$type=ticker$count=12$cols=4$cate=0

$type=grid$count=4$cate=0$rm=0$sn=0$au=0$cm=0$show=home

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΚΟΠΙ

Την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018 το απόγευμα, στο Νέο Προκόπιο της Εύβοιας, πραγματοποιήθηκαν με λαμπρότητα και την αρμόζουσα εκκλησιαστική τ...
Την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018 το απόγευμα, στο Νέο Προκόπιο της Εύβοιας, πραγματοποιήθηκαν με λαμπρότητα και την αρμόζουσα εκκλησιαστική τάξη, τα Εγκαίνια του νέου Μουσείου Μικρασιατικού Πολιτισμού του Ιερού Προσκυνήματος Οσίου Ιωάννου του Ρώσου, το οποίο στεγάζεται στο κτίριο βορείως του Ι. Ναού, το οποίο επί πολλά έτη χρησιμοποιήθηκε ως Ξενώνας των προσκυνητών.

            Τα Εγκαίνια τέλεσε ο σεπτός Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος, Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, προσκληθείς προς τούτο υπό του οικείου Αρχιερέως, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ι. Προσκυνήματος του Οσίου Ιωάννου, με την συμπροσευχή και των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα και Καρπενησίου κ. Γεωργίου και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Σαλώνων κ. Αντωνίου, Γενικού Διευθυντού της ΕΚΥΟ και Θεσπιών κ. Συμεών, Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ενώ τον όμορο Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, εκπροσώπησε ο Πρωτοσύγκελλός του Αρχιμ. Νικόδημος Πόγκας.

            Από πλευράς των Τοπικών Αρχών παρευρέθησαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Μπακογιάννης, οι Βουλευτές Ευβοίας κ. Αναστάσιος Πρατσόλης, κ. Ζωή Λιβανίου, κ. Σίμος Κεδίκογλου και κ. Νίκος Μίχος, η τέως Πρωθυπουργός κ. Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου, οι τέως Υπουργοί κ. Κώστας Μαρκόπουλος και κ. Συμεών Κεδίκογλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας κ. Φάνης Σπανός, μαζί με πολλά μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, οι Δήμαρχοι Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας κ. Χρήστος Καλυβιώτης μαζί με πολλά μέλη του Τοπικού Δημοτικού Συμβουλίου, Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνης και Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Ελένη Ευσταθίου-Σπανού, οι επικεφαλής των Στρατιωτικών, Αστυνομικών και Λιμενικών Αρχών του Νομού και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ευβοίας κ. Αγγελική Σίμωση και η τέως Διευθύντρια κ. Παρή Καλαμαρά, ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας, ο Ευεργέτης της Ι. Μητροπόλεως κ. Άγγελος Πνευματικός, καθώς και ο Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας, Καθηγητές Πανεπιστημίου, Αρχαιολόγοι, εκπρόσωποι πολλών Μικρασιατικών Συλλόγων κ.λπ.

Τον Αγιασμό των Εγκαινίων τέλεσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο οποιος μετά το πέρας αυτού συνεχάρη τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο και τους συνεργάτες του για την δημιουργία του Μουσείου, τονίζοντας ταυτόχρονα πόσο σημαντικό είναι να μην ξεχνούμε τις ρίζες μας, διότι χωρίς αυτές δεν θά έχουμε πρόοδο.

Στη συνέχεια προσφώνησε την ομήγυρη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Μακαριώτατο, τόσο για την παρουσία του, όσο και για τη ιδιαίτερη συμβολή του στην δημιουργία του Μουσείου, έκανε μία ιστορική ανασκόπηση των γεγονότων που αφορούσαν στην απόφαση για την ίδρυση του Μουσείου και τις προσπάθειες για την δημιουργία του, μνημονεύοντας όλους εκείνους οι οποίοι συνετέλεσαν καθοριστικά, μεταξύ των οποίων οι μακαριστοί Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, οι Μητροπολίτες Χαλκίδος Νικόλαος (Σελέντης) και Χρυσόστομος Α΄ (Βέργης) και ο επί πεντηκονταετία Ιερεύς του Οσίου Ιωάννου Πρωτοπρεσβ. Ιωάννης Βερνέζος.

