκής επιταγής στους εκμεταλλευτές μας, τα κόμματά τους και τα στελέχη τους στην Περιφέρεια και τους δήμους, να συνεχίσουν την αντιλαϊκή πολιτική τους. Μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ και τη "Λαϊκή Συσπείρωση" μπορεί να τους μπει εμπόδιο και να δώσει δύναμη στο λαό και ιδιαίτερα στη νεολαία.

Η κυβέρνηση έχει αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις απέναντι στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, απέναντι στο εγχώριο και ευρωπαϊκό κεφάλαιο. Αυτές τις δεσμεύσεις -τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις και τη στήριξη των ευρωατλαντικών σχεδιασμών- θέλει να ολοκληρώσει μέχρι τις εκλογές, για αυτόν το λόγο και όλοι οι παραπάνω είναι αυτοί που τη στηρίζουν.

Όσο κι αν η κυβέρνηση βαφτίζει ως δήθεν "προοδευτική" τη Συμφωνία των Πρεσπών, η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική. Την επαίσχυντη αυτή συμφωνία την ήθελαν και την επέβαλλαν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, για να προωθήσουν την ευρωατλαντική ολοκλήρωση των Δυτικών Βαλκανίων και να αποδυναμώσουν την επιρροή άλλων κέντρων, όπως η Ρωσία.

Αυτές οι δυνάμεις και οι δολοφονικοί ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί, που αιματοκύλισαν τα Βαλκάνια και όξυναν τις εθνικιστικές διαιρέσεις, ξαναχαράσσοντας τα σύνορα με το αίμα των λαών, δεν μπορούν να είναι εγγυητές της ειρήνης και της ασφάλειας. Πολύ περισσότερο δεν μπορεί να είναι προστάτες των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, όπως δείχνει και η ιστορία των ελληνοτουρκικών διαφορών. Γι’ αυτόν το λόγο και στη Συμφωνία των Πρεσπών διατηρούνται και τα στοιχεία του αλυτρωτισμού, για να αποτελούν μια διαρκή "εστία" αποσταθεροποίησης, ανάλογα με το τι συμφέρει κάθε φορά τους μεγάλους ιμπεριαλιστές.

Το ΚΚΕ γι’ αυτούς τους λόγους, καταψήφισε τη Συμφωνία των Πρεσπών, υπερασπίζοντας την αλληλεγγύη και κοινή πάλη των λαών ενάντια στους σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, ενάντια στον εθνικισμό και τον αλυτρωτισμό.

Η κυβερνητική προπαγάνδα περί "θετικών μέτρων", που μένουν να υλοποιηθούν στο υπόλοιπο της κυβερνητικής θητείας, εννοώντας τα ψίχουλα, είναι στάχτη στα μάτια του λαού. Ακόμη και αυτά δεν θα δίνονταν αν δεν υπήρχαν οι αγώνες του εργατικού - λαϊκού κινήματος, με την καθοριστική συμβολή του ΚΚΕ.

Η λεγόμενη μεταμνημονιακή εποχή και η δήθεν δίκαιη ανάπτυξη για την οποία πασχίζουν κυβέρνηση, τα άλλα αστικά κόμματα και οι αιρετοί τους σε Περιφέρεια και δήμους, είναι για το κεφάλαιο και όχι για το λαό.

Αυτό, άλλωστε, δείχνουν η διατήρηση των πάνω από 700 μνημονιακών νόμων, τα ματωμένα πλεονάσματα, η ασφυκτική επιτροπεία ως το 2060, τα νέα προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο, η διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, των δυσβάσταχτων φόρων. Η αύξηση των πλειστηριασμών λαϊκών σπιτιών και εργαλείων δουλειάς. Το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς που αγωνίζεται κόντρα σ’ αυτό στα μπλόκα του αγώνα, τα οποία ποινικοποιεί η κυβέρνηση. Η εμπορευματοποίηση και υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας και Παιδείας, οι ελλείψεις γιατρών, νοσηλευτριών, μηχανημάτων και μονάδων υγείας, σχολείων και εκπαιδευτικών.

Η κυβέρνηση δεν επαναφέρει τον κατώτερο μισθό στα 751 ευρώ όπως έλεγε ότι θα κάνει, αλλά έβαλε σε εφαρμογή τον άθλιο νόμο Βρούτση της ΝΔ, με τις ψήφους και της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Λεβέντη, με τον οποίο καταργούνται οι συλλογικές διαπραγματεύσεις και καθορίζει τον κατώτερο μισθό η εκάστοτε κυβέρνηση, με βάση τη δημοσιονομική κατάσταση και τις απαιτήσεις του ΣΕΒ, δίνοντας μια αύξηση 56 ευρώ μεικτά το μήνα, που θα εκμηδενισθεί με την εφαρμογή αργότερα της μείωσης του αφορολόγητου, ενώ διατηρεί τις μεγάλες μειώσεις στους μισθούς της πλειοψηφίας των μισθωτών, που παραμένουν χωρίς ΓΣΣΕ.

Έχουν το θράσος να λένε πως τώρα μειώνουν την ανεργία, αποκαθιστούν τις αδικίες, "σώζουν τις συντάξεις"!

Πώς; Με το ότι πάνω από 500 χιλιάδες άνεργοι αναγκάστηκαν να φύγουν στο εξωτερικό για να βρουν δουλειά; Με τα 2μηνα, τα 8μηνα, με το μοίρασμα μίας θέσης εργασίας σε δύο εργαζόμενους;

Ποιες συντάξεις σώζουν; Αυτές που κόπηκαν 21 φορές τα τελευταία χρόνια από τον ΣΥΡΙΖΑ, και πριν από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και διατηρούνται άθικτες;

Ξεχνάνε ότι με το 3ο μνημόνιο, αύξησαν τις κρατήσεις στον κλάδο υγείας στις κύριες, από το 4% στο 6% και στις επικουρικές από 0% σε 6%; Ότι επέβαλαν την κατάργηση του ΕΚΑΣ, που ήταν μια ανακούφιση για χαμηλοσυνταξιούχους;

Ότι προχώρησαν σε αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67 και μείωσαν 20% τις κατώτερες συντάξεις σε όσους νέους συνταξιούχους δεν συμπλήρωσαν το 67ο έτος;

Καμιά σύνταξη δεν έσωσαν. Το αντίθετο. Με το νόμο Κατρούγκαλου άρχισε η περικοπή των υφιστάμενων κύριων και επικουρικών, αλλά και των συντάξεων για όσους βγαίνουν στην σύνταξη μετά το Μάη του 2016 και η αναβολή της μείωσης και για τους παλιούς συνταξιούχους έγινε για προεκλογικούς λόγους και θα έρθει αργότερα.

