$type=ticker$count=12$cols=4$cate=0

$type=grid$count=4$cate=0$rm=0$sn=0$au=0$cm=0$show=home

Απολογισμός του 3ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών "Διαμαντής Παλαιολόγος"

                                                              Ταυτότητα Το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» διοργανώθηκε ...

                                                              Ταυτότητα

Το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» διοργανώθηκε για τρίτη χρονιά στη Σκόπελο από τις 23 έως τις 25 Αυγούστου από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Πλέγμα» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας προς τιμή του εμπνευσμένου χοροδιδάσκαλου Διαμαντή Παλαιολόγου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Δήμου Σκοπέλου και της Ένωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου.
Όραμα των διοργανωτών και της μεγάλης ομάδας των εθελοντών του είναι η καθιέρωση του φεστιβάλ ως μιας ανοικτής γιορτής που θα φέρνει κοντά χορευτές και συγκροτήματα από ολόκληρο τον κόσμο και η ανάδειξη της Σκοπέλου ως κέντρου λαϊκού πολιτισμού και παράδοσης.

Ο Διαμαντής Παλαιολόγος, γεννήθηκε το 1948 και μεγάλωσε στο Παλιό Κλήμα Σκοπέλου. Υπήρξε ταλαντούχος χοροδιδάσκαλος, μαθητής της Δόρας Στράτου, και «ψυχή» του χορευτικού συγκροτήματος της Γλώσσας Σκοπέλου, το οποίο διακρίθηκε επανειλημμένα πανελληνίως.  Διακρίθηκε για την ανιδιοτέλειά του υποστήριζε με πάθος ό,τι θεωρούσε καλύτερο για το νησί του.  Δεν σταμάτησε ποτέ να αγαπά και να ερευνά τον πλούτο των ελληνικών παραδοσιακών χορών εμπλουτίζοντας τις γνώσεις με σεμινάρια χορού, συνέδρια Διεθνών Οργανώσεων Χοροδιδασκαλίας κ.λ.π. Πολλές γενιές αγάπησαν τους παραδοσιακούς χορούς λόγω του Μάντου και της συζύγου του Χριστίνας.
Πληροφορίες: www.dancefestival.gr , www.plegma.org

                                                             Συμμετοχή

Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 17 συγκροτημάτων και περισσότερων από 600 χορευτών από διάφορες γωνιές της χώρας μας, την Κύπρο και το Νεπάλ.

Το τριήμερο πρόγραμμα του φεστιβάλ παρακολούθησαν με ελεύθερη είσοδο περισσότεροι από 7.000 θεατές, ενώ για τη διοργάνωσή του εργάσθηκαν 60 εθελοντές.

                                                                Χορηγοί

To 3ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» πραγματοποιήθηκε με χορηγούς την Hellenic Seaways, την ΕΨΑ και τη Ρετσίνα Μαλαματίνα και χορηγούς επικοινωνίας την ΕΡΑ Δίκτυο, την εφημερίδα Metropolis press, το Dancepress.gr και το Skopelosonline.gr και την ευγενική υποστήριξη της μη κυβερνητικής οργάνωσης PRAXIS και των τοπικών επιχειρήσεων Κανέλα, ACS και Dionysos hotel.

Ο όμιλος Σπύρου ήταν χορηγός του διαγωνισμού «Γίνε μέρος του Φεστιβάλ» με τα hashtag #dancefestivalGR #skopelos #spyrouhotels.

                                                               Πρόγραμμα

Ο Δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης καλωσόρισε τους συμμετέχοντες του Φεστιβάλ στο νησί, κηρύσσοντας την επίσημη έναρξή του, ενώ η πρώτη ημέρα παραστάσεων ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του Χορευτικού Συγκροτήματος Σκοπέλου, του Λυκείου Ελληνίδων Πάτρας και Νάουσας, του Χορευτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Κασσιόπης Κέρκυρας, του Μορφωτικού Συλλόγου Σπηλιωτών Λάρισας «Ο Κίσσαβος», του Πολιτιστικού Συλλόγου γυναικών και φίλων Νέου Σουλίου Σερρών και του Συλλόγου Ποντίων Μεταμόρφωσης «Ο Εύξεινος Πόντος».