Ευχαρίστησε, ακόμη, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Οσίου Ιωάννου, υπηρεσιακούς παράγοντες της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, συνεργάτες του Ιερείς και τοπικούς Άρχοντες, μεταξύ των οποίων και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ευβοίας, καθώς και ιδιαιτέρως τους μελετητές του έργου κ. Γεώργιο και κ. Αθηνά Χαϊνά, και εξαιρέτως τους Μουσειολόγους κ. Ηλία Παπαγεωργίου και κ. Παντελή Φελέρη με τους συνεργάτες τους.

Επεσήμανε ιδιαιτέρως την βούληση του Περιφερειάρχου Στερεάς Ελλάδος κ. Κωνσταντίνου Μπακογιάννη, ο οποίος με απόφασή του ενέταξε το έργο στο ΕΣΠΑ και αυτό χρηματοδοτήθηκε κατά το μεγαλύτερο μέρος του από αυτό το πρόγραμμα (642.000 €), αλλά και από ιδίους πόρους του Ι. Προσκυνήματος του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου (200.000 €) και κατασκευάστηκε από τον μειοδότη εργολάβο κ. Βασίλειο Βλάχο. Όπως επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος, ο κ. Μπακογιάννης αγάπησε το έργο, το θέλησε και γι’ αυτό οι Υπηρεσίες της Περιεφερείας Στερεάς Ελλάδος, η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή, αλλά και η Περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας με την ευθύνη του Αντιπεριφερειάρχου κ. Φάνη Σπανού και τη συνδρομή των Τεχνικών κυρίως, αλλά και των άλλων υπηρεσιών συνέδραμαν αποφασιστικά για την υλοποίηση του έργου.

Κλείνοντας, ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε δημόσια έκκληση προκειμένου οι κλαπείσες το 1978 και ευρεθείσες προσφάτως, χάρη στην επιστημονική συγγραφή του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου «Μεσαιωνικά μνημεία Ευβοίας – έκδοση Ι. Προσκυνήματος Οσίου Ιωάννου του Ρώσου 1971», Εικόνες από την Παλαιοπαναγιά της Στενής Ευβοίας να επιστρέψουν στην Εύβοια και να στεγασθούν σε κενή ειδική Αίθουσα που τις «αναμένει» και προς τούτο ζήτησε την συνδρομή, ιδιαιτέρως των τοπικών Πολιτικών Αρχόντων και όχι μόνον.

Μετά την προσφώνησή του, ο Σεβασμιώτατος προσέφερε στον Μακαριώτατο κ. Ιερώνυμο, Ιερά Εικόνα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου, έργο του Αγιογράφου κ. Δημητρίου Βερνέζου, ενώ παρεκάλεσε τον Μακαριώτατο και εκείνος προσέφερε από μία Ι. Εικόνα του Οσίου στον Περιφερειάρχη κ. Μπακογιάννη και στον Αντιπεριφερειάρχη κ. Σπανό.

Ακολούθησε η προσφώνηση του Περιφερειάρχου Στερεάς Ελλάδος κ. Κωνσταντίνου Μπακογιάννη, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του για τα Εγκαίνια και την επίσημη παράδοση αυτού του σπουδαίου, όπως το χαρακτήρισε, έργου, το οποίο απετέλεσε προτεραιότητα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, ενώ τόνισε ότι «το έργο αυτό οφείλεται στο όραμα, την επιμονή και την αγάπη του Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου».

Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος μαζί με τον κ. Περιφερειάρχη και μικρά παιδιά κατοίκων της Κοινότητος του Προκοπίου, έκοψαν την καθιερωμένη κορδέλα των Εγκαινίων, ενώ απέκάλυψαν και το Ιστορικό Επίγραμμα, το οποίο ευρίκεται στην είσοδο του Μουσείου και συνέταξε για την περίσταση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης κ. Ιωήλ, και κατόπιν εισήλθαν επισήμως, μαζί με όλους τους παρευσρεθέντες, για πρώτη φορά στο Μουσείο, το οποίο  διαθέτοντας και όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις και βεβαιώσεις από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Πολιτείας, διαφυλάσσει και εκθέτει ιερά κειμήλια και άλλα λαογραφικού περιεχομένου αντικείμενα, τα οποία οι πρόσφυγες του Προκοπίου της Καππαδοκίας της Μικράς Ασίας, κατά τον ξεριζωμό τους, μετά την Μικρασιατική Καταστροφή, με μυρίους κινδύνους και απερίγραπτους κόπους έφεραν στη νέα τους πατρίδα, το Νέο Προκόπιο της Ευβοίας, καθώς και προσφορές κατοίκων του Προκοπίου και της ευρύτερης περιοχής του και όχι μόνο, προς το Ιερό Προσκύνημα.