Οι συντάξεις του ΟΓΑ, έπεσαν απ’ τα 460 στα 320 ευρώ, με το νόμο Κατρούγκαλου.

Το αντίμετρο της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών δεν θα έχει καμιά ελάφρυνση για το 90% των αγροτών, που θα εξακολουθούν να πληρώνουν παραπάνω εισφορές από ό,τι πριν το νόμο Κατρούγκαλου.

Ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2019 ξεχειλίζει από "αντίμετρα" προς το κεφάλαιο. Όπως για παράδειγμα, τα 1,1 δισ. ευρώ, μόνο για τις απαλλαγές ή μειώσεις του ΕΦΚ καυσίμων και άλλων πρώτων υλών σε εφοπλιστές, βιομηχάνους, αεροπορικές εταιρείες, ξενοδόχους, ιδιωτικές κλινικές.

Όμως ούτε ένα ευρώ για φθηνό πετρέλαιο στους αγρότες. Ούτε ένα ευρώ για κρατική χρηματοδότηση των ΕΛΓΑ για προστασία και αποζημιώσεις από τις φυσικές καταστροφές, για 6η συνεχή χρονιά, που τις οδηγεί σε διάλυση.

Σε καταστροφή οδηγούνται και χιλιάδες κτηνοτρόφοι, από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που συνεχίζει τις πολιτικές της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, της ΚΑΠ της ΕΕ και του ΠΟΕ, από την ασυδοσία των μεγάλων επιχειρήσεων, την αθρόα εισαγωγή γάλακτος, αφού δεν αντέχουν με τις χαμηλές τιμές στο γάλα και το κρέας, την βαριά φορολογία, τις μεγάλες ασφαλιστικές εισφορές και το ψηλό κόστος παραγωγής.

Μεγάλες δυσκολίες αντιμετωπίζουν και οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ, εξ’ αιτίας της επέλασης των επιχειρηματικών ομίλων, της άγριας φοροληστείας, της μεγάλης αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών, των χρεών προς τις τράπεζες και αλλού, τη μείωση του τζίρου τους, που σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό και με τη μείωση της αγοραστικής δύναμης των μισθωτών, συνταξιούχων και φτωχών λαϊκών στρωμάτων και όχι με την αύξηση του κατώτερου μισθού κατά 56 ευρώ μεικτά, όπως προσπαθούν να μας πείσουν τα παπαγαλάκια του συστήματος.

Είναι εμπαιγμός, τα όσα λέει η κυβέρνηση, ότι κράτησε όρθια τη δημόσια εκπαίδευση, όταν οι μεγάλες ελλείψεις μόνιμων εκπαιδευτικών, καλύπτονται με 30.000 εκπαιδευτικούς που παραμένουν επί χρόνια αναπληρωτές και πετιούνται στην ανεργία με το νέο σύστημα διορισμών, όταν οι εργατικές - λαϊκές οικογένειες αναγκάζονται να πληρώνουν 1.630 δισ. κάθε χρόνο για τη μόρφωση των παιδιών τους, όταν μετατρέπει το σχολείο σε κέντρο παπαγαλίας και συνεχών εξετάσεων, όταν πρωτοστατεί στην επιχειρηματική - ιδιωτικοοικονομική λειτουργία των δημόσιων πανεπιστημίων, αναγνωρίζει με βάση τις οδηγίες της ΕΕ τα ιδιωτικά κολέγια και εξισώνει τα πτυχία τους με αυτά των ΑΕΙ, στην υποβάθμιση των σπουδών μέσω συγχωνεύσεων, δήθεν πανεπιστημιοποίησης των ΤΕΙ.

Αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική υπηρετούν πιστά τόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ και τα άλλα κόμματα. Ο κοινός παρονομαστής τους είναι η προσήλωσή τους στο στόχο της καπιταλιστικής κερδοφορίας που θυσιάζει τα λαϊκά δικαιώματα.

Ο λαός να μην ψάχνει τις επιμέρους διαφορές ανάμεσα σε κόμματα ίδιας κοπής, αλλά να κάνει την πραγματική διαφορά, ενισχύοντας το ΚΚΕ παντού. Για να δυναμώσει η διεκδίκηση, η ελπίδα, ο αγώνας για αλλαγή τάξης στην εξουσία, με την κατάκτησή της από την εργατική τάξη, για να οργανωθεί η οικονομία με βάση τις λαϊκές ανάγκες και όχι του κεφαλαίου.

Ιδιαίτερα σήμερα, που μαζί με την οικονομική επίθεση του κεφαλαίου, μεγαλώνουν και οι κίνδυνοι για το λαό μας, λόγω της όξυνσης των ανταγωνισμών μεταξύ ιμπεριαλιστικών χωρών, στην περιοχή των Βαλκανίων, του Αιγαίου, της Ν/Α Μεσογείου και την εμπλοκή της χώρας μας από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με τη συμφωνία και των άλλων κομμάτων, στο πλευρό των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, στις επεμβάσεις τους, με τη μετατροπή της Ελλάδας σε ορμητήριο των αμερικανοΝΑΤΟικών.