Ακολούθησε πάρτι υποδοχής των χορευτών στο γραφείο του Φεστιβάλ, με το κέφι να διατηρείται σε υψηλά επίπεδα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Τη Δευτέρα 24 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στα σοκάκια της Σκοπέλου από το Λαογραφικό και Πολιτιστικό Σύλλογο Σκοπέλου, σεμινάριο από το Σύλλογο Έρευνας και Διάδοσης της Κρητικής παράδοσης «Ιδαία γη», αλλά και ανοικτό μάθημα εκμάθησης παραδοσιακών ελληνικών χορών για τους ξένους επισκέπτες του νησιού με τίτλο: “Say OPA”.

Στη δεύτερη μέρα παραστάσεων συμμετείχαν το Λύκειο Ελληνίδων Πάτρας, το Χορευτικό Συγκρότημα Σκοπέλου «Κ. Μπετσάνη», το Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας, το Λύκειο Ελληνίδων Χαλκίδας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλατανουλίων «Άγιος Χαράλαμπος», ο Σύλλογος Έρευνας και Διάδοσης της Κρητικής παράδοσης «Ιδαία γη» και το Everest Nepal Cultural Group.

Την τρίτη και τελευταία μέρα του Φεστιβάλ, οι συμμετέχοντες ξεναγήθηκαν στην Γλώσσα Σκοπέλου, όπου και πραγματοποιήθηκαν ανοικτές πρόβες από το Σύλλογο Έρευνας και Διάδοσης της Κρητικής παράδοσης «Ιδαία γη» και το Σύλλογο Ποντίων Νέστου Καβάλας και ακολούθως beach party στην παραλία Λιμνονάρι.

Στην καταληκτική παράσταση του Φεστιβάλ έδωσαν το χορευτικό «παρών» ο Σύλλογος Ποντίων Νέστου Καβάλας, το Λύκειο Ελληνίδων Λαμίας, το Λύκειο Ελληνίδων Νάουσας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κύπρου «Διγενής ο Οροκλίνης», το Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας και το Χορευτικό Συγκρότημα «Διαμαντής Παλαιολόγος». Μετά το πέρας της απονομής αναμνηστικών προς τα συμμετέχοντα χορευτικά συγκροτήματα ακολούθησε παραδοσιακό δρώμενο από το Νεπάλ αλλά και παραδοσιακό ελληνικό γλέντι με τη συμμετοχή όλων των παρευρισκόμενων.

                                                 Συνεργασίες με ακαδημαϊκά ιδρύματα

Το φεστιβάλ αποτέλεσε αντικείμενο έρευνας του Παντείου πανεπιστημίου, ενώ στο πλαίσιο της τρίτης διοργάνωσής του έκαναν πρακτική άσκηση φοιτητές του Μεταπτυχιακού προγράμματος Πολιτιστικής Διαχείρισης του Universidad Complutense de Madrid της Ισπανίας.

                                                             Νέες τεχνολογίες

Για την ενημέρωση του κοινού του φεστιβάλ σχεδιάστηκε η δωρεάν εφαρμογή για iPhone and iPad DancefestivalGR την οποία εγκατέστησαν στις συσκευές τους 75 συμμετέχοντες και αντλούσαν πληροφορίες από αυτή (πρόγραμμα, χάρτης, νέα).

Ανάπτυξη δημιουργικής βιομηχανίας - ενίσχυση της απασχόλησης
Ο σχεδιαστής Κώστας Κρίτσαλος (Urban Steel Craft) φιλοτέχνησε το αναμνηστικό του φεστιβάλ, ενώ η γραφίστρια Εύη Μαρούλη σχεδίασε το λογότυπο και το προωθητικό υλικό του.
Στο φεστιβάλ απασχολήθηκαν επίσης έξι  επαγγελματίες μουσικοί, τρείς ηχολήπτες, δύο σκηνοθέτες / κάμεραμαν και ένας φωτογράφος.

                                              Προώθηση τουριστικής βιομηχανίας

Το φεστιβάλ επιμηκύνει της τουριστική περίοδο της Σκοπέλου. Φέτος, κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ σημειώθηκε πληρότητα στα καταλύματα 99%. Αναγνωρίζοντας τα οφέλη που απορρέουν για τον τουρισμό της Σκοπέλου από τη διοργάνωση του φεστιβάλ, ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων Σκοπέλου παραχώρησε την έδρα του για την λειτουργία του γραφείου του φεστιβάλ, ενώ η Ένωση Ξενοδόχων Σκοπέλου, το έθεσε υπό την αιγίδα της.

                                                Προώθηση ελληνικών προϊόντων

Στο χώρο του φεστιβάλ λειτούργησε κυλικείο, το οποίο διέθετε αποκλειστικά προϊόντα ΕΨΑ και Μαλαματίνα, σε μια προσπάθεια προώθησης των ελληνικών επώνυμων προϊόντων και τη συνεργασία με επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην επικράτεια της Περιφέρειας Θεσσαλίας και ευρύτερα.
                                                       Βαθμός ικανοποίησης

Για ακόμα μια φορά λίγες μέρες μετά τη λήξη του φεστιβάλ συντάξαμε δύο διαφορετικά ερωτηματολόγια τα οποία και  στείλαμε σε όλους τους συμμετέχοντες στο Φεστιβάλ.  Το ένα αφορούσε τους συμμετέχοντες – χορευτές και το δεύτερο τους εθελοντές – συνεργάτες.

Από το ερωτηματολόγιο των χορευτών – συνοδών απάντησε ένα δείγμα 12% από το σύνολο των συμμετεχόντων.  Οι χορευτές αξιολόγησαν την εμπειρία τους συνολικά από το Φεστιβάλ με 8,5 με άριστα το 10.  Οι εθελοντές του φεστιβάλ αξιολογήθηκαν με 9,5/10 ενώ πολύ καλά αξιολογήθηκαν και τα αναμνηστικά με 8,6/10 .  Οι παράλληλες δραστηριότητες όπως σεμινάρια, ημερίδες και ανοιχτές πρόβες αξιολογήθηκαν επίσης πολύ καλά μεταξύ 8,3-8,7 καθώς επίσης και το 97% απάντησε ότι θα επιθυμούσε να συμμετάσχει σε επόμενη διοργάνωση ενώ το ίδιο ποσοστό είπε ότι ευχαρίστως θα σύστηνε το φεστιβάλ σε τρίτους.

                                                                Προβολή

Το φεστιβάλ συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των ΜΜΕ, ενώ υπήρξε σημαντική δραστηριότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ενδεικτικά αναφέρουμε:
Τηλεοπτική συνέντευξη στην εκπομπή «Μένουμε Ελλάδα» της ΕΡΤ  http://webtv.ert.gr/katigories/psixagogia/17avg2015-menoume-ellada/ και στην εκπομπή «Skiathos selfie» στο Astratv
Ραδιοφωνικές συνεντεύξεις στην ΕΡΑ Βόλου, το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας της Ελλάδας
Αφιέρωμα στην Εφημερίδα «Πρώτο Θέμα»
και την εφημερίδα Ταχυδρόμος  κ.ά.
Εκτενείς αναφορές και παρουσιάσεις σε ενημερωτικά πόρταλ, site και blog (π.χ. ert.gr , citybranding.gr , localit.gr ,  thebest.gr, allaboutfestivals.gr , thessalianews.gr , e-thessalia.gr , dancepress.gr , makthes.gr , independent.gr ,
7.000 προβολές στο YouTube  του «Skopelos Dance Festival: we are waiting for you»
Συστηματική  παρουσία στα social media (ομάδα στο Facebook: Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» με 4.194 μέλη, σελίδα στο Facebook: Dancefestival Skopelos με 474 like, twitter: dancefestivalGR)
Διαγωνισμό με τα hashtag #dancefestivalGR #skopelos #spyrouhotels  και χορηγό τον όμιλο Σπύρου

                                                    Οικονομικός απολογισμός

Το Φεστιβάλ είχε προϋπολογισμό 77.000€. Οι συμμετέχοντες πλήρωσαν το μεγαλύτερο μέρος του (95%) και τα υπόλοιπα προήλθαν από χορηγίες. 
Από τις πραγματοποιηθείσες δαπάνες συνολικού ύψους 77.000€:
22.000€ διατέθηκαν για ακτοπλοϊκά εισιτήρια προς την εταιρεία Hellenic Seaways η οποία μας είχε εξασφαλίσει έκπτωση 50%
32.000€ διατέθηκαν για  διαμονή προς τα ξενοδοχεία και καταλύματα της Σκοπέλου
23.000€ διατέθηκαν για διάφορα λειτουργικά έξοδα (π.χ. αμοιβές, διαμονές συνεργατών, catering, αναμνηστικά συμμετεχόντων) προς τοπικές ως επί το πλείστον επιχειρήσεις.

                                                                   Tαινία:

                                                   Skopelos Dance Festival:
                                                    we are waiting for you!

Οι σκηνοθέτες Νικόλας Μακρής και Μιχάλης Γιγιντής στη μικρού μήκους ταινία μυθοπλασίας τους  με τίτλο: «Skopelos Dance Festival: we are waiting for you», η οποία έχει συγκεντρώσει 25.000 προβολές στο YouTube, κατέγραψαν την προετοιμασία των ανθρώπων του νησιού με αφορμή την τρίτη διοργάνωση του φεστιβάλ.

Η ταινία ολοκληρώθηκε με την ευγενική χορηγία των: Spyrou Hotels, Zoupa και AnemosEspressoBar και με την υποστήριξη των Ν.Ι.Κ.Ο.Σ. και ThalposHolidaysBoatHire, καθώς επίσης των Δήμο Σκοπέλου, Λιμεναρχείου Σκοπέλου, Ι.Ν.Κ.Θ., Ουζάδικο «Ανατολή», Kastani Beach Bar, Milia Beach Bar, Stafilos Beach Bar, «Κοράλι» Αγνώντας, Sporades Stand Up Puddle Boarding, Skopelos Dive Center, Skopelos Cycling Rentals, Anna’s Restaurant, Γλύνη Απόστολου, Κοχύλη Μπάμπη, Μεσολογγίτου Κατερίνας, Παλαιολόγου Χριστίνας, Λάμπρου Τζούμα, Κλωνάρη Μάχης, Φαδάκη Μιχάλη, Σούκου Φαίης, Μπομπιρίνα, και Ψηλού.
Παρακολουθήστε την ταινία στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://youtu.be/c90lEFqinhs

Παρουσίαση του Φεστιβάλ στην εκπομπή:

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του 3ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών "Διαμαντής Παλαιολόγος" και των παράλληλων εκδηλώσεών του. Διαβάστε περισσότερα...
Ακούστε το ραδιοφωνικό σποτ του 3ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών "Διαμαντής Παλαιολόγος" σε επιμέλεια Νικόλα Μακρή με την υπέροχη φωνή του Μιχάλη Γιγιντή.


Κωνσταντίνα Αγγελέτου
Πλέγμα Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων
k.ang@plegma.org
(+30)6951004630

ΣΧΟΛΙΑ


Virginias Style | Χειροποίητες Δημιουργίες- Handmade Creations

CELESTINO | FOR WOMEN & MEN

Όνομα

''Πλατεία",22,''ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ",72,'Ένωση Ξενοδόχων Σκοπέλου,30," ΠΡΩΤΕΥΣ",192," kouziνα " souvlaki and health bar,2,"Η Γλωσσιώτισα",4,"Μονόγραμμα",10,"Ο ΝΙΚΟΣ",1,"Στο Ψητό",4,"Kastani" Beach Bar,2,"Virginias Style",4,<< Σκόπελος Πράσινη και Καθαρή >>,5,<< Το νησί μας πρώτα - δημιουργία ξανά >>,52,15ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ,18,1ο «Πεπαρήθειο» Δημοτικό Σχολείο Σκοπέλου,3,25η ΜΑΡΤΙΟΥ,46,28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ,19,Α.Ο. ΣΚΟΠΕΛΟΥ,2,Α.Ο.Κεραυνός,19,ΑΓΓΕΛΙΕΣ,36,Άγγελος Ξηντάρης,4,ΑΓΙΑΣΜΟΣ,27,ΑΓΙΟΣ ΡΗΓΙΝΟΣ,30,Αγροεφόδια,25,ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ,3,Αγρότες,12,ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ,16,ΑΔΜΗΕ,11,ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ - ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΙΣΗ,8,ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ,23,ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ,125,ΑΙΤΗΣΕΙΣ,4,ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ,2,ΑΚΙΝΗΤΑ,3,ΑΚΤΟΠΛΟΙΑ,215,ΑΛΙΕΙΑ,20,Αλλοδαποί,2,ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ,70,ΑμεΑ,6,ΑΝΕΣ FERRIES,224,ΑΝΘΟΠΩΛΕΙΟ,6,ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ,164,ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ,73,Αντωνίου,4,ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ - ΠΑΡΑΛΙΕΣ,11,Απάτη,10,ΑΠΕΡΓΙΑ,28,ΑΠΟΚΡΙΕΣ,129,Απολογισμός,3,ΑΠΟΨΕΙΣ,16,ΑΡΘΡΟ - ΚΕΙΜΕΝΟ,157,ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ,4,ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ,58,ΑΤΥΧΗΜΑ,29,ΑΦΙΕΡΩΜΑ,8,Β.ΣΠΟΡΑΔΕΣ,57,ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΟΔΙΟΣ,1,ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ,75,ΒΙΑΙΟΠΡΑΓΙΑ,13,βιν,1,ΒΙΝΤ,1,ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟΚΡΙΑΣ,17,ΒΙΝΤΕΟ ΔΙΑΦΟΡΑ,25,ΒΙΝΤΕΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ,74,ΒΙΝΤΕΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ,39,ΒΙΝΤΕΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ,18,Βλάβες,16,ΒΟΛΟΣ,22,ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ,64,ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ,40,ΒΡΑΒΕΙΟ,3,ΓΑΜΟΣ,2,ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ,10,ΓΕΩΡΓΙΑ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ,2,ΓΙΑΤΡΟΣ,94,ΓΙΟΡΤΗ,236,ΓΛΩΣΣΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ,217,γυμνα,1,ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ,59,ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ,49,Δ.ΚΟΛΥΝΔΡΙΝΗ,4,ΔΑΣ ΟΤΑ,26,ΔΑΣΟΣ,2,ΔΕΔΔΗΕ,2,ΔΕΗ,35,ΔΕΥΑΣ,87,Δήμαρχος Αλοννήσου,8,Δήμαρχος Σκιάθου,3,ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ,253,ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ,37,δημο,2,ΔΗΜΟΣ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ,43,ΔΗΜΟΣ ΣΚΙΑΘΟΥ,42,ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ,1329,Δημοτικά - Tοπικά νέα ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΒΙΝΤΕΟ,4,ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΕΡΓΑ,80,ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ,208,Δημοτική Δημοκρατική Κίνηση Πολιτών,13,Δημοτική Τοπική Κοινότητα Σκοπέλου,1,Δημοτική Υπέρβαση,24,Δημοτικό (Βίντεο),9,Δημοτικό Συμβούλιο,61,ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ,92,Δημοτικός Σύμβουλος,57,Δημοτικός υπάλληλος,1,Διαγωνισμός,10,Διαδίκτυο,13,Διακοπές,149,ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΕΙΔΗ,3,Διάφορα κείμενα,29,ΔΙΑΦΟΡΕΣ,8,ΔΙΕΘΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ,58,ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ,5,ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ,123,Δυστύχημα,4,ΔΩΡΕΑ-ΠΡΟΣΦΟΡΑ,315,ΕΓΓΡΑΦΕΣ,2,Εγκαίνια,18,Εθελοντισμός,12,ΕΘΙΜΟ,3,ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ,723,ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ,472,Εκδηλώσεις καλοκαιριού 2011-2013(φωτό),12,ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ,180,ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ,309,Εκδρομή,3,ΕΚΘΕΣΗ,7,Έκθεση,1,Εκλογές,162,ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ,129,Ελαιοπαραγωγή,16,Ελαιοτριβείο,12,ΕΛΛΑΔΑ,253,Ελληνική Ομάδα Διάσωσης,1,ΕΛΤΑ,2,ΕΜΒΟΛΙΟ,50,ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ,3,Εμπόριο προϊόντων,74,Ενέργεια-Θέρμανση,4,ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ,374,ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ - ΖΗΤΗΣΗ,11,ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ,4,ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ,2,ΕΠΙΔΟΜΑ,5,ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ,2,ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ,3,Επισκευή,3,Επιστήμη,10,ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ,15,Επιτάφιος (φωτό),10,Επιχείρηση-Ανάπτυξη,5,ΕΡΓΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ,53,ΕΡΓΑΣΙΑ,174,ΕΣΤΙΑΣΗ,31,Ευχές,171,Εφημερίδα Βόρειες Σποράδες,1,ΕΦΚΑ,1,Ζώα,17,Η Κληματαριά,26,Η Νησιώτισσα,2,Θαλάσσιο ατύχημα,2,ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΑΡΚΟ,3,ΘΕΑΤΡΟ,34,ΘΕΟΦΑΝΙΑ,37,ΘΕΣΣΑΛΙΑ,3,Ι.Μ. ΧΑΛΚΙΔΟΣ,291,Ι.Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ,27,Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης,3,ΙΔΡΥΜΑ ΒΑΚΡΑΤΣΑ,1,ΙΣΡΑΗΛ,1,Ιστορία,12,Ιστορικά μέρη,2,Ιωάννης Καραγκιόζος,1,Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ,27,Κ.Α.Π.Η.,1,Κ.Ε.Π.,2,ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ,82,ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,260,ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ,29,ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ,125,ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ,1,Κατασκευές,11,Καταστροφές,62,ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ,1,ΚΕΙΜΕΝΑ π. ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΛΛΙΑΝΟΣ,280,Κέντρο Κοινότητας,30,Κέντρο Υγείας,79,ΚΕΠ,2,Κιβωτός του Κόσμου,9,ΚΚΕ,86,Κλοπή,12,Κοινότητα,83,ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΓΛΩΣΣΑΣ,92,ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΕΟΥ ΚΛΗΜΑΤΟΣ,13,ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ,8,ΚΟΙΝΩΝΙΑ,379,ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ,426,ΚΟΣΜΟΥΓΕΙΑ,2,ΚΟΣΜΟΫΓΕΙΑ,106,Κοτανίδης,1,Κτηματολόγιο,4,ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ,132,ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΛΩΣΣΑΣ,1,ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ,6,Λιμάνι,26,ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ,76,Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου,61,ΛοΪζεια 2011,1,Λούνα Παρκ,1,ΛΟΥΤΡΑΚΙ,2,ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΣΚΟΠΕΛΟΥ,135,Λύκειο,2,Μ.Μ.Ε.,5,Μαθήματα,4,Μάθηση,1,Μαντούδι,19,Μανώλης Ραμαντάνης,3,Μάρκετ Τροφίμων,14,ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ,1,Μεταφορές,11,ΜΚΟ "ΠΛΕΓΜΑ",27,ΜΜΕ,42,ΜΟΥΣΙΚΗ - ΤΡΑΓΟΥΔΙ,81,Ν.Α.Ο.Σ,2,Ν.Ι.Κ.Ο.Σ,12,Ναρκωτικά,4,ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,9,Νεκτάριος Ρήγας,3,ΝΕΟ ΕΤΟΣ,13,ΝΕΟ ΚΛΗΜΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ,118,ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ,15,Νικόλαος Καπαδούκας,9,ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΚΙΑΘΙΤΗΣ,3,Ξενοδοχεία,11,ΟΑΕΔ,4,ΟΓΑ,1,ΟΙΚΙΣΜΟΣ,1,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1,Ομάδα Εργασίας Πολιτισμού,2,Ομιλία,26,ΟΝΝΕΔ,7,Οραμα-Συνεργασία-Ανάπτυξη,20,ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ,48,ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ,1,ΟΤΕ,2,Οφειλές,4,ΟΧΗΜΑΤΑ,4,Π.Α.ΜΕ,15,Παγκόσμια ημέρα,11,Παιδική Χαρά,3,Παιδικός Σταθμός,21,Παλαιό Κλήμα,5,ΠΑΡΑΔΟΣΗ,316,Παραδοσιακή Γωνιά,34,ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΦΟΡΕΣΙΑ,5,ΠΑΡΑΛΙΑ,2,ΠΑΣΧΑ,186,Πάτερ Αλέξιος,5,ΠΕΝΘΟΣ,95,ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ,166,ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ,28,ΠΟΛΙΤΙΚΗ,316,Πολιτική Προστασία,41,ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ "ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ" ΓΛΩΣΣΑΣ,14,ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ν.ΚΛΗΜΑΤΟΣ,27,ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ,28,ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ,20,ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΛΩΣΣΑΣ,32,ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ,324,Πόντος,1,ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ,1,Πρατήριο υγρών καυσίμων,1,προ,1,Προβιάς,25,ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ,110,Πρόεδρος,51,ΠΡΟΛΗΨΗ,208,Πρόσκοποι Σκοπέλου,8,ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ,289,Πρωτομαγιά,19,Πρωτοχρονιά,60,Πρωτοχρονιά (Βίντεο),5,ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ,1,Πυρκαγιά,106,ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ,81,ΠΩΛΗΣΗ,8,Πώληση,3,Ρύθμιση,1,Σ,1,Σάκης Ζλατούδης,4,ΣΑΟΝΗΣΟΣ,6,ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ,15,Σεισμός,16,ΣΚΙΑΘΟΣ,63,ΣΚΟΠΕΛΟΣ,133,Σπύρος Λεμονής,11,ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΠΕΡΙΣΣΗΣ,197,Συγκοινωνίες,14,Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου-Λυκείου,45,Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού,71,Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου,11,Σύλλογος Γυναικών Σκοπέλου,1,Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Σκοπέλου,3,Σύλλογος Επαγγελματιών Γλώσσας και Λουτρακίου,32,Συνάντηση,2,ΣΥΝΑΥΛΙΑ,38,Συνεργασία-Όραμα-Ανάπτυξη,6,ΣΥΡΙΖΑ,27,ΣΧΟΛΕΙΑ,247,Σχολή Γονέων,2,ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ,62,Σχολική Επιτροπή,2,ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΣΚΟΠΕΛΟΥ,16,ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΣΚΟΠΕΛΟΥ,1,ΤΑΧΙ,3,Ταχυμεταφορές,5,Τέντες-Ταπετσαρίες-Καλύμματα,1,ΤΕΧΝΕΣ - ΓΡΑΜΜΑΤΑ,94,Τεχνικό Γραφείο,3,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ,192,ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ,381,Τουριστική Επιτροπή Σκοπέλου,77,ΤΡΑΓΩΔΙΑ,6,ΤΡΑΠΕΖΑ,3,Τράπεζα,10,Τρόφιμα,21,Τροχαίο,2,ΥΓΕΙΑ,369,Υγρά καύσιμα,1,Υδατοδρόμιο,1,Ύδρευση,1,Υπουργός,44,Φαγητό,164,ΦΑΡΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ,71,ΦΕΣΤΙΒΑΛ,125,ΦΛΟΙΣΒΟΣ,1,Φόλες-Δηλητήριο,2,Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης Κων. Νάνος,10,ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ,118,Φώκια,1,ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΑ,2,Χιονόπτωση,44,Χορευτική Ομάδα "Διαμαντής Παλαιολόγος",1,Χορευτική ομάδα Γλώσσας-Λουτρακίου,36,Χορευτικό,11,Χορευτικό Συγκρότημα "Διαμαντής Παλαιολόγος",7,ΧΟΡΟΣ,24,ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ,1,Χρήστος Βασιλούδης,26,Χριστούγεννα,213,Χριστούγεννα (βίντεο),1,Χώρα Σκοπέλου,102,ΨΑΡΕΜΑ,1,Ψαροταβέρνα "ο Βράχος",20,Ψητοπωλείο ''η Κληματαριά",11,Ψιλικά είδη,2,ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ,185,AΠΟΨΕΙΣ - ΠΡΟΣΩΠΑ,92,ACS Σκοπέλου,8,Aegean Flying Dolphins,4,Aqua Ferries,1,ARAMIS,21,Beach Bar,1,Best Shop,245,Camphill,2,COSMOSHEALTH,91,DREAM cars,2,DroneView,9,EΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ,1,Flisvos restaurant,1,Gantas,1,GIOLDASIS COMPUTERS NETWORKS,2,GOUMAS TRANS,4,GOUMAS transport,3,HELLENIC SEAWAYS,28,Husqvarna,3,La Casa De Phone,2,magali,9,Natura,1,Perivoliou,2,Rigas Hotel,9,RIGAS SERVICE COMPUTER & CELL PHONES,1,SΕAJETS,22,Saintukeri,5,SAOS FERRIES,10,SkiathosLife.gr,10,Skopelos Holidays Hotel and Spa,21,Spyrou Hotels,52,Spyrou Philoxenia,19,Spyrou Skopelos Experience,34,Vicko,43,Vigla Cafe,10,YOUTUBE,4,
ltr
item
ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ: Απολογισμός του 3ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών "Διαμαντής Παλαιολόγος"
Απολογισμός του 3ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών "Διαμαντής Παλαιολόγος"
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgWPXsRYoH3__5FbU5wUZXITkq1F9N17JBhsTwX_NsTZjQSZ20HoB7RyUtqyzXd0aYAFlaXaoUtWqUNElg6VYsp9FkxPM7bSSxO3yxwsY1uTClSwje2HRb8aq9j7b5FRG-yn8vTcS93p8Q/s640/180f0d55-2659-4040-a0a6-048f006d4d5b.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgWPXsRYoH3__5FbU5wUZXITkq1F9N17JBhsTwX_NsTZjQSZ20HoB7RyUtqyzXd0aYAFlaXaoUtWqUNElg6VYsp9FkxPM7bSSxO3yxwsY1uTClSwje2HRb8aq9j7b5FRG-yn8vTcS93p8Q/s72-c/180f0d55-2659-4040-a0a6-048f006d4d5b.jpg
ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
https://www.dromenatoutopoumas.gr/2015/10/3.html
https://www.dromenatoutopoumas.gr/
https://www.dromenatoutopoumas.gr/
https://www.dromenatoutopoumas.gr/2015/10/3.html
true
1871062361202337554
UTF-8
Φόρτωση όλων των μηνυμάτων Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις Δείτε περισσότερα... Διαβάστε περισσότερα... Απάντηση Ακύρωση απάντησης Διαγραφή Από ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ Προβολή όλων Συνιστάται για εσάς ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ SEARCH ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ Δεν βρέθηκε καμία αντιστοιχία ανάρτησης ΠΙΣΩ ΑΡΧΙΚΗ Κυριακή Δευτέρα Tρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Tρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουάριος Φεβρουάριος Mάρτιος Aπρίλιος Mάιος Ιούνιος Ιούλιος Aύγουστος Σεπτέβριος Oκτώβριος Nοέμβριος Δεκέμβριος Ιαν Φεβ Mαρ Aπρ Mάιος Ιου Ιου Aυγ Σεπ Οκτ Nοε Δεκ Μόλις τώρα Πριν από 1 λεπτό $$1$$ minutes ago Πριν από 1 ώρα $$1$$ hours ago Χθες $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Παρακολουθούν Ακολουθεί Το περιεχόμενο είναι κλειδωμένο ΒΗΜΑ 1: Μοιραστείτε με ένα κοινωνικό δίκτυο Κάντε κλικ στο σύνδεσμο στο κοινωνικό σας δίκτυο Αντιγραφή όλων των κωδικών Επιλέξτε όλο τον κώδικα Όλοι οι κωδικοί αντιγράφηκαν στο πρόχειρο σας Δεν είναι δυνατή η αντιγραφή των κωδικών / κειμένων, πατήστε [CTRL] + [C] (ή CMD + C με Mac) για αντιγραφή Πίνακας Περιεχομένων