Την Ξενάγηση όσων παρευρέθησαν πραγματοποίησε ο Συντηρητής Έργων Τέχνης και Μουσειολόγος κ. Ηλίας Παπαγεωργίου.
Μετά το καθιερωμένο κέρασμα προς τους προσκεκλημένους, αλλά και όλους τους παρευρεθέντες στα Εγκαίνια, στην Πλατεία του Νέου Προκοπίου πραγματοποιήθηκε Εκδήλωση με Μικρασιάτικα Τραγούδια, τα οποία απέδωσε, συνοδεία Ορχήστρας Παραδοσιακών Οργάνων,  η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, υπό την διεύθυνση του κ. Θεοδώρου Κοκκορίκου, ενώ παρουσιάστηκαν και παραδοσιακοί Χοροί της Μικράς Ασίας, από τις Χορευτικές Ομάδες παίδων και ενηλίκων της Ενορίας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Νέου Προκοπίου, με την ευθύνη της χοροδιδασκάλισσας Παναγιώτας Ζαούρη και του Εφημερίου του Ι. Ναού Οικον. Δημητρίου Πατεράκη.

Το σημαντικό γεγονός κάλυψε απευθείας διαδικτυακά το skiathoslife.gr, καθώς και ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, ενώ παρευρέθησαν, όπως σε όλες τις Εκδηλώσεις της Τοπικής Εκκλησίας, ανταποκριτές όλων των Τοπικών Μ.Μ.Ε., καθώς και, ειδικά για την περίσταση, εκπρόσωπος του εγνωσμένου κύρους επιστημονικού περιοδικού ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ.