Αυτή η επικίνδυνη κατάσταση, επιβάλει να δυναμώσουμε τον αγώνα κατά των αιτιών που γεννούν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την προσφυγιά, που δεν είναι άλλες, από το ίδιο το εκμεταλλευτικό σύστημα που ζούμε, για απεμπλοκή της χώρας μας απ’ αυτούς. Να αγωνιστούμε για το απαραβίαστο των συνόρων της χώρας μας και κάθε άλλης χώρας, χωρίς να δείχνουμε καμία εμπιστοσύνη στην αστική τάξη που κάνει πολέμους για τα δικά της συμφέροντα. Για να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια και το Αιγαίο, για την έξοδο της χώρας μας απ’ το ΝΑΤΟ και την ΕΕ με το λαό στην εξουσία. Για να φύγουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και τα ντρόουνς από τη χώρα μας. Να επιστρέψουν οι ελληνικές 'Ενοπλες Δυνάμεις, που βρίσκονται σε ιμπεριαλιστικές αποστολές. Να πάψει η χώρα μας να δίνει 4 δισ. ευρώ ετησίως στο ΝΑΤΟ.

Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι

Στις εκλογές του Μαΐου και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, αρκετοί συνδυασμοί θα διεκδικήσουν την ψήφο των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Το κριτήριο ψήφου, δεν μπορεί να είναι τα πρόσωπα, γιατί αυτό που καθορίζει την ταυτότητα του καθενός, είναι ποια πολιτική στηρίζει, η στάση του απέναντι στα λαϊκά προβλήματα, στις αιτίες που τα δημιουργούν και τη διέξοδο απ’ την αντιλαϊκή πολιτική. Η στάση του στο ζήτημα της ανάπτυξης -από ποιόν και για ποιόν- που φέρνει στο προσκήνιο την πραγματική διαχωριστική γραμμή, με ποιον είναι ο καθένας, είτε έχει κομματική στήριξη, είτε εμφανίζεται "ανεξάρτητος". Να επιλέξουν περιφερειάρχη υπερασπιστή των λαϊκών συμφερόντων και όχι του κεφαλαίου.

Η παράταξη της ΝΔ με τον κ. Αγοραστό, που έχει τη Διοίκηση της περιφέρειας Θεσσαλίας, υπηρέτησε πιστά, σε σύμπλευση με όλες τις αστικές κυβερνήσεις και την ΕΕ, την κυρίαρχη πολιτική στήριξης του μεγάλου κεφαλαίου και στην περίοδο της κρίσης του και τώρα που προσπαθεί να ανακάμψει, όπως και την εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ.

Η αντιπαράθεση με τον κ. Αγοραστό, των παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, που ως τώρα τάχα "σκοτώνονταν" και τώρα λένε ότι θα συνεργαστούν με επικεφαλής τον κ. Τσιλιμίγκα, της ΛΑΕ που μέχρι πριν λίγες μέρες ήταν στην ίδια παράταξη με τον ΣΥΡΙΖΑ, του κ. Κουρέτα που πορεύτηκε και με τον κ. Αγοραστό και με τον ΣΥΡΙΖΑ και με το Ποτάμι, των ΑΝΕΛ, είναι ψευδεπίγραφη. Στα βασικά ζητήματα συμφωνούσαν όλες αυτές οι δυνάμεις. Το ίδιο και η ναζιστική Χρυσή Αυγή, που συμφωνούσε στα βασικά με την πλειοψηφία, χύνοντας το δηλητήριο του αντικομμουνισμού, του εθνικισμού, του μίσους ενάντια στο εργατικό και το αγροτικό κίνημα, στους μετανάστες και τους άλλους λαούς.

Η "Λαϊκή Συσπείρωση", είναι η μόνη δύναμη που αποκάλυπτε και αντιπάλευε, αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές και διεκδικούσε πολιτικές και μέτρα στήριξης των εργατικών - λαϊκών οικογενειών.

Ήμασταν μπροστά στην οργάνωση των αγώνων για τα δίκαια αιτήματα των εργατών, των μικρομεσαίων αγροτών και ΕΒΕ, των συνταξιούχων, των νέων και των γυναικών, θέτοντας αυτά τα αιτήματα και στο Περιφερειακό Συμβούλιο, διεκδικώντας τη λύση τους.

Αναδείξαμε το πρόβλημα της ανεργίας, καταθέτοντας προτάσεις για τη στήριξη των ανέργων και των οικογένειών τους, για την πλήρη και σταθερή εργασία για όλους, κόντρα στις πολιτικές που εφαρμόζουν κυβερνήσεις και Περιφέρεια. Αναδείξαμε το αίτημα την νομοθετικής κατοχύρωσης της Κυριακάτικης Αργίας στο εμπόριο που δεν το στήριξαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, γιατί είναι υπέρ του ανοίγματος πολλές Κυριακές.

Ζητήσαμε από το Περιφερειακό Συμβούλιο, να εκφράσει την αντίθεσή του στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών, καταθέσεων και εργαλείων δουλειάς, να ζητήσει την προστασία των λαϊκών κατοικιών, παύση των διώξεων όσων αγωνίζονται κατά των πλειστηριασμών, που απέφυγαν οι άλλες δυνάμεις να το ψηφίσουν, φέρνοντας σε αντιπερισπασμό ψήφισμα για τους δανειολήπτες με ελβετικό φράγκο! Θέσαμε το αίτημα κατάργησης των διοδίων και αφαίρεσης της εκμετάλλευσης των δρόμων απ’ τους ιδιώτες, αλλά η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ & το ΠΑΣΟΚ δεν το στήριξαν.

Αποκάλυψε ότι η πρωτιά της Περιφέρειας στην απορροφητικότητα των ευρωενωσιακών πόρων και τα έργα που διαφημίζει, δεν ωφέλησαν τους εργάτες, τους μικρούς αγρότες και ΕΒΕ, αφού η ανεργία στη Θεσσαλία παραμένει υψηλή, το εισόδημα μισθωτών, μικροαγροτών, μικροΕΒΕ και συνταξιούχων μειώθηκε δραστικά, η μικρή αγροτιά ξεκληρίζεται και αγκομαχά, η νεολαία βιώνει μεγάλα αδιέξοδα. Το όφελος είναι μόνο για το μεγάλο κεφάλαιο, που για τις ανάγκες του δίνεται το 70% του ΕΣΠΑ, το 90% του ΠΑΑ, η μερίδα του λέοντος των προϋπολογισμών της.

Αντιπαλέψαμε την προώθηση από την Περιφέρεια, επιχειρηματικών επενδύσεων στις ΑΠΕ που τις πληρώνει ακριβά ο λαός, που οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση της ενέργειας, αρπάζουν δημόσια γη και καταστρέφουν το περιβάλλον, επίσης την κατασκευή μονάδων παραγωγής RDF/SRF όπως αυτή που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια και θέλει να φτιάξει ο Δήμος Βόλου, μαρίνων και λιμενικών έργων για πολυτελή σκάφη και κρουαζιερόπλοια στη Μαγνησία, καταδυτικών πάρκων για ακριβό τουρισμό εδώ στις Σποράδες και το Νότιο Πήλιο, ενώ πάνω από τους μισούς Έλληνες δεν μπορούν να κάνουν ούτε μια μέρα διακοπές και στους κατοίκους των Σποράδων σας στερούν την δυνατότητα κανονικής και φτηνής θαλάσσιας συγκοινωνίας.

Αντιπαλέψαμε την κατασκευή δρόμων με ανταποδοτικότητα, εμπορευματικών κέντρων, για την εξυπηρέτηση πρωτίστως του μεταφορικού έργου μεγάλων επιχειρήσεων, τη στήριξη της δράσης του μεγάλου κεφαλαίου στον αγροτοδιατροφικό τομέα και τον τουρισμό, αναδεικνύοντας την ανάγκη άλλου τύπου οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, με κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, κεντρικό σχεδιασμό, εργατικό έλεγχο και εργατική εξουσία, για να απογειωθούν όλες οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας και της Θεσσαλίας και να λυθούν τα λαϊκά προβλήματα.

Αναδείξαμε τις τεράστιες ευθύνες της Περιφέρειας, των κυβερνήσεων και της ΕΕ, για την απουσία ουσιαστικού σχεδιασμού, χρηματοδότησης και έργων προστασίας της ανθρώπινης ζωής και της λαϊκής περιουσίας, που έχουν βαριές συνέπειες και στους κατοίκους της Σκοπέλου και όλων των Σποράδων και καταθέσαμε ολοκληρωμένες προτάσεις - διεκδικήσεις, για την αντιπυρική, αντιπλημμυρική, αντισεισμική προστασία.

Επίσης για την προστασία του αστικού και γενικότερα του περιβάλλοντος από τη ρύπανση του αέρα, των νερών, για τη διαχείριση των απορριμμάτων με σεβασμό στο περιβάλλον, αποκλείοντας την καύση, στη Δημόσια Υγεία, χωρίς επιβάρυνση των λαϊκών οικογενειών, χωρίς επιχειρηματική ανάμειξη, για την ολοκλήρωση της εκτροπής του Αχελώου, την ορθολογική διαχείριση των υδατικών πόρων Θεσσαλίας, για την προστασία των δασών και τη μετατροπή τους σε λαϊκή περιουσία.

Καταθέσαμε προτάσεις - διεκδικήσεις, για κατασκευή σχολείων, παιδικών σταθμών, σπουδαστικών εστιών, που να καλύπτουν όλες τις ανάγκες, δωρεάν. Δομών δημόσιας υγείας - πρόνοιας, δημόσιων δωρεάν υποδομών αθλητισμού, πολιτισμού, για ελεύθερους χώρους και χώρους πρασίνου σε δημόσιες - δημοτικές εκτάσεις, έργα ύδρευσης, αποχέτευσης, άρδευσης, την ανακατασκευή του επαρχιακού και αγροτικού οδικού δικτύου.

Με επερώτησή μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο (8/5/2018), αναδείξαμε σημαντικά προβλήματα της Σκοπέλου και διεκδικήσαμε τη λύση τους. Τόσο ο περιφερειάρχης κ. Αγοραστός, όσο η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας κ. Κολυνδρίνη, στα περισσότερα δεν απάντησαν, αλλά και σε εκείνα που απάντησαν ήταν γενικόλογοι ή αρνητικοί, προσπαθώντας να μεταφέρουν ευθύνες τους, αλλού. Το κυριότερο όμως είναι ότι ελάχιστα πράγματα έγιναν από τότε και τώρα προεκλογικά θα σας τάξουν ξανά τα πάντα όπως συνήθως.

Ζητήσαμε τότε να μας απαντήσουν, τι έκαναν για να ολοκληρωθούν, οι μελέτες και τα έργα αποκατάστασης των ζημιών στο οδικό δίκτυο Σκοπέλου - Γλώσσας από την πλημμύρα του 2015 και κυρίως στα αντιπλημμυρικά έργα σε Σκόπελο, Αγνώντα, Πάνορμο, Έληος. Ουσιαστική απάντηση δεν πήραμε. Όπως δεν πήραμε απάντηση και γιατί δεν προχώρησε η εξαγγελία καθαρισμού ρεμάτων ύψους 200 χιλιάδων ευρώ. Σήμερα εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα στο δρόμο, αλλά και με τα ρέματα ελάχιστα έκαναν. Ιδιαίτερα δεν έχει γίνει κάτι με τα ρέματα Γλυστέρι και Καστάνη. Ενώ η ασφαλτόστρωση του δρόμου στην παραλία Καστάνη διαγράφηκε από το πρόγραμμα του δήμου, αλήθεια γιατί;

Ούτε βέβαια πήραμε καμιά απάντηση για τις ενέργειες της Περιφέρειας για να προχωρήσει άμεσα η καταβολή όλου του ποσού της αποζημίωσης, σε όλους τους ιδιοκτήτες σπιτιών που έπαθαν ζημιές και απογράφηκαν. Ενώ για την καταβολή των αποζημιώσεων σε όλους τους επαγγελματίες, χωρίς την απαράδεκτη προϋπόθεση της φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας, ήταν άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, αφού μιλούσαν για τις επιτροπές καταγραφής των ζημιών που είχαν γίνει το 2015. Και βέβαια ακόμα οι ΕΒΕ δεν πήραν αποζημίωση.

Στην ερώτησή μας τι σκοπεύει να κάνει για την ένταξη σε σχετικό πρόγραμμα, όλων των τμημάτων του δικτύου ύδρευσης της Σκοπέλου που είναι παλιό με συχνά σπασίματα, απώλεια νερού και ένα μέρος του αποτελείται από σωλήνες αμιάντου (Έληος, Κλήμα), προκειμένου να χρηματοδοτηθεί και να ολοκληρωθεί η αντικατάσταση του προβληματικού δικτύου ύδρευσης της Σκοπέλου, δεν ξεκαθάρισαν τι θα γίνει με τα τμήματα που έχουν πρόβλημα και για τα τμήματα που έχουν σωλήνες αμιάντου (Έληος, Κλήμα) και τα προβλήματα υπάρχουν ακόμα.

Όσο για το ερώτημά μας, αν σκοπεύει να χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια τα έργα αποκατάστασης του δικτύου αγροτικής οδοποιίας της Σκοπέλου και αν θα εντάξει στο ΠΑΑ 2014 - 2020, την αίτηση του Δήμου Σκοπέλου, για ασφαλτόστρωση του αγροτικού δρόμου Ελαιοτριβείου Αντωνίου - Κεραμωτό - ΜΑΡΚ - Χονδρογιώργη - Περιβολιού, μας είχε απαντήσει αρνητικά τότε, λέγοντας ότι η αγροτική οδοποιία είναι αρμοδιότητα του δήμου. Τώρα όμως πανηγυρίζοντας το ενέταξε στο πρόγραμμα Φιλόδημος, στέλνοντας όμως το δήμο να δανεισθεί από το ταμείο παρακαταθηκών βάζοντας υποθήκη την κρατική επιχορήγηση, κάτι που απέκρυψαν από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Στην ερώτησή μας, αν θα προχωρούσε στην επιδιόρθωση των προβλημάτων και την εκ νέου ασφαλτόστρωση του δρόμου Σκοπέλου - Γλώσσας που είναι στην ευθύνη της και ιδιαίτερα στις περιοχές (Στάφυλος, Αγ. Απόστολοι Γλώσσας) που υπάρχουν ημιτελείς εργολαβίες της Περιφέρειας, η απάντησή τους ήταν τι έγινε κυρίως πριν 3 χρόνια και όχι στο τώρα.

Στο ερώτημά μας αν σκοπεύει να βοηθήσει την προσπάθεια που κάνει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Σκοπέλου να βοηθήσει τους ελαιοπαραγωγούς και κτηνοτρόφους, που αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα από τις αντιλαϊκές πολιτικές κυβέρνησης και ΕΕ, με παραχώρηση 2 γεωπόνων (1 εξειδικευμένου για την ελαιοκαλλιέργεια και 1 για την κτηνοτροφία), δεν πήραμε απάντηση.

Τέλος στην ερώτησή μας, αν θα προχωρήσει η Περιφέρεια στην διεκδίκηση στελέχωσης της δασικής υπηρεσίας και του Πυροσβεστικού κλιμακίου Σκοπέλου και παράλληλα στον καθαρισμό του δάσους από τα πολλά πεσμένα δένδρα, ώστε να προστατευθεί από τυχόν πυρκαγιά, αλλά και για να ανανεώνεται το δάσος, η απάντησή του ήταν αρνητική, παραπέμποντας το θέμα στο Δασαρχείο, την Κτηματική Υπηρεσία και το δήμο.

Αποκαλύψαμε τη στήριξη της περιφερειακής αρχής της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ, των ΑΝΕΛ και της ΧΑ, στους επικίνδυνους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και στην εμπλοκή της κυβέρνησης σ’ αυτούς, στην εγκατάσταση των αμερικανικών DRONES στην 110 ΠΜ της Λάρισας, Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ στο Βόλο, πολεμικών ελικοπτέρων των ΗΠΑ στο Στεφανοβίκειο, αλλά και με τη συνάντηση που είχε ο κ. Αγοραστός, ως επικεφαλής αντιπροσωπείας αιρετών, με τον πρέσβη των ΗΠΑ, η οποία στη συνέχεια πήγε στο ΝΑΤΟ να συζητήσει πως θα στηρίξουν τους σχεδιασμούς του και γι’ αυτό αρνήθηκαν να βγει ψήφισμα που ζητούσε την απομάκρυνσή τους από το έδαφος της χώρας μας και την απεμπλοκή της από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Αντιπαλέψαμε το θεσμικό πλαίσιο της Περιφερειακής & Τοπικής Διοίκησης, εκτός από την απλή αναλογική στην εκλογή των συμβούλων, όπως διαμορφώθηκε με τους (Καποδίστρια, Καλλικράτη, Κλεισθένη), γιατί δεν υπηρετεί τις εργατικές - λαϊκές ανάγκες, αλλά του κεφαλαίου. Αντιταχθήκαμε στη μεταφορά αρμοδιοτήτων στην Περιφέρεια και τους δήμους, που πρέπει να είναι στο κεντρικό κράτος. Αγωνιζόμαστε για αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Παιδείας, Υγείας - Πρόνοιας. Ιδιαίτερα για την ανάπτυξη της ΠΦΥ με ΚΥ πλήρως στελεχωμένα με μόνιμο προσωπικό και πλήρως εξοπλισμένα, διασυνδεδεμένα με τα σχολεία, χώρους εργασίας και κατοικίας.

Διεκδικούμε, μείωση και όχι αύξηση των ανταποδοτικών τελών, φόρων, στην προοπτική κατάργησής τους. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης και της ανταπόδοσης, των ΣΔΙΤ, των ΜΚΟ και των ΚΟΙΝΣΕΠ, καμία ιδιωτικοποίηση τομέων και υπηρεσιών της Περιφέρειας και δήμων.

Πλήρη κρατική χρηματοδότηση όλων των αναγκών και της μισθοδοσίας των εργαζομένων Περιφέρειας και δήμων, με αύξηση της φορολόγησης του μεγάλου κεφαλαίου στο 45%, της μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Μείωση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, της άμεσης φορολογίας μισθωτών, συνταξιούχων, μικρών αγροτών και ΕΒΕ, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Άμεσες προλήψεις όλου του αναγκαίου προσωπικού με πλήρη και σταθερή εργασία. Μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής των εργαζομένων.

Η δική μας αντίληψη για τις δομές Διοίκησης σε κεντρικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, έχει τη βάση της σε έναν εντελώς διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης υπέρ του λαού, που θεμελιώνεται στην εργατική εξουσία, στην κοινωνική ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής, στον κεντρικό και περιφερειακό σχεδιασμό και έχει κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Το ΚΚΕ έχει ολοκληρωμένο σχέδιο σοσιαλιστικής ανάπτυξης. Ολόπλευρη ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής και όλων των κλάδων της βιομηχανίας, της ενέργειας, των επικοινωνιών, μεταφορών με κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Μια τέτοια πορεία της χώρας, δεν χωρά μέσα στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι μοναχική, όπως ισχυρίζονται τα αστικά κόμματα. Θα βαδίσει στο δρόμο της οικοδόμησης σχέσεων ισότιμης συνεργασίας με χώρες και λαούς. Θα στηριχτεί στην πάλη και την αλληλεγγύη άλλων λαών, θα εμπνεύσει κινήματα που θα βαδίσουν στον ίδιο δρόμο.

Είμαστε η μόνη δύναμη που μπορούμε να υπερασπισθούμε το λαό μέσα από τους καθημερινούς αγώνες, αλλά και να ηγηθούμε μιας τέτοιας προοπτικής ριζικών αλλαγών υπέρ του λαού. Γι’ αυτό οι Σκοπελίτες και Σκοπελίτισες, ήρθε η ώρα να αναδείξουν τη "Λαϊκή Συσπείρωση" με τον σ. Γιώργο Αναγνώστου στο τιμόνι του δήμου, πρώτη δύναμη στο νησί για την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το ΚΚΕ στη Βουλή και την ευρωβουλή. Όλοι στον αγώνα και με τη νίκη».


πηγή: 902.gr

ΣΧΟΛΙΑ


Virginias Style | Χειροποίητες Δημιουργίες- Handmade Creations

CELESTINO | FOR WOMEN & MEN

Όνομα

''Πλατεία",22,''ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ",72,'Ένωση Ξενοδόχων Σκοπέλου,30," ΠΡΩΤΕΥΣ",192," kouziνα " souvlaki and health bar,2,"Η Γλωσσιώτισα",4,"Μονόγραμμα",10,"Ο ΝΙΚΟΣ",1,"Στο Ψητό",4,"Kastani" Beach Bar,2,"Virginias Style",4,<< Σκόπελος Πράσινη και Καθαρή >>,5,<< Το νησί μας πρώτα - δημιουργία ξανά >>,52,15ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ,18,1ο «Πεπαρήθειο» Δημοτικό Σχολείο Σκοπέλου,3,25η ΜΑΡΤΙΟΥ,46,28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ,19,Α.Ο. ΣΚΟΠΕΛΟΥ,2,Α.Ο.Κεραυνός,19,ΑΓΓΕΛΙΕΣ,36,Άγγελος Ξηντάρης,4,ΑΓΙΑΣΜΟΣ,27,ΑΓΙΟΣ ΡΗΓΙΝΟΣ,30,Αγροεφόδια,25,ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ,3,Αγρότες,12,ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ,16,ΑΔΜΗΕ,11,ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ - ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΙΣΗ,8,ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ,23,ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ,125,ΑΙΤΗΣΕΙΣ,4,ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ,2,ΑΚΙΝΗΤΑ,3,ΑΚΤΟΠΛΟΙΑ,219,ΑΛΙΕΙΑ,20,Αλλοδαποί,2,ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ,70,ΑμεΑ,6,ΑΝΕΣ FERRIES,224,ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ,6,ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ,164,ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ,73,Αντωνίου,4,ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ,11,Απάτη,10,ΑΠΕΡΓΙΑ,28,ΑΠΟΚΡΙΕΣ,129,Απολογισμός,3,ΑΠΟΨΕΙΣ,16,ΑΡΘΡΟ - ΚΕΙΜΕΝΟ,157,ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ,4,ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ,58,ΑΤΥΧΗΜΑ,29,ΑΦΙΕΡΩΜΑ,8,Β.ΣΠΟΡΑΔΕΣ,60,ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΟΔΙΟΣ,1,ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ,75,ΒΙΑΙΟΠΡΑΓΙΑ,13,βιν,1,ΒΙΝΤ,1,ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟΚΡΙΑΣ,17,ΒΙΝΤΕΟ ΔΙΑΦΟΡΑ,25,ΒΙΝΤΕΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ,74,ΒΙΝΤΕΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ,39,ΒΙΝΤΕΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ,18,Βλάβες,16,ΒΟΛΟΣ,22,ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ,66,ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ,40,ΒΡΑΒΕΙΟ,3,ΓΑΜΟΣ,2,ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ,10,ΓΕΩΡΓΙΑ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ,2,ΓΙΑΤΡΟΣ,94,ΓΙΟΡΤΗ,236,ΓΛΩΣΣΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ,217,γυμνα,1,ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ,59,ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ,49,Δ.ΚΟΛΥΝΔΡΙΝΗ,4,ΔΑΣ ΟΤΑ,26,ΔΑΣΟΣ,2,ΔΕΔΔΗΕ,2,ΔΕΗ,35,ΔΕΥΑΣ,87,Δήμαρχος Αλοννήσου,8,Δήμαρχος Σκιάθου,3,ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ,253,ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ,37,δημο,2,ΔΗΜΟΣ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ,43,ΔΗΜΟΣ ΣΚΙΑΘΟΥ,42,ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ,1331,Δημοτικά - Tοπικά νέα ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΒΙΝΤΕΟ,4,ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΕΡΓΑ,80,ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ,208,Δημοτική Δημοκρατική Κίνηση Πολιτών,13,Δημοτική Τοπική Κοινότητα Σκοπέλου,1,Δημοτική Υπέρβαση,24,Δημοτικό (Βίντεο),9,Δημοτικό Συμβούλιο,61,ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ,92,Δημοτικός Σύμβουλος,57,Δημοτικός υπάλληλος,1,Διαγωνισμός,10,Διαδίκτυο,13,Διακοπές,149,ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ,3,Διάφορα κείμενα,29,ΔΙΑΦΟΡΕΣ,8,ΔΙΕΘΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ,59,ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ,5,ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ,126,Δυστύχημα,4,ΔΩΡΕΑ-ΠΡΟΣΦΟΡΑ,315,ΕΓΓΡΑΦΕΣ,2,Εγκαίνια,18,Εθελοντισμός,12,ΕΘΙΜΟ,3,ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ,723,ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ,472,Εκδηλώσεις καλοκαιριού 2011-2013(φωτό),12,ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ,180,ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ,309,Εκδρομή,3,ΕΚΘΕΣΗ,7,Έκθεση,1,Εκλογές,163,ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ,129,Ελαιοπαραγωγή,16,Ελαιοτριβείο,12,ΕΛΛΑΔΑ,253,Ελληνική Ομάδα Διάσωσης,1,ΕΛΤΑ,2,ΕΜΒΟΛΙΟ,50,ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ,3,Εμπόριο προϊόντων,74,Ενέργεια-Θέρμανση,4,ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ,377,ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ - ΖΗΤΗΣΗ,11,ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ,4,ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ,2,ΕΠΙΔΟΜΑ,5,ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ,2,ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ,3,Επισκευή,3,Επιστήμη,10,ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ,15,Επιτάφιος (φωτό),10,Επιχείρηση-Ανάπτυξη,5,ΕΡΓΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ,53,ΕΡΓΑΣΙΑ,174,ΕΣΤΙΑΣΗ,31,Ευχές,171,Εφημερίδα Βόρειες Σποράδες,1,ΕΦΚΑ,1,Ζώα,17,Η Κληματαριά,26,Η Νησιώτισσα,2,Θαλάσσιο ατύχημα,2,ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΑΡΚΟ,3,ΘΕΑΤΡΟ,34,ΘΕΟΦΑΝΙΑ,37,ΘΕΣΣΑΛΙΑ,3,Ι.Μ. ΧΑΛΚΙΔΟΣ,291,Ι.Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ,27,Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης,3,ΙΔΡΥΜΑ ΒΑΚΡΑΤΣΑ,1,ΙΣΡΑΗΛ,1,Ιστορία,12,Ιστορικά μέρη,2,Ιωάννης Καραγκιόζος,1,Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ,27,Κ.Α.Π.Η.,1,Κ.Ε.Π.,2,ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ,82,ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,260,ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ,29,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,126,ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ,1,Κατασκευές,11,Καταστροφές,62,ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ,1,ΚΕΙΜΕΝΑ π. ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΛΛΙΑΝΟΣ,280,Κέντρο Κοινότητας,30,Κέντρο Υγείας,79,ΚΕΠ,2,Κιβωτός του Κόσμου,9,ΚΚΕ,88,Κλοπή,12,Κοινότητα,83,ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΛΩΣΣΑΣ,92,ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΕΟΥ ΚΛΗΜΑΤΟΣ,13,ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ,8,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,382,ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ,426,ΚΟΣΜΟΥΓΕΙΑ,2,ΚΟΣΜΟΫΓΕΙΑ,107,Κοτανίδης,1,Κτηματολόγιο,4,ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ,133,ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΛΩΣΣΑΣ,1,ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ,6,Λιμάνι,26,ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ,77,Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου,62,ΛοΪζεια 2011,1,Λούνα Παρκ,1,ΛΟΥΤΡΑΚΙ,2,ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΣΚΟΠΕΛΟΥ,135,Λύκειο,2,Μ.Μ.Ε.,5,Μαθήματα,4,Μάθηση,1,Μαντούδι,19,Μανώλης Ραμαντάνης,3,Μάρκετ Τροφίμων,14,ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ,1,Μεταφορές,11,ΜΚΟ "ΠΛΕΓΜΑ",27,ΜΜΕ,42,ΜΟΥΣΙΚΗ - ΤΡΑΓΟΥΔΙ,81,Ν.Α.Ο.Σ,2,Ν.Ι.Κ.Ο.Σ,12,Ναρκωτικά,4,ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,9,Νεκτάριος Ρήγας,3,ΝΕΟ ΕΤΟΣ,13,ΝΕΟ ΚΛΗΜΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ,118,ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ,15,Νικόλαος Καπαδούκας,9,ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΚΙΑΘΙΤΗΣ,3,Ξενοδοχεία,11,ΟΑΕΔ,4,ΟΓΑ,1,ΟΙΚΙΣΜΟΣ,1,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1,Ομάδα Εργασίας Πολιτισμού,2,Ομιλία,26,ΟΝΝΕΔ,7,Οραμα-Συνεργασία-Ανάπτυξη,20,ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ,48,ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ,1,ΟΤΕ,2,Οφειλές,4,ΟΧΗΜΑΤΑ,4,Π.Α.ΜΕ,15,Παγκόσμια ημέρα,11,Παιδική Χαρά,3,Παιδικός Σταθμός,21,Παλαιό Κλήμα,5,ΠΑΡΑΔΟΣΗ,316,Παραδοσιακή Γωνιά,34,ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΦΟΡΕΣΙΑ,5,ΠΑΡΑΛΙΑ,3,ΠΑΣΧΑ,188,Πάτερ Αλέξιος,5,ΠΕΝΘΟΣ,95,ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ,166,ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ,28,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,317,Πολιτική Προστασία,41,ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ "ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ" ΓΛΩΣΣΑΣ,14,ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ν.ΚΛΗΜΑΤΟΣ,27,ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ,28,ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ,20,ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΛΩΣΣΑΣ,32,ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ,324,Πόντος,1,ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ,1,Πρατήριο υγρών καυσίμων,1,προ,1,Προβιάς,25,ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ,110,Πρόεδρος,51,ΠΡΟΛΗΨΗ,208,Πρόσκοποι Σκοπέλου,8,ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ,289,Πρωτομαγιά,19,Πρωτοχρονιά,60,Πρωτοχρονιά (Βίντεο),5,ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ,1,Πυρκαγιά,106,ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ,82,ΠΩΛΗΣΗ,8,Πώληση,3,Ρύθμιση,1,Σ,1,Σάκης Ζλατούδης,4,ΣΑΟΝΗΣΟΣ,6,ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ,15,Σεισμός,16,ΣΚΙΑΘΟΣ,63,ΣΚΟΠΕΛΟΣ,134,Σπύρος Λεμονής,11,ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΠΕΡΙΣΣΗΣ,197,Συγκοινωνίες,15,Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου-Λυκείου,45,Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού,71,Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου,11,Σύλλογος Γυναικών Σκοπέλου,1,Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Σκοπέλου,3,Σύλλογος Επαγγελματιών Γλώσσας και Λουτρακίου,32,Συνάντηση,2,ΣΥΝΑΥΛΙΑ,38,Συνεργασία-Όραμα-Ανάπτυξη,6,ΣΥΡΙΖΑ,27,ΣΧΟΛΕΙΑ,247,Σχολή Γονέων,2,ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ,62,Σχολική Επιτροπή,2,ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΣΚΟΠΕΛΟΥ,16,ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΣΚΟΠΕΛΟΥ,1,ΤΑΧΙ,3,Ταχυμεταφορές,5,Τέντες-Ταπετσαρίες-Καλύμματα,1,ΤΕΧΝΕΣ - ΓΡΑΜΜΑΤΑ,94,Τεχνικό Γραφείο,3,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ,192,ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ,383,Τουριστική Επιτροπή Σκοπέλου,79,ΤΡΑΓΩΔΙΑ,6,ΤΡΑΠΕΖΑ,3,Τράπεζα,10,Τρόφιμα,21,Τροχαίο,2,ΥΓΕΙΑ,369,Υγρά καύσιμα,1,Υδατοδρόμιο,1,Ύδρευση,1,Υπουργός,44,Φαγητό,164,ΦΑΡΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ,72,ΦΕΣΤΙΒΑΛ,125,ΦΛΟΙΣΒΟΣ,1,Φόλες-Δηλητήριο,2,Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης Κων. Νάνος,10,ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ,119,Φώκια,1,ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ,2,Χιονόπτωση,44,Χορευτική Ομάδα "Διαμαντής Παλαιολόγος",1,Χορευτική ομάδα Γλώσσας-Λουτρακίου,36,Χορευτικό,11,Χορευτικό Συγκρότημα "Διαμαντής Παλαιολόγος",7,ΧΟΡΟΣ,24,ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ,1,Χρήστος Βασιλούδης,26,Χριστούγεννα,213,Χριστούγεννα (βίντεο),1,Χώρα Σκοπέλου,104,ΨΑΡΕΜΑ,1,Ψαροταβέρνα "ο Βράχος",20,Ψητοπωλείο ''η Κληματαριά",11,Ψιλικά είδη,2,ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ,185,AΠΟΨΕΙΣ - ΠΡΟΣΩΠΑ,92,ACS Σκοπέλου,8,Aegean Flying Dolphins,4,Aqua Ferries,1,ARAMIS,21,Beach Bar,1,Best Shop,245,Camphill,2,COSMOSHEALTH,92,DREAM cars,2,DroneView,9,EΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ,1,Flisvos restaurant,1,Gantas,1,GIOLDASIS COMPUTERS NETWORKS,2,GOUMAS TRANS,4,GOUMAS transport,3,HELLENIC SEAWAYS,28,Husqvarna,3,La Casa De Phone,2,magali,9,Natura,1,Perivoliou,2,Rigas Hotel,9,RIGAS SERVICE COMPUTER & CELL PHONES,1,SΕAJETS,24,Saintukeri,5,SAOS FERRIES,10,SkiathosLife.gr,10,Skopelos Holidays Hotel and Spa,21,Spyrou Hotels,52,Spyrou Philoxenia,19,Spyrou Skopelos Experience,34,Vicko,43,Vigla Cafe,10,YOUTUBE,4,
ltr
item
ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ: Εκδήλωση με ομιλίες για τις τοπικές εκλογές στη Σκόπελο / Λαϊκή Συσπείρωση Σκοπέλου
Εκδήλωση με ομιλίες για τις τοπικές εκλογές στη Σκόπελο / Λαϊκή Συσπείρωση Σκοπέλου
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjRW1wAYDrlU1oTHcJzh5wXH6DgEFcLM8RIwNByE5LQuVFV1rgfTwHG1MjZriLk9lTF3pqpRcAjYpICfjAZaBacz4jz3EylgCUp5YhosfO2uZg89a4J9HKAyntNd4TJLGuIMxFqmP5jeERB/s320/ekdhlosh-laikh-syspeirosh-skopelos.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjRW1wAYDrlU1oTHcJzh5wXH6DgEFcLM8RIwNByE5LQuVFV1rgfTwHG1MjZriLk9lTF3pqpRcAjYpICfjAZaBacz4jz3EylgCUp5YhosfO2uZg89a4J9HKAyntNd4TJLGuIMxFqmP5jeERB/s72-c/ekdhlosh-laikh-syspeirosh-skopelos.jpg
ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
https://www.dromenatoutopoumas.gr/2019/02/blog-post_19.html
https://www.dromenatoutopoumas.gr/
https://www.dromenatoutopoumas.gr/
https://www.dromenatoutopoumas.gr/2019/02/blog-post_19.html
true
1871062361202337554
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις Δείτε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα... Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Προβολή όλων Συνιστάται για εσάς ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης ΠΙΣΩ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Tρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Tρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Mάρτιος Aπρίλιος Mάιος Ιούνιος Ιούλιος Aύγουστος Σεπτέβριος Oκτώβριος Nοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Mαρ Aπρ Mάιος Ιου Ιου Aυγ Σεπ Οκτ Nοε Δεκ Μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Χθες $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Παρακολουθούν Ακολουθεί Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο ΒΗΜΑ 1: Μοιραστείτε με ένα κοινωνικό δίκτυο Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε όλο τον κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων