Έσμιξε όλη η Ελλάδα στην Σκόπελο τον Αύγουστο!

Αυτό μας λέει μεταξύ άλλων,το δελτίο τύπου των δημιουργών του ομολογουμένως εντυπωσιακού 2ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών "Διαμαντής Παλαιολόγος"που έγινε τον Αύγουστο στην χώρα της Σκοπέλου.

                                                       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                      Έσμιξε όλη η Ελλάδα στη Σκόπελο

             Στο "2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Διαμαντής Παλαιολόγος"

Χέρι, χέρι περισσότεροι από 600 χορευτές αγκάλιασαν όλη τη Σκόπελο και χόρεψαν κατά μήκος του λιμανιού σε μια φαντασμαγορική παρέλαση τον Αύγουστο που μας πέρασε.  Όλη η Ελλάδα, σχεδόν, συμμετείχε σε αυτή την γιορτή παράδοση, πολιτισμού και χορού.
Στο επίσημο βίντεο του φεστιβάλ θα δείτε αποσπάσματα από την έναρξη, το φεστιβάλ και το γλέντι που ακολούθησε μέχρι το πρωί.



Τα βίντεο που προσφέρθηκαν με αγάπη στο «2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, Διαμαντής Παλαιολόγος» για να βγει το συγκεκριμένο τελικό βίντεο,  από τους παρακάτω:
Παναγιώτης Βούζας, Νίκος Πασχάλης, Νικολέτα Μπουντούρη, Νίκος Αλεξίου, Γιάννης Χατζητρακόσας, Νικόλας Μακρής, Μιχάλης Γιγιντής.

Ευχαριστούμε θερμά και τους Νίκο Πασχάλη και Παναγιώτη Τασιόπουλο ( Skiathos Air ) που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και ήρθαν απο τη Σκιάθο για την εναέρια βιντεοσκόπηση.

Το φεστιβάλ χορήγησε η Hellenic Seaways ενώ υποστηρικτές του ήταν ο Δήμος Σκοπέλου, η Άγονη Γόνιμη Γραμμή, η Κανέλα Σπιτικές Λιχουδιές, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ν. Αγχιάλου «Δήμητρα», η Ζυθοποιεία Αταλάντης PILLS και το Apple Paradise Beach Bar.

Την πραγματοποίηση του βίντεο και της παρέλασης υποστήριξαν το Hotel Dionyssos και το Ναυτικό Πρακτορείο Νικολάου Τριανταφύλλου.

Η μουσική που ακούγεται στο βίντεο είναι Παραδοσιακό Τραγούδι με ρυθμό Σκοπελίτικο από την Δέσποινα Αθανασίου, ο "Ανωγιανός Πηδηχτός/Πυρρίχιος" από τους: Κουρήτες, Μαρτσάκης, Σκορδαλός και ο Συρτός Χανιώτης

Το μοντάζ πραγματοποίησαν οι: Μιχάλης Γιγιντής και ο Νικόλας Μακρής

Την καλύτερη εντύπωση για τη Σκόπελο αποκόμισαν τα συγκροτήματα που συμμετείχαν.
Σε ερωτηματολόγια που απάντησαν οι συμμετέχοντες αξιολογούν συνολικά την εμπειρία τους στη Σκόπελο με άριστα κατά 80% ενώ το υπόλοιπο 15% με σχεδόν άριστα.
Το φεστιβάλ αξιολογήθηκε πολύ καλά στο σύνολο του, αφού το 90% των συμμετεχόντων το βαθμολόγησε από άριστα έως σχεδόν άριστα.  Οι παρατηρήσεις και τα σχόλια που έκαναν τα συγκροτήματα θα βοηθήσουν το φεστιβάλ κάθε χρόνο να γίνεται ακόμα καλύτερο.
Το 70% των συμμετεχόντων βαθμολόγησαν το κατάλυμα που έμεναν από καλό έως σχεδόν άριστο.  Οι εθελοντές αποσπούν δικαίως το άριστα, αφού το 95% των χορευτών αξιολογεί τους εθελοντές ως άριστους.   Θετική εντύπωση προκάλεσε επίσης για τα χορευτικά η παρέλαση και η ανταπόκριση του κόσμου που προσήλθε κάθε βράδυ στο θέατρο για να δει τις παραστάσεις.

 Ετοιμαζόμαστε για το φεστιβάλ του 2015 και θέτουμε τον πήχη ακόμα ψηλότερα.

                 Περισσότερες πληροφορίες στο :  http://www.dancefestival.gr/
                   Τηλ. επικοινωνίας: 6951004630  (Κωνσταντίνα Αγγελέτου)

ΧΟΡΗΓΟΣ

Χορηγός
-->