 Φωτογραφίες: Νικόλαος Παλιάτσος, Παρασκευή Σπυροπούλου










ΣΧΟΛΙΑ


Virginias Style | Χειροποίητες Δημιουργίες- Handmade Creations

CELESTINO | FOR WOMEN & MEN

Όνομα

''Πλατεία",22,''ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ",72,'Ένωση Ξενοδόχων Σκοπέλου,30," ΠΡΩΤΕΥΣ",192," kouziνα " souvlaki and health bar,2,"Η Γλωσσιώτισα",4,"Μονόγραμμα",10,"Ο ΝΙΚΟΣ",1,"Στο Ψητό",4,"Kastani" Beach Bar,2,"Virginias Style",4,<< Σκόπελος Πράσινη και Καθαρή >>,5,<< Το νησί μας πρώτα - δημιουργία ξανά >>,52,15ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ,18,1ο «Πεπαρήθειο» Δημοτικό Σχολείο Σκοπέλου,3,25η ΜΑΡΤΙΟΥ,46,28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ,19,Α.Ο. ΣΚΟΠΕΛΟΥ,2,Α.Ο.Κεραυνός,19,ΑΓΓΕΛΙΕΣ,36,Άγγελος Ξηντάρης,4,ΑΓΙΑΣΜΟΣ,27,ΑΓΙΟΣ ΡΗΓΙΝΟΣ,30,Αγροεφόδια,25,ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ,3,Αγρότες,12,ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ,16,ΑΔΜΗΕ,11,ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ - ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΙΣΗ,8,ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ,23,ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ,125,ΑΙΤΗΣΕΙΣ,4,ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ,2,ΑΚΙΝΗΤΑ,3,ΑΚΤΟΠΛΟΙΑ,211,ΑΛΙΕΙΑ,20,Αλλοδαποί,2,ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ,70,ΑμεΑ,6,ΑΝΕΣ FERRIES,224,ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ,6,ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ,164,ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ,73,Αντωνίου,4,ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ,11,Απάτη,10,ΑΠΕΡΓΙΑ,28,ΑΠΟΚΡΙΕΣ,129,Απολογισμός,3,ΑΠΟΨΕΙΣ,15,ΑΡΘΡΟ - ΚΕΙΜΕΝΟ,156,ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ,4,ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ,58,ΑΤΥΧΗΜΑ,29,ΑΦΙΕΡΩΜΑ,8,Β.ΣΠΟΡΑΔΕΣ,55,ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ,75,ΒΙΑΙΟΠΡΑΓΙΑ,13,βιν,1,ΒΙΝΤ,1,ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟΚΡΙΑΣ,17,ΒΙΝΤΕΟ ΔΙΑΦΟΡΑ,25,ΒΙΝΤΕΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ,74,ΒΙΝΤΕΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ,37,ΒΙΝΤΕΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ,18,Βλάβες,16,ΒΟΛΟΣ,21,ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ,62,ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ,40,ΒΡΑΒΕΙΟ,3,ΓΑΜΟΣ,2,ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ,10,ΓΕΩΡΓΙΑ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ,2,ΓΙΑΤΡΟΣ,94,ΓΙΟΡΤΗ,236,ΓΛΩΣΣΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ,212,γυμνα,1,ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ,59,ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ,49,Δ.ΚΟΛΥΝΔΡΙΝΗ,4,ΔΑΣ ΟΤΑ,26,ΔΑΣΟΣ,2,ΔΕΔΔΗΕ,2,ΔΕΗ,35,ΔΕΥΑΣ,87,Δήμαρχος Αλοννήσου,8,Δήμαρχος Σκιάθου,3,ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ,253,ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ,37,δημο,2,ΔΗΜΟΣ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ,43,ΔΗΜΟΣ ΣΚΙΑΘΟΥ,42,ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ,1327,Δημοτικά - Tοπικά νέα ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΒΙΝΤΕΟ,4,ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΕΡΓΑ,80,ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ,208,Δημοτική Δημοκρατική Κίνηση Πολιτών,13,Δημοτική Τοπική Κοινότητα Σκοπέλου,1,Δημοτική Υπέρβαση,24,Δημοτικό (Βίντεο),9,Δημοτικό Συμβούλιο,60,ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ,92,Δημοτικός Σύμβουλος,57,Δημοτικός υπάλληλος,1,Διαγωνισμός,10,Διαδίκτυο,13,Διακοπές,149,ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ,3,Διάφορα κείμενα,29,ΔΙΑΦΟΡΕΣ,8,ΔΙΕΘΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ,58,ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ,5,ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ,120,Δυστύχημα,4,ΔΩΡΕΑ-ΠΡΟΣΦΟΡΑ,315,ΕΓΓΡΑΦΕΣ,2,Εγκαίνια,18,Εθελοντισμός,12,ΕΘΙΜΟ,3,ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ,723,ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ,469,Εκδηλώσεις καλοκαιριού 2011-2013(φωτό),12,ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ,180,ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ,309,Εκδρομή,3,ΕΚΘΕΣΗ,7,Έκθεση,1,Εκλογές,162,ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ,129,Ελαιοπαραγωγή,16,Ελαιοτριβείο,12,ΕΛΛΑΔΑ,253,Ελληνική Ομάδα Διάσωσης,1,ΕΛΤΑ,2,ΕΜΒΟΛΙΟ,50,ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ,3,Εμπόριο προϊόντων,74,Ενέργεια-Θέρμανση,4,ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ,372,ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ - ΖΗΤΗΣΗ,11,ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ,4,ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ,2,ΕΠΙΔΟΜΑ,5,ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ,2,ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ,3,Επισκευή,3,Επιστήμη,10,ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ,15,Επιτάφιος (φωτό),10,Επιχείρηση-Ανάπτυξη,5,ΕΡΓΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ,53,ΕΡΓΑΣΙΑ,174,ΕΣΤΙΑΣΗ,31,Ευχές,171,Εφημερίδα Βόρειες Σποράδες,1,ΕΦΚΑ,1,Ζώα,16,Η Κληματαριά,26,Η Νησιώτισσα,2,Θαλάσσιο ατύχημα,2,ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΑΡΚΟ,3,ΘΕΑΤΡΟ,34,ΘΕΟΦΑΝΙΑ,37,ΘΕΣΣΑΛΙΑ,3,Ι.Μ. ΧΑΛΚΙΔΟΣ,291,Ι.Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ,26,Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης,3,ΙΔΡΥΜΑ ΒΑΚΡΑΤΣΑ,1,ΙΣΡΑΗΛ,1,Ιστορία,12,Ιστορικά μέρη,2,Ιωάννης Καραγκιόζος,1,Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ,27,Κ.Α.Π.Η.,1,Κ.Ε.Π.,2,ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ,82,ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,260,ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ,29,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,121,ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ,1,Κατασκευές,11,Καταστροφές,62,ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ,1,ΚΕΙΜΕΝΑ π. ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΛΛΙΑΝΟΣ,280,Κέντρο Κοινότητας,29,Κέντρο Υγείας,79,ΚΕΠ,2,Κιβωτός του Κόσμου,9,ΚΚΕ,86,Κλοπή,12,Κοινότητα,83,ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΛΩΣΣΑΣ,92,ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΕΟΥ ΚΛΗΜΑΤΟΣ,13,ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ,8,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,375,ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ,426,ΚΟΣΜΟΥΓΕΙΑ,2,ΚΟΣΜΟΫΓΕΙΑ,103,Κοτανίδης,1,Κτηματολόγιο,4,ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ,130,ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΛΩΣΣΑΣ,1,ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ,6,Λιμάνι,26,ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ,76,Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου,61,ΛοΪζεια 2011,1,Λούνα Παρκ,1,ΛΟΥΤΡΑΚΙ,2,ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΣΚΟΠΕΛΟΥ,133,Λύκειο,2,Μ.Μ.Ε.,5,Μαθήματα,4,Μάθηση,1,Μαντούδι,19,Μανώλης Ραμαντάνης,3,Μάρκετ Τροφίμων,14,ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ,1,Μεταφορές,11,ΜΚΟ "ΠΛΕΓΜΑ",27,ΜΜΕ,42,ΜΟΥΣΙΚΗ - ΤΡΑΓΟΥΔΙ,81,Ν.Α.Ο.Σ,2,Ν.Ι.Κ.Ο.Σ,12,Ναρκωτικά,4,ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,9,Νεκτάριος Ρήγας,3,ΝΕΟ ΕΤΟΣ,13,ΝΕΟ ΚΛΗΜΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ,118,ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ,15,Νικόλαος Καπαδούκας,9,ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΚΙΑΘΙΤΗΣ,3,Ξενοδοχεία,11,ΟΑΕΔ,4,ΟΓΑ,1,ΟΙΚΙΣΜΟΣ,1,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1,Ομάδα Εργασίας Πολιτισμού,2,Ομιλία,26,ΟΝΝΕΔ,7,Οραμα-Συνεργασία-Ανάπτυξη,20,ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ,47,ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ,1,ΟΤΕ,2,Οφειλές,4,ΟΧΗΜΑΤΑ,4,Π.Α.ΜΕ,15,Παγκόσμια ημέρα,11,Παιδική Χαρά,3,Παιδικός Σταθμός,21,Παλαιό Κλήμα,5,ΠΑΡΑΔΟΣΗ,316,Παραδοσιακή Γωνιά,34,ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΦΟΡΕΣΙΑ,5,ΠΑΡΑΛΙΑ,2,ΠΑΣΧΑ,185,Πάτερ Αλέξιος,5,ΠΕΝΘΟΣ,94,ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ,165,ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ,28,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,315,Πολιτική Προστασία,40,ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ "ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ" ΓΛΩΣΣΑΣ,14,ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ν.ΚΛΗΜΑΤΟΣ,27,ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ,28,ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ,20,ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΛΩΣΣΑΣ,31,ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ,324,Πόντος,1,ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ,1,Πρατήριο υγρών καυσίμων,1,προ,1,Προβιάς,25,ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ,109,Πρόεδρος,51,ΠΡΟΛΗΨΗ,207,Πρόσκοποι Σκοπέλου,8,ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ,289,Πρωτομαγιά,19,Πρωτοχρονιά,60,Πρωτοχρονιά (Βίντεο),5,ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ,1,Πυρκαγιά,103,ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ,80,ΠΩΛΗΣΗ,8,Πώληση,3,Ρύθμιση,1,Σ,1,Σάκης Ζλατούδης,4,ΣΑΟΝΗΣΟΣ,6,ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ,15,Σεισμός,16,ΣΚΙΑΘΟΣ,63,ΣΚΟΠΕΛΟΣ,133,Σπύρος Λεμονής,11,ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΠΕΡΙΣΣΗΣ,197,Συγκοινωνίες,14,Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου-Λυκείου,45,Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού,71,Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου,11,Σύλλογος Γυναικών Σκοπέλου,1,Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Σκοπέλου,3,Σύλλογος Επαγγελματιών Γλώσσας και Λουτρακίου,32,Συνάντηση,2,ΣΥΝΑΥΛΙΑ,38,Συνεργασία-Όραμα-Ανάπτυξη,6,ΣΥΡΙΖΑ,25,ΣΧΟΛΕΙΑ,247,Σχολή Γονέων,1,ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ,62,Σχολική Επιτροπή,2,ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΣΚΟΠΕΛΟΥ,16,ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΣΚΟΠΕΛΟΥ,1,ΤΑΧΙ,3,Ταχυμεταφορές,5,Τέντες-Ταπετσαρίες-Καλύμματα,1,ΤΕΧΝΕΣ - ΓΡΑΜΜΑΤΑ,94,Τεχνικό Γραφείο,3,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ,192,ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ,379,Τουριστική Επιτροπή Σκοπέλου,75,ΤΡΑΓΩΔΙΑ,6,ΤΡΑΠΕΖΑ,3,Τράπεζα,10,Τρόφιμα,21,Τροχαίο,2,ΥΓΕΙΑ,368,Υγρά καύσιμα,1,Υδατοδρόμιο,1,Ύδρευση,1,Υπουργός,44,Φαγητό,164,ΦΑΡΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ,71,ΦΕΣΤΙΒΑΛ,125,ΦΛΟΙΣΒΟΣ,1,Φόλες-Δηλητήριο,2,Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης Κων. Νάνος,10,ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ,118,Φώκια,1,ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ,2,Χιονόπτωση,44,Χορευτική Ομάδα "Διαμαντής Παλαιολόγος",1,Χορευτική ομάδα Γλώσσας-Λουτρακίου,36,Χορευτικό,11,Χορευτικό Συγκρότημα "Διαμαντής Παλαιολόγος",7,ΧΟΡΟΣ,24,ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ,1,Χρήστος Βασιλούδης,26,Χριστούγεννα,213,Χριστούγεννα (βίντεο),1,Χώρα Σκοπέλου,102,ΨΑΡΕΜΑ,1,Ψαροταβέρνα "ο Βράχος",20,Ψητοπωλείο ''η Κληματαριά",11,Ψιλικά είδη,2,ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ,185,AΠΟΨΕΙΣ - ΠΡΟΣΩΠΑ,92,ACS Σκοπέλου,8,Aegean Flying Dolphins,4,Aqua Ferries,1,ARAMIS,21,Beach Bar,1,Best Shop,245,Camphill,2,COSMOSHEALTH,89,DREAM cars,2,DroneView,9,EΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ,1,Flisvos restaurant,1,Gantas,1,GIOLDASIS COMPUTERS NETWORKS,2,GOUMAS TRANS,4,GOUMAS transport,3,HELLENIC SEAWAYS,27,Husqvarna,3,La Casa De Phone,2,magali,9,Natura,1,Perivoliou,2,Rigas Hotel,9,RIGAS SERVICE COMPUTER & CELL PHONES,1,SΕAJETS,20,Saintukeri,5,SAOS FERRIES,9,SkiathosLife.gr,10,Skopelos Holidays Hotel and Spa,21,Spyrou Hotels,52,Spyrou Philoxenia,19,Spyrou Skopelos Experience,34,Vicko,43,Vigla Cafe,10,YOUTUBE,4,
ltr
item
ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ: ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΚΟΠΙ
ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΚΟΠΙ
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi39a6RO3W0WEG9HDpVWOtOdpavgOYLTPon5oyD1nYt8lnjii1stfEcuwuPe3Cxno4nqHkyai7LM3P3Z-Ju_lLo2SGFP2Vo8MJMWJQP4-YtjwH_tPk5Pmw-nJkvOi4qLJ_iSJdoOitweynP/s320/IMX_EgkainiaMouseiouMikrasiatikuPolitismou_Prokopi_10.9.2018_049.JPG
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi39a6RO3W0WEG9HDpVWOtOdpavgOYLTPon5oyD1nYt8lnjii1stfEcuwuPe3Cxno4nqHkyai7LM3P3Z-Ju_lLo2SGFP2Vo8MJMWJQP4-YtjwH_tPk5Pmw-nJkvOi4qLJ_iSJdoOitweynP/s72-c/IMX_EgkainiaMouseiouMikrasiatikuPolitismou_Prokopi_10.9.2018_049.JPG
ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
https://www.dromenatoutopoumas.gr/2018/09/blog-post_10.html
https://www.dromenatoutopoumas.gr/
https://www.dromenatoutopoumas.gr/
https://www.dromenatoutopoumas.gr/2018/09/blog-post_10.html
true
1871062361202337554
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις Δείτε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα... Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Προβολή όλων Συνιστάται για εσάς ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης ΠΙΣΩ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Tρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Tρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Mάρτιος Aπρίλιος Mάιος Ιούνιος Ιούλιος Aύγουστος Σεπτέβριος Oκτώβριος Nοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Mαρ Aπρ Mάιος Ιου Ιου Aυγ Σεπ Οκτ Nοε Δεκ Μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Χθες $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Παρακολουθούν Ακολουθεί Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο ΒΗΜΑ 1: Μοιραστείτε με ένα κοινωνικό δίκτυο Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε όλο τον κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων